Acasă Bucuresti Astra Vagoane Călători, plâgere penală pe numele Gabrielei Firea: ”Cum poate un...

Astra Vagoane Călători, plâgere penală pe numele Gabrielei Firea: ”Cum poate un primar al Capitalei să se preteze la asemenea josnicii?”

Transparenta face diferenta

Astra Vagoane Călători pregătește o plângere penală pentru Gabriela Firea, după ce primarul general al Capitalei a defăimat (eufemistic spus) imaginea uzinei arădene. Acționarul majoritar al uzinei arădene, Valer Blidar denunță apetitul edilului în funcție pentru firmele turcești și reclamă acuzații mincinoase ale acesteia.

<

”Nu știu ce plângere penală i-a făcut doamna Firea lui Nicușor Dan, dar Astra pregătește o plângere penală pentru defăimarea imaginii societății și pentru daunele cauzate de afirmațiile mincinoase, inventate fără niciun temei pentru inducerea în eroare a opiniei publice și pentru așa-zise citate inventate din oferta Astra, prin care, de asemenea, aduce grave acuze firmei din Arad. Apetitul domnei Firea pentru firmele turcești nu este o noutate, presa scrie de câțiva ani despre asta, iar acuzațiile mincinoase la adresa noastră și laudele la adresa firmei turcești dovedesc și de data asta temeinicia acuzațiilor la adresa primarului general”, a declarat pentru Club Feroviar acționarul majoritar al Astra Vagoane Călători Arad, Valer Blidar.

El amintește faptul că uzina din Arad derulează în prezent patru contracte care însumează un număr egal de tramvaie cu cel din București. Aproape jumătate din două contracte sunt deja livrate sau în curs de livrare, iar celelaltă se află în diferite faze de fabricație. ”Nu avem niciun asociat, se produce aproape totul la Arad, cu excepția unor componente de electronică industrială, avem cel mai mare grad de integrare dintre fabricanții de profil din Europa și ne întrebăm cum poate un primar al Capitalei să se preteze la asemenea josnicii? Hârtia fără importanță de care amintește doamna primar este documentul cel mai important din întreaga documentație depusă. Este dovada că firma ofertantă a fabricat măcar odată un tramvai conform cu normele europene, iar firma din Turcia nu a fabricat”, a mai spus Blidar.