Intra in contact cu noi

Bani

Anunt important: 8 iulie este ultima zi in care angajatii PETROM S. A. isi pot recupera banii!

Publicat cu

pe

Termenul pana la care fostii angajati ai PETROM SA isi pot recupera banii de la guvern a fost prelungit cu inca 2 luni de zile (fata de 8 mai 2022 cat era initial) avand in vedere ca in 2021, in perioada celor 2 luni de stare de urgenta decretata pe tot teritoriul Romaniei. Fostii salariati PETROM trebuie sa actioneze rapid in contextul in care nepunerea in executare silita impotriva statului, ar duce la pierderea dreptului de a recupera acesti bani. Intra aici pentru despagubirile PETROM!

Fostii angajati Petrom S.A au dreptul la despagubiri de sute de mii de euro in urma unei sentinte pronuntate de Inalta Curte de Casatie si Justitie. Salariatii PETROM au fost realmente INSELATI ( in intelesul consumatorului care nu a stiut ce a cumparat ) dar posibil si in sensul legii penale, prin tot felul de contracte de cesiune de creante care le promiteau plata a 1000 de lei si 10000 de euro dupa punerea in executare silita a unei decizii definitive insa in realitate fiecare angajat in parte are de incasat peste 250.000 de euro.

In prezentul articol va spunem exact ce trebuie sa faceti pentru a primi aproximativ 250.000 de euro din despagubirile pe care Guvernul Romaniei trebuie sa vi le achite fiindca nu au pus in executare o hotarare definitiva.

Reclama

Despagubiri pentru angajatii Petrom

Fostii salariati ai Societatii Nationale a Petrolului ”PETROM” S.A. au dreptul sa achizitioneze actiuni ale societatii pana la limita de 8% din capitalul social, la acelasi pret cu care s-au vandut actiunile in cadrul procesului de privatizare.

Cu toate acestea, pana la momentul de fata, fostii salariati nu si-au putut valorifica drepturile, ca urmare a faptului ca statul roman a ramas in pasivitate si nu a creat cadrul legal necesar.

Guvernul Romaniei a fost obligat de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie prin Decizia civila nr. 2370 din data de 08.05.2019, pronuntata in dosarul nr. 1442/2/2015, sa adopte o hotarare de guvern pentru punerea in aplicare a dispozitiilor art. 9 din anexa 1 a OUG nr. 49/1997, astfel cum a fost modificata prin O.G. nr. 55/2003, in vederea vanzarii de actiuni ale OMV Petrom S.A., pana la limita de 8% din capitalul social, la acelasi pret la care au fost vandute actiunile in cadrul procesului de privatizare.

Reclama

Penalitati de 1000 de lei pe ziua de intarziere din 2019 si pana in 2022 – 1095 zile x 1000 de lei 1.095.000 lei
Totodata, prin decizia mentionata cei care au dat in judecata Guvernul Romaniei au dreptul la penalitati de 1000 lei pe fiecare zi de intarziere de la data pronuntarii si pana la executarea obligatiei.

Astfel, fostii angajati ai Petrom S.A. care au dat in judecata Guvernul Romaniei in cadrul dosarului nr. 1442/2/2015 au dreptul la penalitati in cuantum de 1.095.000 lei (pana la acest moment), urmand sa curga in continuare penalitati pentru fiecare zi in care Guvernul Romaniei refuza sa emita Hotararea de Guvern.

Instanta suprema a considerat faptul ca Guvernul Romaniei a stat o perioada foarte lunga de timp in pasivitate si ca trebuie impus un mecanism de constrangere pentru ca acesta sa isi indeplineasca obligatiile legale.

Reclama

Mai mult decat atat, Inalta Curte de Casatie si Justitie a mentionat ca penalitatile nu sunt doar un mijloc de constrangere a autoritatii publice, in speta Guvernul Romaniei, cio garantie pentru fiecare persoana vatamata in parte ca se vor restabili si respecta drepturile legitime ale acestora. Prin urmare fiecare fost angajat care a dat in judecata Guvernul Romaniei are dreptul la plata de despagubiri in cuantum de 1000 lei pe fiecare zi de intarziere de la data pronuntarii (08.05.2019) si pana la adoptarea unei hotarari de guvern.

