Mărfuri în valoare de aproximativ 10.000 de euro, oferite la comercializare fără respectarea condiţiilor legale în vigoare, au fost confiscate de către inspectorii Direcţiei Regionale Vamale Bucureşti, cu ocazia unei acţiuni comune cu lucrătorii Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti efectuate la târgul Autovit.
Potrivit Jandarmeriei Bucureşti, este vorba de peste 700 articole de îmbrăcăminte, 70 accesorii îmbrăcăminte, 14 parfumuri, 7 litri băuturi spirtoase şi 42 kg cafea măcinată.

<
Bunurile ridicate au fost depistate fără documente de provenienţă, dintre care unele susceptibile de a aduce atingere unui drept de proprietate intelectuală, fiind oferite la comercializare de diverse persoane fizice, fără respectarea condiţiilor legale în vigoare.

Astfel, pentru abaterile constatate cu ocazia controlului, au fost aplicate 3 amenzi contravenţionale în cuantum total de 15.000 lei, scrie stiripesurse.ro.
În cadrul acţiunii, jandarmii bucureşteni au aplicat două sancţiuni contravenţionale în cuantum de 500 lei şi au reţinut în vederea confiscării 150 de produse de îmbrăcăminte şi încălţăminte sport fără documente de provenienţă, în valoare estimativă de 1.200 euro.

Transparenta face diferenta