Intra in contact cu noi

Sanatate

5 ani si 10 luni de inchisoare cu executare pentru Secureanu, fostul manager al Spitalului Malaxa

Publicat cu

pe

Fostul director al Spitalului ”Malaxa” Florin Secureanu a fost condamnat joi de Tribunalul Bucuresti la 5 ani si 10 luni inchisoare cu executare pentru abuz in serviciu, intr-un dosar in care este acuzat ca a facut plati nelegale catre o firma care a vandut spitalului produse fictive sau la suprapret.

Secureanu a primit doua pedepse de 3 ani si doua de 2 ani si 9 luni, acestea au fost contopite si, prin adaugarea unui spor, a rezultat o condamnare de 5 ani si 10 luni, potrivit Agerpres. Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu apel.

In acelasi dosar a fost condamnat la 2 ani inchisoare cu suspendare Ionut Valentin Tanase, reprezentantul firmei care facea afaceri cu spitalul condus de Florin Secureanu.

Pe latura civila, Florin Secureanu a fost obligat de judecatori sa plateasca Spitalului Malaxa daune de 482.815 lei, iar in solidar cu Ionut Valentin Tanase suma de peste 270.000 lei.

Reclama

Pentru recuperarea acestor sume, instanta a mentinut sechestrul pe bunurile lui Secureanu, respectiv cinci terenuri in judetul Mures, un apartament in Targoviste, o casa in Dambovita, un apartament in orasul Targu Ocna, precum si un apartament si o casa in Bucuresti.

Potrivit DNA, Secureanu si-ar fi incalcat atributiile de serviciu prevazute de legislatia primara, in sensul ca, in calitate de manager al Spitalului Clinic „Nicolae Malaxa” din Bucuresti si ordonator de credite, ar fi dispus, in perioada 2009 – 2016, efectuarea unor plati in cuantum total de 648.193 lei din fondurile unitatii sanitare catre mai multe societati comerciale, printre care si cele administrate de Ionut Valentin Tanase.

Este vorba de firmele SC Medical Provider SRL, SC Mastergamer Interactiv SRL, SC La Ursul Polar Servimpex SRL si SC Prof Plast SRL.

Reclama

Banii respectivi ar fi fost achitati atat in contextul unor operatiuni comerciale care nu s-au derulat in realitate privind achizitia unor produse si servicii destinate unitatii medicale, cat si pentru bunuri achizitionate la preturi si de sase ori mai mari fata de cele de achizitie.

Florin Secureanu a mai fost trimis in judecata de DNA, in mai 2017, pentru savarsirea infractiunilor de delapidare – cinci fapte, dintre care una cu consecinte deosebit de grave – si luare de mita.

Reclama

Sanatate

Viceprimarul Bucurestiului anunta ca primaria vinde cabinete medicale la licitatie

Publicat cu

pe

Primăria Capitalei vinde patru cabinete medicale prin licitaţie publică deschisă cu strigare, anunţă viceprimarul Stelian Bujduveanu.

„Prima licitaţie publică deschisă cu strigare organizată de municipalitate va avea loc în data de 2 noiembrie 2022, la sediul Primăriei Capitalei. Scoatem la vânzare patru cabinete medicale, situate în locaţii din sectorul 2 şi sectorul 6. Acces pentru toată lumea, transparent, în beneficiul oraşului şi al întreprinzătorilor cu profesii liberale din Bucureşti”, scrie viceprimarul pe Facebook, potrivit Agerpres.

Acesta menţionează că obiectivele sale în ce priveşte patrimoniul sunt: realizarea unei evidenţe exacte a patrimoniului oraşului, soluţionarea cererilor formulate de medici, avocaţi şi alţi întreprinzători care deţin profesii liberale, organizarea unor proceduri transparente de închiriere/ vânzare a spaţiilor comerciale, repunerea în drepturi a proprietarilor de imobile dobândite în baza Legii 112/1995.

Cele patru spaţii sunt situate în bd. Basarabia nr. 19 (preţ minim de vânzare 27.140 de euro), str. Avrig nr. 9-19 (preţ minim de vânzare 66.780 de euro), bd. Regiei nr. 8, parter (preţ minim de vânzare 21.510 euro), bd. Regiei nr. 8, etaj 1 (preţ minim de vânzare 60.310 euro). Detalii despre licitaţie sunt la adresa: file:///C:/Users/Probook/Downloads/anunt_licitatie_publica.pdf.

Reclama
Continua sa citesti

Sanatate

Consilierii municipali reinvie mega proiectul Spitalului Metropolitan din Bucuresti

Publicat cu

pe

Consilierii municipali vor dezbate în şedinţa de joi un proiect privind preluarea în administrare de către Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale a terenului situat în Şoseaua Pipera nr. 55 şi nr. 63-65 şi documentaţia tehnico-economică pentru realizarea Spitalului Metropolitan, în vederea realizării acestei investiţii.