Decizia civila in cauza este sustinuta si de jurisprudenta Curtii Constitutionale, care a statuat ca: “Faptul ca prevederile de lege criticate nu contin un termen rezonabil inauntrul caruia Guvernul sa fie obligat a emite o hotarare pentru ca salariatii Societatii Comerciale “Petrom” – S.A. sa intre in posesia actiunilor nu inseamna ca acestea sunt neconstitutionale, ci poate fi interpretat ca neindeplinirea de catre Guvern a unei obligatii de a face, astfel incat persoanele interesate pot promova o actiune in justitie”. (Decizia nr. 1421 din 20 octombrie 2011).

Astfel, fiecare fost angajat al Petrom S.A., care are calitatea de reclamant sau intervenient in dosarul nr. 1442/2/2015, poate pune in executare decizia, solicitand adoptarea unei hotarari de guvern si plata de despagubiri substantiale.

Reclama

Intra aici pentru despagubirile PETROM! [email protected]  0772.205.608

1,1 milioane lei si 1000 de lei pe zi penalitati!

In cauza, Judecatoria Sector 1, printr-o Incheiere finala, a incuviintat executarea silita efectuata in baza Deciziei civile nr. 2370/08.05.2019, a autorizat creditorul sa execute Guvernul Romaniei pentru suma de 1.077.000 lei + 1000 lei/pe zi de intarziere + obligatia de a emite Hotararea de Guvern + cheltuielile de executare.

Conform dispozitiilor Codului de procedura civila, dreptul de a obtine executarea silita se prescrie in termen de 3 ani, daca legea nu prevede altfel, iar termenul curge de la data pronuntarii decizie amintite.

In aceste conditii, cei care doresc punerea in executare a Deciziei civile nr. 2370/08.05.2019, obtinerea penalitatilor de intarziere si obligarea Gurvernului Romaniei la emiterea Hotararii de Guvern pentru achizitionarea actiunilor SNP ”PETROM”, trebuie sa actioneze pana cel tarziu la data de 08.05.2022.

Reclama

Nu rata sansa de a-ti valorifica drepturile!

Pana la data de 08.07.2022 cand se fac 3 ani de la pronuntarea Hotararii nr. 2370/08.05.2019 data de ICCJ, in dosarul 1442/2/2015, salariatii parte in dosar au 3 optiuni:

1. Nu actioneaza in niciun fel si atunci pierd drepturile obtinute prin Hotararea nr. 2370/08.05.2019.

Rezultat: salariatul pierde orice sansa de a castiga

Reclama

2. Asteapta pana la termenul de prescriptie (08.07.2022) emiterea Hotararii de Guvern, pentru a cumpara actiunile si in cazul neemiterii actioneaza prin intermediul unor avocati si executori impotriva Guvernului pentru a intrerupe prescriptia.

Rezultat: salariatul trebuie sa depuna eforturi considerabile (timp alocat intalnirilor, cautarea diverselor solutii si parteneriate, plata avocatilor si executorilor etc), avand sanse mici de reusita (actionand ca un tert solitar impotriva Guvernului Romaniei).

3. Incheie contracte cu o societate care ofera posibilitatea obtinerii drepturilor fara ca salariatul sa fie nevoit sa contribuie financiar si fara ca acesta sa apeleze la consultanti, avocati, executori, s.a.m.d. pentru a demara o actiune de executare impotriva Guvernului, societatea suportand costurile si avand logistica si expertii necesari demararii unei astfel de actiuni, in timp util astfel incat sa intrerupa termenul de prescriptie.

Reclama

Rezultat: salariatul castiga timp si bani, societatea fiind responsabila de recuperarea creantelor si platile catre salariat, avand sanse mari de reusita (societatea reprezinta un numar mare de terti, avand echipe specializate si bugetele necesare).

Intra aici pentru despagubirile PETROM!

Reclama

Bani

Record de capturi de țigări de contrabandă în județele Dolj și Giurgiu în 2024!

Publicat cu

pe

În primele 3 luni ale anului 2024, autoritățile au capturat peste 14 milioane de țigarete, în valoare de peste 15 milioane de lei pe piața neagră. Circa 85% dintre capturi (12 milioane de țigarete de contrabandă) au fost înregistrate în zona de sud a țării, ceea ce reflectă tendința de creștere a traficului ilicit de produse din tutun din statele din sud (Bulgaria, Turcia), unde prețul țigaretelor este semnificativ mai mic., potrivit datelor centralizate pe platforma StopContrabanda.ro.

