Probele sportive eliminatorii de la Academia de Politie sunt programate sa inceapa miercuri si se vor desfasura pe parcursul unei saptamani, fiind testul in urma caruia, in anii trecuti, aproximativ jumatate dintre candidati au fost respinsi, anunta News.ro. Dupa finalizarea inscrierilor, cea mai mare concurenta este la Facultatea de Politie unde sunt 11,16 candidati pe loc, existand insa si locuri pentru minoritatile nationale unde nu s-a inscris niciun candidat.
La Facultatea de Politie s-au inscris 2.132 de candidati pentru cele 191 de locuri scoase la concurs, ceea ce arata ca 11,16 absolventi de liceu concureaza pentru un loc.
O surpriza in acest an este concucrenta mica de la Facultatea de Drept (Stiinte Juridice) unde au fost scoase la concurs 125 de locuri pentru care s-au inscris 247 de candidati rezultand o concurenta de 1,98 pe loc, cea mai mica din ultimii ani.
La Facultatea de Politie de Frontiera, pentru cele 74 de locuri, s-au inscris 442 de absolventi de liceu, fiind o concurenta de 5,97 pe loc.
La Facultatea de Jandarmi au fost scoase la concurs 62 de locuri, pentru care s-au inscris 401 candidati, concurenta fiind de 6,47 pe loc.
La Facultatea de Pompieri sunt 34 de locuri, pentru care s-au inscris 215 candidati, concurenta fiind de 6,32 pe loc.
Pa Facultatea de Penitenciare sunt 40 de locuri scoase la concurs, pentru care au optat un numar de 163 de candidati, concurenta fiind de 4,08 pe loc.
Si in acest an au fost scoase la concurs locuri pentru minoritati. La Facultatea de Politie, romii au alocate sase locuri pentru care s-au inscris 43 de candidati, rezultand o concurenta de 7,17 pe loc. Maghiarii au alocate cinci locuri pentru care s-au inscris 24 de candidati, fiind o concurenta de 4,8 pe loc, iar celelalte nationalitati au, in total, trei locuri rezervate pentru care s-au inscris 15 candidati, concurenta fiind de cinci candidati pe loc.
La Facultatea de Politie de Frontiera, pentru minoritatea roma au fost scoase la concurs doua locuri pentru care candideaza patru absolventi de liceu. La aceasta facultate nu s-a inscris niciun maghiar, desi erau doua locuri rezervate. Celelalte nationalitati minoritare au rezervate doua locuri pentru care s-au inscris trei candidati.
Nici la Facultatea de Jandarmi, pe locurile destinate minoritatilor, nu sunt suficienti candidati inscrisi. Pentru locurile destinate romilor nu s-a inscris nimeni desi erau doua locuri, iar pentru cele doua locuri destinate maghiarilor s-a inscris o singura persoana. Celelalte nationalitati au avut doua locuri rezervate pentru care s-au inscris trei candidati.
La facultatea de pompieri exista un loc scos la concurs separat doar pentru minoritatea roma, pentru care s-a inscris o singura persoana.
Prima etapa eliminatorie care presupune contravizita medicala si verificarea aptitudinilor fizice incepe miercuri si se va desfasura, conform unei planificari, pana pe 3 august.
Etapa a doua, sustinerea probei scrise: 05 – 07.08, ora 09.00; afisarea rezultatelor: 08.08;
Depunerea si solutionarea contestatiilor: 08 – 09.08; afisarea rezultatelor finale: 09.08.

<