Transport
Aceasta este cea mai periculoasa intersectie din Bucuresti

Cu aproape 1.500 de victime anual, România e pe primul loc în topul accidentelor rutiere grave din Uniunea Europeană. În București, neacordarea de prioritate și traversarea neregulamentară sunt principalele cauze ale tragediilor. În plus, în oraș, există nu mai puțin de 15 intersecții care sunt considerate adevărate puncte negre pe harta riscului din trafic.
15 intersecții din Capitală sunt un real pericol pentru pietoni. Șoferii sunt grăbiți, neatenți și parcă nu îi văd pe oameni atunci când vor să treacă strada. De la începutul anului, în intersecțiile din Capitală au fost peste 100 de accidente grave, iar 9 oameni și-au pierdut viața.
Claudiu Costea – purtător de cuvânt Brigada Rutieră: Astfel de intersecții, pe care noi le considerăm puncte negere, unde s-au produs minimum 3 accidente de circulație care au aceeași cauză generatoare. Conducătorii de autovehicule care nu acordă prioritate trecerilor de pietoni angajați regulamentar în traversarea drumului public riscă o amendă cuprinsă între 870 de lei și 1160 de lei și suspendarea exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 60 de zile.
-Aici e cea mai periculoasă trecere de pietoni. Oprește tramvaiul în stație, ia uitați, vedeți? Și vin șoferi și dacă nu ești atent te spulberă.
-O mașină mi-a dat voie, una să îmi zboare copilul, veneam cu el de la școală.
Pe Strada Zețarilor din sectorul 5 al Capitalei, la intersecție cu Strada Baciului. Aceasta este cea mai periculoasă trecere de pietoni și intersecție din Capitală pentru că aici au avut loc cele mai multe accidente în care au fost implicați pietonii. Specialiștii în conducere defensivă le recomandă șoferilor să frâneze din timp atunci când se aproprie de trecerile de pietoni, să nu folosească telefoanele atunci când conduc și să se adapteze condiților meteo.
Emil Gâtej – specialist în conducere defensivă: Unui șofer îi este necesar un timp de vreo 2 secunde până când acționează efectiv pedala de frână, deci aproape o secundă până când constientizează și încă aproape o secundă până când apasă efectiv pedala de frână.
În Sectorul 2 al Capitalei la intersecția străzilor Câmpul cu narcise și Lăicelului, o altă intersecție periculoasă din traficul bucureștean. 5 din cele 80 de accidente grave din 2021 s-au petrecut în această intersecție în special din cauza șoferilor care nu au acordat prioritate pietonilor. Pentru a preveni accidentele în intersecțiile cele mai periculoase din București, polițiștii propun montarea indicatoarelor rutiere vizibile și semafoarelor, spun polițiștii din brigada rutieră.
Transport
Atac cibernetic împotriva aeroportului Otopeni: Amenintare cu bomba la bordul unui avion Tarom

În cursul nopții a fost declanșat un atac cibernetic împotriva aeroportului Otopeni, ceea ce a întârziat cursele TAROM pe direcțiile Cairo, Tel Aviv sau Aman, ne-au precizat surse din companie.
Cursa Tarom ce revenea de TelAviv a fost anunțată în aer de amenințare cu bomba la bord în timp ce zbura deasupra Turciei. Avionul a aterizat de urgență la Istanbul, unde a rămas peste noapte pasagerii fiind cazați cu echipajul la hotel.
Pasagerii vor fi aduși, astăzi, în România.
În cele din urmă, amenințarea cu bombă s-a dovedit a fi falsă.
La Otopeni s-a convocat o celulă de criză, iar reponsabilii încearcă să-și dea seama cum a fost străpuns sistemul.
TAROM confirmă amenințarea cu bombă
Compania TAROM informează că din cauza unui avertisment referitor la existenta unei bombe la bord, aeronava care efectua cursa RO 154 Tel Aviv-București a aterizat de urgență pe Aeroportul din Istanbul la ora locală 03:30, în urma deciziei luate de către comandantul de zbor,care respectă procedurile standard pentru astfel de situații. La bord se aflau 88 pasageri.
Mentionam că verificările efectuate de către autoritățile abilitate s-au încheiat, iar alerta s-a dovedit a fi una falsă.
În prezent, pasagerilor li se acordă asistență la sol pe Aeroportul din Istanbul, iar aceștia urmează să decoleze în jurul orei locale 11:30 către București- destinația finală.
Regretăm disconfortul creat pasagerilor noștri și reiterăm faptul că prioritatea Companiei TAROM este siguranta si securitatea pasagerilor și a echipajelor sale.
CNAB: a fost o oprire programată a sistemului
Reprezentanții Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB) susțin că site-ul Aeroportului Otopeni a fost oprit pentru efectuarea unor lucrări și că nu a fost vorba de un atac cibernetic.
„Nu a fost niciun atac cibernetic la aeroportul Henri Coandă. A fost o oprire programată, anunțată din timp, care a durat mult mai puțin decât se estimase (o oră în loc de patru)”, au transmis vineri dimineață reprezentanții CNAB.
Conform acestora, oprirea a fost necesară pentru înlocuirea unui echipament în proiectul de upgradare a data center.
Transport
Stelian Bujduveanu, viceprimarul Bucureștiului: 2.3 miliarde de lei pentru modernizarea șinelor de tramvai și a flotei de transport

