O femeie care locuieste in Bucuresti a fost martora la o scena de groaza petrecuta in microbuzul care transporta navetisti din Bucuresti pana la Targoviste. Uimita de cele vazute, femeia a povestit totul pe pagina personala de facebook, experienta ei ajungand in scurt timp virala.
Povestea este cu atat mai importanta cu cat ea este relevanta pentru mentalitatea romaneasca, din pacate.
Redam mai jos textul publicat de Antonia Ionescu pe pagina de facebook.

<

”Microbuzul Bucuresti -Targoviste. 20 de locuri inghesuite,ocupate toate. La o anume statie se urca o fata insarcinata in luna foarte mare. Merge greu,urca cu greu. Pe prima bancheta stau, la fereastra, o doamna si la margine un domn. Ma rog,domn. Un comunist obosit. Doamna se ridica sa ii ofere locul viitoarei mamici, comunistul obosit nici nu se sinchiseste. Fata incearca sa se strecoare pe locul de la fereasta, oferit de doamna ,dar nu reuseste. Spatiile dintre scaune sunt nefiresc de stramte ,chiar si pentru cineva care nu poarta o viata in pantec. Doamna care ii oferise locul indrazneste sa il roage pe comunist sa se mute el la fereastra ca sa stea fata la margine, ca e insarcinata. Si atunci se dezlantuie furtuna. Comunistul, care pana atunci se uita indiferent pe fereasta, are urmatoarea replica:
-„Si daca e gravida ,ce? Am f***** eu ,ca sa o las gravida? I-a placut p*** si acum vrea loc? ”
Fata a inceput sa planga si a refuzat sa se mai aseze.
Nimeni, insa,absolut nimeni ,nici macar soferul nu a avut nicio reactie. Nimeni. Mai putin ,desigur,doamna care ii oferise locul. Toti stateau indiferenti cu nasul in telefoane si lasau un jeg uman sa insulte o biata fata ,care se facuse vinovata ca poarta o viata in ea… Incapacitatea noastra de reactie in fata rautatii si a nedreptatii este plaga cea mai periculoasa pentru poporul asta. Asta o sa ne distruga incet si sigur. Dar ne meritam soarta. In urma cu 26 de ani taceam de frica. Acum de ce alegem tacerea?
Romanie,nu meriti copiii nostri.”