Potrivit referatului de aprobare, municipalitatea are ca obiectiv execuţia unui spital metropolitan conform standardelor europene.

„Realizarea acestui obiectiv de investiţii va avea avantajul că va fi construit de la zero şi toate secţiile care vor fi cuprinse în realizarea obiectivului vor respecta normele legale, astfel rezultând calitatea actului medical foarte ridicată, iar aparatura achiziţionată va fi la standarde de ultima generaţie. Spitalul Metropolitan va avea în vedere realizarea de secţii pentru care în Bucureşti există deficit de paturi, respectiv oncologie, radioterapie, neurologie, terapie intensivă, recuperare medicală, etc, generând foarte multe locuri de muncă, estimarea fiind de câteva mii”, se explică în document.

Conform raportului de specialitate, în iunie 2020 a fast aprobat Planul Urbanistic Zonal (PUZ) Spital Metropolitan cu Funcţiuni Complementare, Centru de Excelenţă, Campus Universitar – Şoseaua Pipera nr. 55 şi nr. 63-65, Sector 2.

Reclama

Tot în 2020 a fost semnat contractul de proiectare şi execuţie lucrări cu asocierea dintre Trustul de Clădiri Metropolitane Bucureşti şi Campania Municipală Consolidări S.A. Nu a fost emis ordinul de începere, iar contractul a încetat prin notificarea de denunţare cu nr. 738/07. 10.2021.

ASSMB a transmis o adresă către PMB prin care cere transmiterea terenului şi documentaţiei aferente construcţiei spitalului.

„Având în vedere faptul că structura medicală proiectată a Spitalului Metropolitan se va compune prin realocarea paturilor de spital din unităţile medicale administrate de către ASSMB, vă rugăm să iniţiaţi un proiect de hotărâre privind transmiterea de către Municipiul Bucureşti a Documentaţiei Tehnico-Economice şi a terenului aferent obiectivului de investiţii ‘Realizare Spital Metropolitan cu funcţii complementare, centru de excelenţă, campus universitar’, în vederea implementării proiectului”, se arăta în adresă.

Reclama

În luna mai, într-un interviu acordat AGERPRES, viceprimarul Capitalei Horia Tomescu îşi exprima susţinerea pentru continuarea proiectului Spitalului Metropolitan, menţionând însă că acesta presupune costuri foarte mari.

„Bineînţeles că preocuparea mea este siguranţa pacientului. Pentru asta, este necesar să renovăm clădirile destul de îmbătrânite ale spitalelor bucureştene, în paralel cu construcţia de noi corpuri de clădiri şi, de ce nu, cu proiectul Spitalul Metropolitan, care are costuri foarte mari şi deocamdată n-am găsit soluţii de finanţare externă pentru el. (…) Spitalul Metropolitan este un proiect organizat de Direcţia de Investiţii din Primărie. Nu este făcut de Administraţia Spitalelor. Este un proiect care ar costa bugetul local un miliard de euro. Evident că nu vor exista, practic, aceşti bani în bugetul local pentru acest proiect”, preciza Tomescu.

El menţiona că poartă discuţii pentru a identifica finanţare externă în vederea continuării proiectului.

Reclama

„Există necesitatea pentru a avea o clădire de dimensiunile acestea, de 1.000 de paturi, şi o clădire nouă de spital, nu extinderi de corpuri cum s-a făcut şi se face în Municipiul Bucureşti. Pe proiectele de pe PNRR pentru spitale în Bucureşti sunt mai mult extinderi de clădiri, adică practic facem un corp de clădire nouă, dar avem şi corpuri de clădire vechi şi lucrează împreună. Cumva, cred că a sosit momentul să gândim proiecte de spitale noi, de la zero, de la greenfield, să zic aşa, şi acestea au într-adevăr nişte costuri. Spitalul Metropolitan este un un proiect pe care îl favorizez. Bucureştiul are nevoie de el. Din păcate, costurile lui sunt foarte mari şi am încercat în ultimele 8-10 luni se găsesc finanţare externă pentru acest proiect. (…) Deocamdată suntem în discuţii”, a explica Tomescu.

Continua sa citesti

Sanatate

Medic din Bucuresti revoltat: „Nu este vina noastră că statul român, prin reprezentanţii lui, nu a fost capabil să îşi reţină medicii în ţară”

Publicat cu

pe


Medicul specialist ATI Laura Zarafin atrage atenţia asupra supraîncărcării programului de lucru în cazul unora dinspre specialităţile din sistemul sanitar, unde medicii ajung să lucreze mii de ore peste program, şi aminteşte că la Camera Deputaţilor este depus de mai mulţi ani un proiect de lege care se referă la luarea în calculul vechimii a gărzilor făcute de doctori.