Stelian Bujduveanu, viceprimarul municipiului București, anunță două proiecte pentru dezvoltarea transportului public. Un proiect în valoare de 2 miliarde de lei pentru modernizarea șinelor de tramvai și unul în valoare de 300 milioane lei pentru modernizarea flotei de transport.
„Astăzi se deschid ofertele depuse de câteva mari consorții în construcții, la licitația organizată de Primăria Capitalei pentru modernizarea șinelor de tramvai. Este vorba despre lucrări de reabilitare a aproximativ 50 km de cale de rulare a tramvaielor.
Distinct de acest proiect de investiții, STB va începe lucrările de modernizare a liniei 5, pe Bd. Barbu Văcărescu, tronsonul cuprins între Bd Aerogării și Șoseaua Ștefan cel Mare”, transmite Stelian Bujduveanu.
„După desemnarea câștigătorilor vor începe lucrările de proiectare (șase luni) iar apoi execuția (maxim 12 luni). Proiectul de investiții este împărțit în 15 loturi și va rezolva probleme din zone precum Lizeanu, Bd. Barbu Văcărescu, Calea Călărași și Bd. Pache Protopopescu”, adaugă viceprimarul municipiului București.
Transport
Primaria Capitalei a primit 11 oferte pentru reabilitarea a 50 de kilometri de linii de tramvai

S-a încheiat etapa de depunere a ofertelor în cadrul licitaţiei pentru reabilitarea a 50 de kilometri de linii de tramvai care leagă zone importante ale oraşului şi se află pe artere intens circulate.
Municipalitatea a primit oferte pentru 11 din cele 15 loturi, a anunţat, miercuri, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan. El a scris, pe Facebook, că lucrările de reabilitare au ca termen de realizare şase luni pentru proiectare şi douăsprezece luni de execuţie pentru fiecare lot în parte.
Nicuşor Dan a precizat că proiectul reabilitării şinelor de tramvai este cea mai mare achiziţie publică realizată vreodată de Primăria Capitalei, în valoare totală de aproximativ 1,9 miliarde de lei.
Edilul general al Capitalei a adăugat că modernizarea infrastructurii de transport public reprezintă o prioritate, iar anul acesta vor continua investiţiile în acest domeniu.
- Bucuresti3 săptămâni in urma
Jurnalistii englezi, uimiti de ce au gasit in Piata Obor din Capitala: Nici in Londra nu vezi asa ceva!
- Stirile Zilei3 săptămâni in urma
VIDEO-Carne din plastic vanduta intr-un supermarket din Bucuresti
- Bucuresti3 săptămâni in urma
Incident socant pe Aeroportul Otopeni: O femeie cu un copil in brate a incercat sa se agate de un avion la decolare!
- Politica3 săptămâni in urma
După celebra sârmă, Gabriela Firea se face de râs cu șurubul. Internauți: Nu știe două boabe de engleză!
- Politica4 săptămâni in urma
Sondaj la nivelul Bucurestiului: Cine ar vota bucurestenii daca duminica ar avea loc alegeri
- Opinii3 săptămâni in urma
Dan Motreanu, favorit sa preia sefia PNL Bucuresti
- Transport4 săptămâni in urma
O tanara din Bucuresti a fost implicata in doua accidente in doua zile
- Cultura3 săptămâni in urma
Pe 1 martie începe construcția Grivița 53, primul teatru din România care se naște de la zero prin efortul și implicarea comunității