Acasă Transport A ramas fara limba in fata Politiei: PSD-istul care a blocat transportul...

A ramas fara limba in fata Politiei: PSD-istul care a blocat transportul in Bucuresti, chemat la audieri!

848

Vasile Petrariu, membru PSD și liderul sindicatului reprezentativ de la STB, acuzat de Nicușor Dan că a orchestrat greva, a fost chemat, marți, la Poliția Transporturi, în legătură cu protestul angajaților, declarat ilegal prin decizia instanței. El a mers însoțit de un avocat și s-a prevalat de dreptul la tăcere.

Petrariu a fost citat în calitate de martor în acest dosar de abuz în serviciu și a venit însoțit de un avocat, stând foarte puțin la sediul Poliției, fără a face declarații. „M-am prevalat de dreptul la tăcere, într-adevăr”, a spus Petrariu la ieșire.

Audierile au început la sfârșitul săptămânii, în total fiind chemați să dea declarații la Poliție 14 membri ai sindicatului.

La ieşirea de la audieri, Petrariu a fost întrebat dacă este un dosar nedrept şi a afirmat, potrivit News.ro: ”Nu comentez treaba asta”.

De asemenea, întrebat dacă sindicaliştii mai cer demisia directorului general al societăţii, Petrariu a susținut: ”Aşa cum aţi văzut, în această dimineaţă s-a reluat activitatea. Aseară am avut o discuţie cu membrii CA la sediul Primăriei Municipiului Bucureşti, care a durat peste 2 ore, am discutat toate aceste problemele, inclusiv revendicarea referitoare la demisia directorului general. Membrii CA au venit cu rugămintea să vorbim cu salariaţii pentru a-şi relua activitatea, ei angajându-se să preia problemele noastre, să le discutăm cu membrii CA, iar ei, în perioada următoare, să analizeze din punct de vedere profesional activitatea directorului general şi vor lua o decizie. Au spus că situaţia asta i-a luat pe nepregătite şi nu au avut timp să pregătească o fundamentare în acest sens”.

Primarul general, Nicușor Dan, a cerut vineri Parchetului să ia măsuri în contextul grevei ilegale a angajaților Societății de Transport București și față de Vasile Petrariu, despre care spune că a organizat acest act ilegal cu consecințe asupra transportului din București.

<