În primele 3 luni ale anului 2024, volumul total al capturilor țigaretelor de contrabandă la nivel național se situează la aproape 50% față de aceeași perioadă a anului trecut. Astfel, față de peste 31 milioane de țigarete capturate în T1 2023, în primele 3 luni din 2024 au fost capturate aproape 14,5 milioane de țigarete, ceea ce indică o descurajare a fenomenului infracțional, pe fondul eforturilor extinse ale autorităților de monitorizare și control al traficului ilicit. Totuși, la nivel național, media consumului de țigări ilicite a crescut anul trecut cu peste un punct procentual, la 8,2%, după un minim istoric înregistrat în anul anterior.

Un fenomen grav, care periclitează siguranța economică și socială a comunității, contrabanda a fost declarată o amenințare la adresa securității naționale, data de 21 aprilie fiind declarată oficial Ziua Națională împotriva Traficului Ilicit de Produse. 

Reclama

“Contrabanda, contrafacerea și cea mai nouă ecuație cu multiple necunoscute  – comerțul ilicit online – implică riscuri majore pentru societate și consumatori, mai ales că rețelele ilicite se adresează tuturor categoriilor sociale, inclusiv celor vulnerabile. De aceea, lupta împotriva traficului ilicit trebuie purtată continuu și pe multiple fronturi, pentru a asigura prevenția accesului consumatorilor la acest tip de produse și a frâna impactul negativ al contrabandei asupra societății și economiei. Salutăm eforturile autorităților de întărire a granițelor, inclusiv prin dotările recente cu noi scannere vamale, care sunt vizibile în rezultatele înregistrate la început de an, și ne angajăm să rămânem un partener de încredere autorităților cu atribuții în domeniu”, a declarat Ileana Dumitru, Director Relații Externe al Ariei Europa de Sud – Est în cadrul BAT.

Dolj și Giurgiu: record de capturi de țigarete de contrabandă în 2024

Circa 85% din totalul capturilor țigaretelor de contrabandă în primele 3 luni ale anului 2024 au fost înregistrate în județele Dolj și Giurgiu, potrivit datelor centralizate pe StopContrabanda.ro.  Astfel, în cele două județe de la granița cu Bulgaria au fost capturate aproape 12 milioane de țigarete de contrabandă de la începutul anului până în prezent.

Una dintre cele mai mari capturi ale anului a fost înregistrată în luna februarie la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Bechet, în județul Dolj, unde au fost descoperite peste 4,7 milioane de țigarete de contrabandă aflate în posesia unui cetățean bulgar care transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, produse de patiserie refrigerate din Grecia în România.Totodată, poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Giurgiu au reținut la început de an aproape 4 milioane de țigarete de contrabandă, asupra unui ansamblu rutier condus de un cetăţean turc. 

Reclama

Cea mai mare acțiune DIICOT din ultimii ani. Contrafacerea, în creștere

Pe 26 martie, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Timișoara împreună cu polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IGPR  și ai Serviciului  de Investigare a Criminalității Economice din IPJ Arad au pus în aplicare 79 de mandate de percheziție pe raza mai multor județe, vizând destructurarea a două grupuri infracţionale organizate autohtone, dar cu ramificaţii transfrontaliere  în Cehia, Bulgaria și  Ucraina, constituite în scopul săvârșirii infracțiunilor de  contrabandă cu ţigarete, produse accizabile (tutun) ș.a[3].

Astfel, pe parcursul investigațiilor au fost indisponibilizate peste 38 de milioane de țigarete de contrabandă, 64 tone tutun pentru fumat, 8,3 tone de materiale pirotehnice şi au fost desfiiinţate 3 fabrici clandestine de ţigarete de contrabandă, două aflate pe teritoriul României şi una în Cehia. Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului prin activitatea infracţională a celor două grupuri se ridică la peste 12 milioane de euro.

Reclama

Totodată, pe fondul acțiunilor consistente ale autorităților de a limita fenomenul contrabandei la granițele țării, contrafacerea și comerțul de tutun vrac continuă să ia amploare. La finalul lunii martie, poliţiştii de frontieră din cadrul  PTF Calafat au capturat 1.340 kg de tutun vrac neprelucrat, transportat de 3 cetățeni bulgari. Cantitatea este estimată la o valoare de aproximativ 135.000 lei.

În primele 3 luni ale anului curent, potrivit datelor oficiale, autoritățile române au capturat bunuri contrafăcute în valoare de peste 56 milioane de lei (11 milioane de euro). Între bunurile cel mai frecvent contrafăcute și reținute la granițele României se numără produsele din tutun, obiectele de încălțăminte și îmbrăcăminte sau cele cosmetice. Cele mai mari volume de bunuri contrafăcute reținute la început de an se numără tot la frontierele de sud ale țării, în județele Dolj, Giurgiu sau Constanța.