  • Context: Ieşirea publică a medicului care trage un semnal de alarmă în privinţa stresului la care sunt supuşi cei din sistemul sanitar are loc după ce un coleg anestezist a făcut infarct la 47 de ani, deşi nu se alfa în categoria persoanelor aflate la risc,

Laura Zarafin, medic de anestezie-terapie intensivă la Spitalul Clinic Colentina, îi critică în termeni duri, într-o postare pe Facebook, atât pe legiuitorii români, cât şi pe colegii săi „medici cu titluri, renume şi influenţă” care nu fac nimic în privinţa stresului şi supraîncărcării în care medicii din un ele specialităţi îşi desfăşoară activitatea.

„Aflu că un coleg anestezist, 47 de ani, a făcut infarct şi i s-au montat 2 stenturi. Un medic extrem de bun, anestezist la chirurgie cardiovasculară, un profesionist care muncea enorm. Din nou m-am întrebat dacă există totuşi la nivel de conducere a organizaţiilor profesionale o minimă preocupare pentru ritmul muncii şi stresul din anumite specialităţi . Acest coleg nu avea factori de risc pentru aşa ceva ( ca să nu se apuce toţi ‘inteligenţii’ să comenteze că era de aşteptat …). Întreb public dacă există o minimă decenţă a legiuitorului şi a iluştrilor medici cu titluri , renume şi influenţă , care ar fi bine să îi îndemne la acţiuni concrete de protejare a sănătăţii celor ce lucrează mii şi mii de ore peste program şi sute/ mii de zile de gardă . Există o iniţiativă legislativă care zace de 4 ani în sertar la Camera Deputaţilor , care se referă la luarea în calculul vechimii a miilor de zile de gardă”, scrie Laura Zarafin pe reţeaua de socializare.

Medicul consideră că „nu există nici o categorie socio-profesională care să fie forţată să muncească, pentru a asigura continuitatea asistenţei medicale, 6-7 ani în plus faţă de anii ce figurează în cartea de muncă”, ea criticând lipsa de „preocupare reală„ a oficialilor statului pentru îmbunătăţirea situaţiei din domeniul sanitar.

Reclama

„Nu este vina noastră că statul român, prin reprezentanţii lui, nu a fost capabil să îşi reţină medicii în ţară. Cu certitudine nu e vina noastră că nu există nici o preocupare reală pentru schimbarea în bine a sistemul sanitar. Şi când mă refer la ‘binele sistemului’ mă refer în primul rând la un număr suficient de cadre medicale pentru a se putea munci în limitele fiziologice, nu până la epuizare sau cu consecinţe grave pentru sănătate. Suntem simpli ‘negrişori pe plantaţie’ cărora li se încalcă de prea multe ori drepturile elementare.

Sper că medicul despre care am aflat azi se va însănătoşi şi va avea mult mai multă grijă de el, căci nimeni altcineva nu o va face”, adaugă medicul, relatează News.ro.

Ea susţine că problema gărzilor este doar una dintre problemele care îi afectează pe medici, considerând că întregul regim de muncă al acestora este „greşit”, fapt cauzat de deficitul de personal din sistem.

Reclama
Continua sa citesti
Reclama
Sectorul 65 ore in urma

Primaria Sectorului 6 vrea sa faca piste de biciclete pe Bulevardul Doina Cornea şi Şoseaua Cotroceni

Consiliul Local al Sectorului 6 vrea să preia în administrare Bulevardul Doina Cornea şi Şoseaua Cotroceni, în vederea amenajării unor...

Bucuresti20 de ore in urma

Nicuşor Dan anunţă atribuirea contractelor pentru reabilitarea a 210 kilometri de reţea de termoficare, cu fonduri UE

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat, joi, că a fost încheiată achiziţia pentru reabilitarea a peste 210 kilometri...

Bucuresti20 de ore in urma

Jurnalist celebru de la Gazeta Sporturilor, dat disparut in Bucuresti. Unde a fost vazut ultima data Daniel Scorpie

Jurnalistul sportiv Daniel Scorpie a fost dat dispărut, anunță Gazeta Sporturilor care cere ajutor oricui are detalii despre acesta. Bărbatul...

Timp libero zi in urma

Astazi incepe Salonul Auto Bucureşti la Romexpo

Salonul Auto Bucureşti (SAB) & Accesorii 2022 îşi deschide, joi, porţile la Romexpo, evenimentul fiind programat să se încheie pe...

Imobiliare2 zile in urma

Arhiepiscopia Romano-Catolică de Bucureşti susţine iniţiativa primarului Nicuşor Dan în problema Cathedral Plaza

Arhiepiscopia Romano-Catolică de Bucureşti (ARCB) susţine iniţiativa primarului Nicuşor Dan de a face recurs la decizia Tribunalului Bucureşti prin care...

Bucuresti2 zile in urma

Sef in Politia Capitalei si un celebru avocat din Bucuresti, retinuti de DNA intr-un dosar de coruptie!

Fostul șef al Biroului Accidente Ușoare din cadrul Brigăzii Rutiere a Capitalei, Ion Joe Stoica și, potrivit surselor Antena 3,...

Reclama

La mare cautare