Acasă Imobiliare Anuntul care ii dai fiori Gabrielei Firea! Nicusor Dan: ”Confirm ca DNA...

Anuntul care ii dai fiori Gabrielei Firea! Nicusor Dan: ”Confirm ca DNA investigheaza suspiciuni de coruptie in administratia locala bucuresteana”

57

Primarul general al Capitalei, Nicusor Dan, a confirmat ca DNA investigheaza suspiciuni de coruptie in legatura cu angajati ai Administratiei Fondului Imobiliar, privind perioada 2016-2020, mentionand ca primaria va oferi tot sprijinul care ii este solicitat in cadrul acestor investigatii.

„Ma bucur ca autoritatile din justitie continua sa intervina si sa investigheze suspiciuni de coruptie din perioada fostei administratii locale bucurestene, de aceasta data in legatura cu domeniul imobiliar.

Confirm ca DNA investigheaza suspiciuni de coruptie in administratia locala bucuresteana, in legatura cu angajati ai Administratiei Fondului Imobiliar, fiind vorba despre lucruri din perioada 2016-2020. Primaria Capitalei va oferi tot sprijinul care ii este solicitat in cadrul acestor investigatii. Nu vom acoperi pe nimeni si nu acceptam ca astfel de practici sa continue sub umbrela administratiei municipale”, a scris edilul general, pe Facebook.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie efectueaza, joi, perchezitii in Bucuresti si in judetele Giurgiu si Ilfov intr-un dosar in care se investigheaza atribuirea ilegala a unor locuinte din fondul locativ de stat.

Surse judiciare au precizat, pentru Agerpres, ca 45 de locuinte din Capitala ar fi fost achizitionate la sume modice folosindu-se acte false, imobilele fiind vandute ulterior la pretul pietei.

In dosar ar fi implicati si functionari ai Autoritatii Fondului Imobiliar, au indicat sursele citate.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii de la Sectia de combatere a infractiunilor asimilate celor de coruptie efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie comise in perioada 2018 – 2020 in legatura cu atribuirea nelegala a unor locuinte din fondul locativ de stat.

<