Intra in contact cu noi

Turist

BAT Romania lanseaza provocarea turistilor: ”Vara asta, lasa doar urme pe nisip, nu ambalaje”

Publicat cu

pe

Ziua Internationala a Mediului este celebrată pe 5 iunie si coincide cu inceputul noului sezon estival. BAT Romania demareaza in cadrul platformei Alege Asumat un Oras Curat o noua campanie de constientizare a faptului ca gesturile individuale simple pot avea un impact semnificativ asupra mediului inconjurator. Astfel, noua campanie indeamna turistii la eco-responsabilitate in timpul vacantelor si la mentinerea curateniei apelor si pe plaje, cu mesaje precum: “Vara asta, lasa doar amintiri la mare, nu deseuri” sau „Vara asta, lasa doar urme pe nisip, nu ambalaje,” amplasate pe Autostrada Soarelui, dar si prin mijloace de comunicare media si online.

Sute de mii de turisti isi petrec anual vacantele de vara pe litoralul romanesc, iar in urma lor ramane si o cantitate semnificativa de deseuri, de cateva zeci de tone, potrivit datelor autoritatilor centralizate de o organizatie de profil*. Potrivit celor mai recente date oficiale**, cel mai frecvent intalnite tipuri de deseuri monitorizate pe plajele Romaniei sunt cele din polimeri artificiali (peste 85%), urmate de cele din metal, sticla/ceramica, cauciuc, hartie/carton, textile si lemn procesat. Totodata, pe litoralul romanesc se regasesc si deseuri plutitoare sau in mare, precum cele metalice, de plasa, textile, din lemn sau sticla.  

Campania Alege Asumat un Oras Curat ajunge anul acesta la a 6-a editie, BAT fiind totodata recunoscut de Financial Times ca lider in domeniul combaterii schimbarilor climatice in 2024, pentru al 4-lea an consecutiv. In acest context, campania BAT Romania din acest an se subsumeaza obiectivelor de sustenabilitate ale companiei, prin promovarea unui comportament eco-responsabil la nivel individual, in situatii concrete de zi de zi si care, prin multiplicare, contribuie la construirea unui viitor mai bun.

Reclama

„Litoralul este unul dintre locurile cele mai afectate de deseurile lasate in urma la finalul verii si, de aceea, anul acesta atragem atentia asupra responsabilitatii pe care o avem fiecare dintre noi pentru a pastra curate apele si plajele Romaniei. Grija fata de mediu si comunitate inseamna responsabilitate la nivelul individual al fiecaruia dintre noi si se traduce prin gesturi mici, consecvente si multiplicate la scara larga, sociala. In cadrul BAT ne-am asumat obiectivul de a construi un viitor mai bun pentru consumatorii nostri, dar si pentru societatea in care traim si ne dorim ca tot mai multi oameni sa inteleaga responsabilitatea alegerilor individuale si relevanta gesturilor simple, repetitive si a impactului pe care acestea il au pentru viitor,” declara Ileana Dumitru,  Director Relatii Externe al Ariei Europa de Sud-Est, BAT.

In cadrul platformei Alege Asumat un Oras Curat, BAT Romania deruleaza in fiecare an campanii de responsabilitate sociala privind protectia mediului inconjurator, cat si pentru constientizarea importantei politicilor comerciale corecte si responsabile si preventiei accesului minorilor la produse cu tutun si nicotina.

Cei peste 3.000 de angajati ai BAT in Romania contribuie in fiecare an la multiplicarea mesajelor de constientizare a importantei gesturilor individuale simple, cu impact major pentru mediu si societate. Anual, entitatile BAT Romania deruleaza initiative interne precum campanii de donare de sange, de colectare selectiva, donatii de textile pentru reutilizare si reciclare sau actiuni de plantare si impadurire. Anul acesta, angajatii BAT Romania au plantat peste 5.000 de copaci, contribuind astfel la regenerarea ecosistemului din judetul Calarasi. Totodata, recipientii pentru bauturi din plastic sau carton utilizati la birou de angajatii BAT Romania au fost inlocuiti anul acesta cu cani ceramice, pentru incurajarea reutilizarii si reducerii deseurilor, astfel reducandu-se peste 2 tone de deseuri anual***.     