România are cel mai ridicat nivel al taxării produselor cu tutun dintre țările Europei de Sud – Est, ceea ce se reflectă în mod direct în volumul contrabandei, care este de asemenea cel mai ridicat din regiune. Nivelul prejudiciului adus bugetului de stat se ridică la circa 2 miliarde de lei  anual pierduți de bugetul statului român ca impact al contrabandei cu țigări.

Reclama

Datele despre evoluția capturilor de țigarete de pe teritoriul României sunt centralizate în timp real pe platforma www.stopcontrabanda.ro, o inițiativă BAT care are scopul de a susține eforturile autorităților, prin centralizarea capturilor din intreaga țară, dar și de a informa consumatorii cu privire la efectele contrabandei cu țigări asupra societății. Campania este desfășurată în parteneriat cu Poliția Română, Poliția de Frontieră Română, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) și Autoritatea Vamală Română. Campania „Stop contrabanda” a fost lansată de BAT în 2017, pentru a crea un punct unic de informare cu privire la contrabanda cu țigări.

Continua sa citesti

Bani

Fără țigări minorilor! BAT și ANPC promovează comerțul responsabil cu țigări!

Publicat cu

pe

BAT in parteneriat cu Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), demareaza luna aceasta campania anuala „Alege Asumat un Comportament Comercial Curat”. Aceasta initiativa urmareste sa informeze si sa sensibilizeze opinia publica cu privire la importanta respectarii legislatiei pentru prevenirea accesului minorilor la  produsele din tutun si nicotina. Anul acesta, legislatia in domeniu a suferit modificari importante, concepute pentru a reduce riscul ca minorii sa aiba acces la astfel de produse. Printre aceste modificari se numara extinderea interdictiei de comercializare catre minori a tigaretelor electronice, indiferent daca acestea contin nicotina sau nu, si interdictia de a comercializa produsele din tutun si nicotina prin automate.

Initiativa BAT care isi propune sa promoveze modificarile legislative si sa sublinieze importanta tolerantei zero fata de vanzarea produselor cu nicotina catre minori se desfasoara la nivel national in aproximativ 32.000 de magazine partenere, precum si in zonele publice dedicate afisajului stradal din centrul Bucurestiului.

Reclama

„BAT investeste in mod constant in campanii care promoveaza standarde si principii comerciale responsabile, atat in cadrul propriei activitati, cat si in colaborarea cu partenerii comerciali. Consideram ca o legislatie menita sa reduca la minim riscul ca minorii sa aiba acces la toate categoriile de produse din tutun si nicotina, precum si la tigari electronice cu si fara nicotina reprezinta un semn de normalitate si responsabilitate. BAT se angajeaza sa continue sa deruleze programe de informare in acest sens, si ne dorim sa avem sprijinul tuturor autoritatilor competente in domeniu pentru a asigura implementarea si respectarea riguroasa a acestor reglementari”, a declarat Ileana Dumitru, Director Relatii Externe al Ariei Europa de Sud-Est, BAT.

Romania se numara printre primele tari din Uniunea Europeana care implementeaza o interdictie asupra vanzarii catre minori a tuturor formelor de produse care contin tutun si nicotina, inclusiv a tigaretelor electronice fara nicotina.

BAT a desfasurat continuu, in ultimii ani, programe de informare a comerciantilor si consumatorilor cu privire la prevederile legale, dar si la motivele pentru care minorii nu trebuie sa aiba acces la produsele cu nicotina. Incepand din 2019, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor s-a alaturat campaniei BAT si pune la dispozitia consumatorilor numarul de contact 021/9551 – Telefonul consumatorilor, unde oricine poate sesiza incalcarea legii.

Reclama

„In calitate de vicepresedinte ANPC, sunt bucuros sa ne alaturam, si in 2024, acestei campanii care isi propune sa informeze publicul cu privire la reglementarile legale referitoare la comercializarea produselor din tutun si nicotina exclusiv catre persoane adulte. Ne angajam sa monitorizam respectarea legilor si incurajam pe oricine identifica incalcari ale acestora sa le semnaleze, la numarul de telefon pus la dispozitie de catre ANPC.”Sebastian Hotca, Vicepresedinte ANPC.

Continua sa citesti

Bani

Guvernul iar face manevre pe spatele contribuabililor la buget! Marii producători din industria tutunului, susțin taxarea echitabilă a tuturor produselor cu nicotină!

