Sectorul 6
Util: Primăria Sectorului 6 a oferit 50 de locuri de parcare pentru biciclete

Primăria Sectorului 6 a oferit 50 de locuri de parcare pentru biciclete pe strada Fabricii.
”La începutul lunii am dat în folosință alte 50 de locuri: 25 în parcarea de pe Aleea Băiuț și alte 25 în cea construită pe strada Zboina Neagră. Pentru a fi eficiente energetic, toate trei au montate panouri solare. Până la finalul anului, avem în plan să finalizăm alte zece parcări de biciclete, cu un total de 500 de locuri, în diferite zone din Sectorul 6.”, a declarat primăria sectorului 6.
Sectorul 6
Primarul Ciprian Ciucu a semnat contractul pentru execuția lucrărilor la Drumul Valea Largă din Sectorul 6

Primarul liberal Ciprian Ciucu a semnat contractul pentru execuția lucrărilor la Drumul Valea Largă din Sectorul 6.
”La doar două zile de la inaugurarea Drumului Osiei din Militari, primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, mai vine cu o veste bună privind infrastructura rutieră. Lucrările la Drumul Valea Largă intră în linie dreaptă și vor fi gata în aproximativ un an.”, a comunicat Primăria Sectorului 6.
Cum este și cum va arăta Drumul Valea Largă?
Măsoară aproape 1,5 km și face legătura între Prelungirea Ghencea și intersecția Bd. Timișoara – Valea Cascadelor.
Este o străpungere extrem de importantă atât pentru fluidizarea traficului, cât și pentru civilizarea zonei.
În prezent, este din pământ. Drumul Valea Largă va fi construit de la zero!
Drumul modernizat va avea o lățime de 34 de metri, fiind compus din:
4 benzi auto (două pe sens) de câte 3,5 metri fiecare. Partea carosabilă va avea lățimea totală de 14 metri;
Pe mijloc, între cele două sensuri de circulație, va fi un spațiu verde cu lățimea de 4,4 metri;
Două piste de biciclete pe ambele părți ale drumului, cu lățimea de 2 metri fiecare;
Alt spațiu verde cu lățimea de 1,3 metri va delimita pistele de biciclete de partea carosabilă;
O a treia zonă de spațiu verde, cu lățimea de 1,2 metri, va delimita pistele pentru biciclete de trotuare;
2 trotuare de 3,1 metri fiecare, amplasate de o parte și de alta a arterei;
stații pentru transportul în comun;
sistem de iluminat și canale pentru preluarea apelor pluviale;
semaforizarea intersecției cu Bd. Timișoara.
”Am atribuit contractul mult așteptat. Tocmai ce am semnat documentele pentru execuția lucrărilor pentru drum. Imediat ce Apa Nova finalizează lucrările de apă-canal (sunt unele de mare amploare), urmează restul utilităților (gaze, electricitate, netcity etc.). Zic eu că, la vară, drumul va fi gata cu tot cu iluminat stradal, mobilier urban și 3.000 de arbori plantați”, a anunțat primarul Ciprian Ciucu.
Stadiul lucrărilor:
Primăria Sectorului 6 a transmis că a fost efectuat studiul de prefezabilitate și de fezabilitate, studiu de trafic, s-a obținut autorizația de construire, s-au făcut exproprieri în valoare de 34 de milioane de lei, au fost încheiate contracte pentru extindere/relocare rețele de termoficare, rețele ELCEN, lucrări de protejare a apeductelor Apa Nova.
”Mai e puțin până când vom putea circula civizilat pe acest drum. „Știți că nu mă las și când mă apuc de ceva, nu mă opresc până nu îl fac”, promite Ciprian Ciucu.
Sectorul 6
București: în premieră la Primăria Sectorului 6 va funcționa o Unitate Centralizată de Achiziții (UCA)