Sustenabilitatea, in centrul afacerii BAT

Cu o viziune circulara asupra abordarii de sustenabilitate, ce vizeaza intreg ciclul de viata al produselor sale, din 2021 BAT Romania a lansat si un program national de colectare pentru reciclare a versiunilor anterioare glo, dispozitivul de incalzire a consumabilelor din tutun si plante din portofoliul companiei. In anul 2022, programul a fost extins pentru colectarea dispozitivelor BAT de vapat. In prezent, la nivel national sunt active peste 360 de puncte de colectare a dispozitivelor electronice BAT, iar pana in prezent au fost colectate peste 155 de mii de dispozitive. 

Reclama

BAT si-a inceput calatoria in domeniul sustenabilitatii in urma cu peste 20 de ani, cu rezultate recunoscute de prestigioase institutii la nivel international, precum Dow Jones Sustainability Index sau Financial Times, care in 2024 a inclus BAT, pentru al patrulea an consecutiv, pe lista liderilor in domeniul combaterii schimbarilor climatice, pentru rezultatele remarcabile privind reducerea emisiilor de carbon. Recent, compania a publicat raportul anual combinat privind performanta de business si in domeniul sustenabilitatii pentru anul 2023, prin care evidentiaza progresul obtinut in atingerea obiectivelor sale de sustenabilitate

Stirile Zilei

Municipiul București intră în finala competiției ”Destinația Anului 2024”

Publicat cu

pe

Municipiul București intră în finala competiției Destinația Anului 2024, la categoria ”Orașe care inspiră”, iar Proiectul cultural ”Străzi deschise – București, Promenadă urbană” este finalist la categoria ”Atracții cultural-educative”.
Destinația Anului, cea mai importantă competiție autohtonă pentru promovarea turismului din România, se desfășoară în acest an în perioada 15 martie – 21 mai, pe platforma web destinatiaanului.ro și aliniază la start cele mai frumoase obiective turistice naționale.
Conform regulamentului competiției, în perioada 16 martie – 14 aprilie, în urma voturilor juriului alcătuit din specialiști în marketing și turism, manageri, jurnaliști și lideri de opinie, Municipiul București și programul cultural ”Străzi deschise – București, Promenadă urbană” au intrat în finala competiției.
În data de 21 mai 2024 vor fi desemnați câștigătorii în cadrul Galei de Premiere care va avea loc la București.
Voteati pentru municipiul București și programul cultural Străzi deschise – București, Promenadă urbană pe destinatiaanului.ro .
Continua sa citesti

Turist

Marea Britanie, SUA, Bulgaria, Germania, Italia – De unde vin cei mai multi turisti straini in Bucuresti

Publicat cu

pe

Turiştii din Marea Britanie, SUA, Bulgaria, Germania, Italia, Grecia şi Israel au accesat cel mai des Visit Bucharest, platforma dedicată promovării Bucureştiului în limba engleză, din 1 ianuarie până în 15 decembrie 2023, potrivit unei analize, potrivit news.ro.

Analiza a fost efectuată pe 355.000 de căutări specifice pe platforma web şi peste 5 milioane de accesări ale postărilor de pe conturile sociale asociate.

Dacă Marea Britanie şi Statele Unite nu constituie o surpriză, acestea regăsindu-se anual în topul ţărilor din care se efectuează căutări relevante despre atracţiile turistice din Bucureşti, Bulgaria este o ţară care a început să genereze căutări consistente relativ recent, intrând în Top 3 pe întregul an.

Ce caută despre Bucureşti turiştii străini după ţara de provenienţă

Reclama

Turiştii britanici au căutat cel mai mult: Bucharest Christmas Market, Bucharest Therme, Bucharest Fountain Show – Spectacolul Fântânilor Arteziene

Turiştii americani au căutat cel mai mult: Locaţiile din Bucureşti unde s-a filmat serialul „Wednesday”, Mâncăruri tradiţionale româneşti, Ghidul online al Bucureştiului

Turiştii bulgari au căutat cel mai mult: Pieţe de Crăciun în Bucureşti, Concerte şi festivaluri în Bucureşti, Unde pot petrece Revelionul în Bucureşti

Reclama

Turiştii greci au căutat cel mai mult: Pieţe de Crăciun în Bucureşti, Ghidul online al Bucureştiului, Evenimentele din Bucureşti