Publicat cu

pe

BAT și Philip Morris România, mari producători din industria tutunului, susțin taxarea echitabilă a tuturor produselor cu nicotină și solicită Guvernului accizarea pliculețelor cu nicotină, recent introduse pe piața din România.

Cei doi mari jucători de pe piața tutunului din România solicită Guvernului să taxeze echitabil toate categoriile de produse cu nicotină, inclusiv pliculețele cu nicotină, recent introduse pe piața din România.

În prezent, în Romania, toate categoriile de produse cu nicotină sunt accizate corespunzător, singura excepție fiind pliculețele cu nicotină pentru uz oral. Deși în fază incipientă, piața acestor produse care nu conțin tutun reprezintă o alternativă cu risc redus* față de fumat pentru consumatorii adulți.

Reclama

„Este esențial ca toate produsele cu nicotină să fie taxate ținându-se seama de profilul lor de risc. Credem că un nivel al accizelor pentru produsele cu nicotină pentru uz oral comparabil cu cel aplicat țigaretelor electronice va avea efecte pozitive atât pentru bugetul de stat cât și pentru consumatori, care vor putea avea o mai mare încredere în produsele ajunse pe piața din România”, au declarat reprezentanții celor două companii.

În prezent, la nivelul Uniunii Europene, pliculețele cu nicotină pentru uz oral sunt supuse accizelor nearmonizate în 6 state membre: Suedia, Italia, Danemarca, Letonia, Estonia și Ungaria.

Ca urmare a investițiilor în cercetarea și dezvoltarea unor produse cu risc redus față de țigarete, au fost lansate mai multe produse alternative menite a reduce rata fumatului. Pliculețele cu nicotină sunt o categorie de produse folosite la scară largă în țările scandinave. Suedia este considerată un model de urmat pentru felul în care produsele din tutun pentru uz oral pot contribui la reducerea fumatului. În 2022, doar 5,6% din populația Suediei mai fuma, cel mai mic procent din Europa. Renunțarea la fumat a suedezilor a coincis cu utilizarea produsului numit „snus”, care se comercializează acolo sub forma unor pliculețe cu nicotină pentru uz oral. În prezent, aproximativ 14% din populația adultă a Suediei folosește în mod regulat pliculețele cu nicotină pentru uz oral, conform Agenției de Sănătate Publică din Suedia. Produsele cu nicotină pentru uz oral au fost recent incluse pe lista produselor care nu pot fi vândute către minori în România, alături de țigaretele electronice, printr-o lege adoptată de către Parlamentul român. Pasul firesc următor este ca aceste produse să fie taxate, astfel încât statul român să aibă o evidență mai bună a produselor introduse pe piața din România.

Reclama
Continua sa citesti
Reclama
Bucurestio săptămână in urma

Cel mai mare eveniment de parenting din România, ParentED Fest! 3 Octombrie – Universitata Politehnică București

Psiholog clinician și autor de renume mondial, Dr. Shefali Tsabary vine în premieră în România, pentru a discuta despre arta...

Stirile Zilei3 săptămâni in urma

Kasparov cheamă românii să vadă live pe cei zece mari maeștri care se vor întrece la București până pe 6 iulie

Garry Kasparov povestește în premieră că, pentru crearea circuitului GCT, s-a inspirat dintr-o tentativă a gigantului tehnologic Intel de la...

Stirile Zilei3 săptămâni in urma

Încă 150 de comisari de mediu pentru a proteja natura

Potrivit unor surse avizate din Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor, o delegație OCDE s-a deplasat anul trecut la noi în...

Turisto lună in urma

BAT Romania lanseaza provocarea turistilor: ”Vara asta, lasa doar urme pe nisip, nu ambalaje”

Ziua Internationala a Mediului este celebrată pe 5 iunie si coincide cu inceputul noului sezon estival. BAT Romania demareaza in...

Politicao lună in urma

Vergil Chiţac rămâne favorit la Primăria Constanța

Primarul Constanței Vergil Chiţac (PNL) rămâne favorit pentru a continua în scaunul de edil cu 38,1%, urmat de Horia Constantinescu...

Timp liber2 luni in urma

Gala Destinația anului 2024: MAMAIA a luat premiu special pentru cea mai bună stațiune de pe litoral

Excelență, eleganță, rafinament și multă creativitate în industria turismului românesc. Sunt cele 4 ingrediente care au stat la baza Galei...

Reclama

La mare cautare