Fostul ministru PSD al Justiției se bucură de toate beneficiile pe care le are un ministru din guvernul Cîțu, potrivit legii de funcționare a Consiliului Legislativ pe care îl conduce. Potrivit documentelor, Florin Iordache câștigă, lunar, exact cât ministrul Muncii – 21.840 lei, informează newsweek.ro.

<

Florin Iordache nu a mai fost pus pe listele pentru alegerile parlamentare din decembrie 2020. Drept consolare, anul trecut cât încă mai avea majoritate în Parlament, PSD l-a ajutat să ajungă  președintele Consiliului Legislativ.

Florin Iordache, salariu de 22.000 lei/ lună

Iordache a nimerit mai bine decât parlamentarii, pentru că beneficiile pe care le are ca șef al Consiliului legislativ sunt similare cu ale unui ministru din cabinetul Cîțu.

Potrivit legii de funcționare, „Functia de presedinte al Consiliului Legislativ este asimilata celei de ministru, iar functia de presedinte de sectie, celei de secretar de stat.”

Suma de bani pe care o câștigă Iordache este similară cu cea a membrilor guvernului. Potrivit documentelor, Florin Iordache câștigă, lunar, exact cât ministrul Muncii – 21.840 de lei.

Citeste continuarea pe newsweek.ro