Ce atracţii din Bucureşti au căutat online turiştii străini în 2023

Cele mai căutate atracţii (inclusiv sezoniere) şi obiective turistice: Spectacolul fântânilor arteziene – Simfonia Apei, Centrul Vechi, Palatul Parlamentului, Bucharest Christmas Market – Piaţa/Pieţele de Crăciun Bucureşti, Ateneul Român

Reclama

Cele mai căutate muzee: Casa Ceauşescu (Palatul Primăverii), Muzeul Grigore Antipa, Muzeul Ţăranului Român, Muzeul Naţional de Artă, Muzeul Satului

Cele mai căutate evenimente: Open Streets 2023, Garden of Lights – Grădina Botanică, Street Food Festival, Red Bull Flugtag, iMapp Bucharest

Cele mai căutate festivaluri şi concerte: Concertul Guns’N Roses, Summer in the City Festival, Concertul Depeche Mode, Concertul David Garrett, Saga Festival

Reclama

Cele mai căutate tururi cu ghid: Turul ”Calea Victoriei”, Turul ”Atracţii ale Comunismului”, Turul ”Piaţa Universităţii – Piaţa Unirii – Centrul Vechi”, Turul ”Strada Kiseleff – Piaţa Victoriei”

Cele mai interesante fraze folosite de către turiştii străini în căutările online în 2023:

”Care sunt evenimentele din Bucureşti din acest weekend”
”Care sunt mâncărurile tradiţionale româneşti”
”Care sunt locaţiile unde s-a filmat serialul Wednesday de pe Netflix”
”Unde pot găsi artă stradală în Bucureşti”
”Pub-uri unde se pot viziona meciuri de fotbal în Bucureşti”
”Unde este piaţa de vechituri din Bucureşti”
”Unde pot face shopping în Bucureşti”
”Edificii comuniste în Bucureşti”

Reclama

Cele mai căutate destinaţii pentru excursii de o zi cu plecare din Bucureşti: Castelul Bran, Constanţa, Braşov, Castelul Peleş.

Continua sa citesti

Turist

Bucureștenii sunt șocați de prețurile nesimțite de la târgurile de Crăciun din Capitală. Câteva exemple

Publicat cu

pe

Turiștii care vor să mănânce la târgul de Crăciun din Piața Constituției vor trebui să vină pregătiți cu o sumă deloc mică, dacă vor să guste din preparatele tradiționale.

Un tânăr a stârnit un val de reacții pe rețelele sociale după ce a postat un videoclip pe TikTok în care arată pe ce a cheltuit suma de 92 de lei la Târgul de Crăciun organizat în hala Laminorul din Sectorul 3, anunță romaniatv.net.

Videoclipul a devenit viral, strângând peste 7000 de aprecieri și sute de comentarii din partea internauților, majoritatea exprimându-și nemulțumirea față de prețurile considerate exagerate ale produselor care se vând în cadrul târgului.

Tânărul a împărtășit urmăritorilor săi că a cheltuit 92 de lei pe o frigăruie, un cârnăcior, o porție de trei mici cu muștar, o pită și un suc. Cu toate că acest lucru ar părea o achiziție modestă, suma de final a fost una neașteptată, oamenii exprimându-și dezamăgirea în comentarii.

Reacția unui american, după ce a mâncat într-un restaurant din România: „Prețuri mari, nejustificate, mă mir că oamenii pot să trăiască din asemenea salarii”

Unul dintre utilizatori a comparat prețul micilor de la Târgul de Crăciun din Hala Laminor cu cel de la Obor, afirmând că „mai bine mănânc niște mici de la Obor”. De asemenea, alți internauți au speculat că organizatorii târgului cer sume prea mari pentru standuri, iar asta se reflectă în prețurile produselor.

„Organizatorii au cerut de la 10.000 de euro în sus pentru un stand acolo, deci prețurile mari vin de la sine”, a comentat cineva.

Prețuri de neimaginat la Târgurile de Crăciun

Nemulțumirile nu s-au oprit doar la Târgul de Crăciun din Hala Laminor. Un comentariu a subliniat că la târgul de Crăciun din Drumul Taberei, un simplu burger mic costă 60 de lei. Chiar și din Craiova au venit relatări de prețuri aparent exagerate, un internaut menționând că aici cu 90 de lei „îți luai doar cârnatul, cartofi și lipie, se poate și mai rău”.

