În toată această isterie-precauție uităm că nu toată lumea își permite să nu muncească. Unii dintre noi muncesc exact pentru a nu închide țara: la spitale, magazine, hypermarketuri, bănci, instituții publice, scrie alexisme.ro.

<

Oameni care îți fac covrigul cald pe care il mănânci la stradă, sau la serviciu, cafeaua sau sucul de dimineață, de la care cumperi medicamente. Și lor le mulțumesc și în numele vostru, îmi permit. Nu e ușor să intri zilnic în contact cu sute de oameni, panicați, speriați, grăbiți, dornici să-și asigure traiul cât mai mult într-un scenariu sumbru al închiderii magazinelor sau al rafturilor goale: COȘMARUL ROMÂNILOR!

Așa că m-am gândit să vedem situația actuală de criză și isterie și de partea cealaltă a baricadei. Fiti buni și citiți ce are de zis o angajată a unui lanț de hypermarketuri. Azi, un interviu cu Ioana, care lucrează la un hypermarket într-un cartier din București, de 2 ani. Are doi copii, unul de 9 ani și altul de 3.

Nu pot să-mi iau liber ca să stau acasă cu copiii, acum că s-au închis școlile. Sunt de acord cu măsura dar și așa suntem puțini angajați care abia facem față. Dacă aș sta acasă ar avea colegii mei mai mult de muncă și nu le pot face asta, îmi zice Ioana.

Se dezinfectează des coșurile de cumpărături

De azi au pus dispesere cu dezinfectant la intrarea în magazine, special pentru clienți. Depozitul dezinfectat, rampa unde primim marfa.

Am primit informare, cum să ne spălăm corect, să ne spălăm des pe mâini, să fim foarte atenți la igienă și să nu ne atingem fața.

Ieri m-am spălat atât de des pe mâini încât mă usturau și mă iritasem. Dar nu avem încotro, nu vreau să îmbolnăvesc copiii, mai ales că sunt în perioada de recuperare după gripă. 

Mă deranjează că românii nu sunt deloc atenți la igienă. Se întâmplă destul de des când vor să plătească, să scuipe pe banii, ca să îi numere!

Nu pot să zic că mi-e așa teamă de coronavirus, nu sunt genul care mă panichez ușor. Am făcut școala de asistente și am văzut câteva situații dificile prin spitale de care chiar îmi este teamă. Dar m-aș simți vinovată dacă aș lua contact cu virusul și l-aș da mai departe copiilor, vecinilor. Sau altor persoane bolnave.

Cum se văd clienții de pe partea cealaltă a bandei rulante?

Lasă domnișoară că nu vine virusul ăla la noi ! Ne ajută Dumnezeu !

Mă deranjează că românii nu sunt deloc atenți la igienă. Se întâmplă destul de des când vor să plătească, scuipă pe banii și apoi îi numără. Ieri mi s-a întâmplat de 3 ori. Sincer nu îmi venea să le mai iau banii. Le-am și spus că nu este normal să facă acest gest, mai ales acum când avem un virus nou. Au luat totul în râs, nu m-au luat în serios. 

Mai sunt cei care scuipă prin magazin, sau la intrarea în magazin, își suflă nasul!

Sunt împărțiți: unora nu le pasă, alții sunt foarte panicați.  Tusesc in fata ta fara nici un stres . Lasă domnișoaă că nu vine virusul ăla la noi ! Ne ajută Dumnezeu! Să ne rugăm să fie bine ! De parcă vine Dumnezeu să ne spele pe mâini, să ne pună mâna la gură. Greu, foarte greu ! Ne credem invincibili !

Eu una aș vrea să stau cât mai puțin în magazin, dar ei vin și stau câte 2 ore, se învârtesc ! Nu-mi vine să cred, sunt oamenii mai in vârstă care vin la plimbare, stau gură cască, citesc toate etichetele! Pai în loc să stai 5 min, stai 2 ore între oameni. 

Foarte mulți pun mâna direct pe produsele de panificație, le pipăie, se răzgândesc și le pun apoi la loc. Deși avem cleștisori cu care pot lua produsele. Sunt afișe care îi roagă să apuce produsele cu cleștele. La noi nu se aplică. 

În continuare vin la cumpărături cu copiii foarte mici, și cu toată familia

Citeste mai multe pe alexiseme.ro

Transparenta face diferenta