Irina Zamfirescu de la Organizația pentru Promovarea Transportului Alternativ (OPTAR) spune că măsurile propuse de către Primăria Capitalei pentru decongestionarea traficului, merg pe aceeași direcție ca și voucherele pentru biciclete, aceea de a aduce vehiculul fără a dezvolta infrastructura.
”În actualul mandat, nu avem nici un kilometru de pistă pentru bicicliști dată în folosință, dar va fi implementat un sistem gratuit de bike-sharing cu biciclete electrice. Nu știm ce impact au avut voucherele pentru biciclete, nu știm dacă avem mai multe biciclete în trafic, nu știm dacă oamenii nu merg cu bicicleta fiindcă nu au biciclete sau pentru că nu au infrastructură, dar vrem să facem bike-sharing cu biciclete electrice”, a declarat Zamfirescu pentru București FM.
”Bicicleta este un mijloc de transport relativ ieftin, Primăria Capitalei ar trebui să facă infrastructură și oamenii se vor descurca cu bicicletele”, a opinat reprezentanta OPTAR.
Despre inițiativa privind decontarea combustibilului pentru cetățenii din Ilfov care folosesc în comun o mașină proprietare personală, Irina Zamfirescu crede că este o încercare a Executivului de a scăpa de excedentul bugetar. ”În 9 luni au reușit să cheltuie doar 18% din banii prevăzuți în buget pentru dezvoltare”, afirmă reprezentanta OPTAR.

<

Ea spune că, în Ilfov, ”s-au dezvoltat numeroase zone rezidențiale, fără a fi dezvoltat transportul public. Oamenii care pot folosi o mașină în comun deja o fac, deci nu era nevoie de acest stimulent. Primăria ar trebui să se preocupe de dezvoltarea infrastructurii, atât pentru transportul public, cât și pentru cel alternativ, fiindcă acest lucru nu poate fi făcut de către oameni. Astfel, Municipalitatea ar trebui să lege zonele rezidențiale din Ilfov de București prin transportul public, în loc să acorde voucherele pentru combustibil”.

Sursa: bucurestifm.ro

Transparenta face diferenta