Reacțiile de dezaprobare ale oamenilor se resimt dincolo de București și Craiova, unul dintre cele mai frumos împodobite orașe, cu internauți care au subliniat că prețurile mari sunt o problemă generalizată în toate târgurile de Crăciun. Un alt comentator a concluzionat: „Foarte mult! Au niște prețuri nesimțite la toate târgurile”, scrie stiridiaspora.ro.

”Foarte mult! Au niște prețuri nesimțite la toate târgurile”, este de părere un urmăritor.

Un altul susține că prețul este decent, în comparație cu cele practicate la evenimentul similar de la Craiova: ”În Craiova, cu 90 lei, iei doar cârnatul, o porție de cartofi și o lipie”.

Cât costă un vin fiert sau un langoş la Târgul de Crăciun din Parcul Drumul Taberei 2023
În celebrul cartier bucureștean Drumul Taberei s-a deschis un nou Târg de Crăciun ce poartă numele West Side Christmas Market. El este considerat a fi cel mai frumos târg din țară, însă cât costă să bei un pahar de vin fiert sau să mănânci ceva tradițional la acest târg?

S-a deschis Târgul de Crăciun din Parcul Drumul Taberei 2023, locul unde locuitorii celebrului cartier bucureștean, dar nu numai, se pot bucura de spiritul sărbătorilor de iarnă. Tot sub egida Untold Universe, West Side Christmas Market promite a fi cel mai frumos târg de acest gen din țară, atracțiile nefiind deloc puține la număr, însă și prețurile sunt pe măsură.

Ca și anul trecut, va exista imensa roată cu ajutorul căreia vizitatorii vor putea admira zona, dar și celebrele căsuțe de Crăciun, locuri unde comercianții vor putea vinde produse specifice perioadei de Sărbători.

„Târgul de Crăciun din Parcul Drumul Taberei din Sectorul 6 este cel mai frumos, cel mai dichisit și cu cea mai frumoasă atmosferă de Crăciun. Și se autofinanțează integral. La noi nu este vorba despre mărime, vedete scumpe și decibeli cu scene mari. La noi este despre comunitate, spiritul Crăciunului, bun gust, calitatea vendorilor și atmosfera sărbătorilor de iarnă. Ne adresăm, în special, familiilor, celor mici și comunității noastre”, a declarat Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, la deschiderea târgului.

Comparativ cu anul trecut, prețurile au suferit ceva modificări. Iată cât costă un vin fiert sau un langoş la Târgul de Crăciun din Parcul Drumul Taberei 2023, dar și cât trebuie să scoatem din portofele pentru a ne bucura de atracțiile principale:

Vin fiert: de la 13 lei / 250 ml

Langoși: de la 15 lei

Plăcinte de casă: de la 15 lei

Sărmăluțe cu mămăligă: de la 30 de lei

Cârnați afumați: de la 14 lei / 100 g

Pomana porcului: de la 10 lei / 100 g

Fasole cu ciolan: de la 10 lei / 100g

Ciocolată caldă: 13 lei

Ceai: 10 lei

Apa: 10 lei

Exact ca în cazul târgului de la Cluj deschis weekend-ul trecut, Untold Universe se ocupă și de organizarea West Side Christmas Market din cartierul Drumul Taberei. Anul acesta orbim de un patinoar cu mult mai mare decât cel precedent, un carusel, un trenuleț pentru cei mici, celebra roată panoramică de 38 de metri înălțime, peste 60 de căsuțe de Crăciun, atelierele spiridușilor și, nu în ultimul rând, Casa lui Moș Crăciun.

„Unul dintre elementele centrale ale West Side Christmas Market rămâne Căsuța lui Moș Crăciun. Este locul fermecat, inspirat din poveștile pentru copii, unde cei mici îi scriu scrisori Moșului, se joacă, ascultă povești citite de spiriduși și primesc cadouri. Căsuța va fi deschisă în fiecare zi a târgului, de luni până vineri între orele 16:00 și 21:00, iar în weekend de la 11:00 la 22:00. Pe 1 decembrie, Căsuța lui Moș Crăciun se va deschide cu o oră mai devreme, adică la 15:00”, precziează într-un comunicat cei de la Untold Universe.

West Side Christmas Market va rămâne deschis până la 27 decembrie și va funcționa după următorul program:

Luni – vineri: 12:30 – 22:30

Sâmbătă – duminică: 11:00 – 22:30

Continua sa citesti

La mare cautare

Copyright © 2012 Bucurestiul.ro