La nivelul Primăriei Sectorului 6, în premieră pe București, va funcționa o Unitate Centralizată de Achiziții (UCA), care va cumpăra bunuri și servicii pentru toate instituțiile subordonate, în mod transparent și la prețuri mai bune.
Consiliul Local al Sectorului 6 a votat săptămâna trecută atribuirea calității de UCA Serviciului de Achiziții Publice din cadrul primăriei.
Ce înseamnă acest lucru?
”Consiliul Local al Sectorului 6 are în subordine 8 instituții. Imaginați-vă că fiecare dintre ele, alături de Primărie, trebuie să se gospodărească, să facă achiziții publice: consumabile pentru școli, saltele pentru creșe, alimente pentru DGASPC, etc.
În mod normal, pentru aceste cheltuieli necesare se întrunesc comisii de evaluare, se derulează licitații, se monitorizează implementarea contractelor. Un efort imens de timp, dar și de bani.”, a comunicat Primăria Sectorului 6.
Prin înființarea unei singure entități, Unitate Centralizată de Achiziții (UCA), care să facă achiziții pentru toate cele nouă instituții, apar o serie de avantaje:
Se reduc costurile. Una este să-și cumpere fiecare instituție câte 100 de pixuri, de modele și prețuri diferite, și alta e ca o singură entitate să achiziționeze pentru ele 900 de pixuri. Cu cât cantitatea este mai mare, cu atât puterea de negociere este mai mare și prețul mai bun;
Uniformizarea/standardizarea gamei de produse și servicii este un alt avantaj;
Se câștigă timp și se diminuează riscul de contestații.
Primarul liberal Ciprian Ciucu a declarat: „UCA are foarte multe beneficii. În primul rând, prețurile sunt unitare, nu mai luăm pixuri fie cu 2 lei, fie cu 12 lei. E normal ca atunci când instituțiile nu se coordonează să apară discrepanțe și atunci te întrebi de ce unele produse au o anumită calitate, de ce prețurile diferă. Încurajez și alte primării de sector să implementeze unități centralizate locale de achiziții.”.
Unitățile de Achiziții Publice Centralizate la nivel local sunt utilizate frecvent în administrațiile naționale și locale din Uniunea Europeană de peste 15 ani.
În România, au început să fie înființate din 2021. Primele au fost la Timișoara, Sibiu și Harghita. Au urmat Cluj, Bihor și Brașov. UCA Sector 6 este a șaptea înființată la nivel național, singura din București și din jumătatea sudică a țării.
Primăria Sectorului 6 a participat încă din aprilie 2021 la competiția lansată de Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP), în urma căreia a fost selectată pentru a beneficia de sprijin pentru implementarea conceptului de UCA.
În decembrie 2021, primarul Ciprian Ciucu a semnat un protocol de colaborare cu ANAP/BEI, având ca obiect oferirea de asistență în acest demers.
Sectorul 6
Sectorul 6 a intrat în Alianța Orașelor Verzi. Documentul a fost semnat de primarul Ciprian Ciucu la Forumul Orașelor Verzi

Primarul liberal Ciprian Ciucu a semnat documentul prin care Sectorul 6 face parte din Alianța Orașelor Verzi.
Documentul a fost semnat de edilul liberal al sectorului 6 la Forumul Orașelor Verzi (FOV), eveniment organizat la Brașov.
”Noi, în 6, am muncit mult pentru a avea 18 școli nZEB, dintre care 13 sunt în reabilitare, în alte cinci se învață de doi ani. În plus, 9 sunt ridicate de la zero, dintre care trei au fost finalizate pe parcursul acestui an.
Toate sunt școli verzi: au panouri fotovoltaice, senzori de calitate a aerului și au devenit prosumatori;
Foste maidane, pline de gunoaie, leșuri, au fost transformate în spații verzi, locuri de promenadă, zone de relaxare. Vorbim despre nu mai puțin de 25 de hectare recuperate.
Sute de ghene îngropate pentru care am obținut 130 de milioane de lei, din fonduri europene, cea mai mare sumă din istoria PS6. Sunt alte proiecte muncite care ne-au dus în această importantă alianță.”, a declarat liberalul Ciprian Ciucu.
- Monden2 săptămâni in urma
Drama unei actrite din Bucuresti care a trebuit sa plece din oras din cauza fostului soț, ofițer SRI, care o teroriza: Își lega copiii și le punea scotch pe gura!
- Transport4 săptămâni in urma
Primele probe pe Pasajul Doamna Ghica din București. Deschiderea va avea loc pe 7 septembrie
- Bucuresti4 săptămâni in urma
Efect al caniculei? O mașină a ars ca torță pe Bulevardul Banu Manta, din Capitală
- Bucuresti2 săptămâni in urma
Nicușor Dan face economii serioase: Primaria Capitalei desfiinteaza 5 institutii
- Bucuresti3 săptămâni in urma
Polițist condamnat la închisoare pentru că i-a spus unui cunoscut unde sunt radare pe Autostrada Soarelui
- Bucuresti4 săptămâni in urma
Viceprimarul General Stelian Bujduveanu: Au început primele probe la Pasajul Doamna Ghica – testele statice
- Bucuresti3 săptămâni in urma
Soferul drogat care a omorat o femeie in Popesti-Leordeni este pensionar special, fost sef la crimă organizată în București
- Bucuresti4 săptămâni in urma
VIDEO-O bila uriasa de foc: Explozia de la Crevedia s-a vazut din Bucuresti