Intra in contact cu noi

Politica

Atacuri politice pe banii noștri: Burduja îi cere primarului general al Capitalei Nicușor Dan să plătească datoria în valoare de 700 de milioane de lei către ELCEN

Publicat cu

pe

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, îi cere primarului general al Capitalei Nicușor Dan să plătească datoria în valoare de 700 de milioane de lei către Electrocentrale București S.A. (ELCEN).

ELCEN are nevoie de banii datorați de către Primăria Municipiului București, pentru a cumpăra gaze naturale și a putea produce, în continuare, agent termic, spune ministrul Energiei.

Sebastian Burduja: „Eu i-am scris domnului Nicușor Dan de problema dintre ELCEN și Termoenergetica de vreo 6 luni de zile. Încă aștept să îmi răspundă.
Pe subiectul Termoenergetica – ELCEN, înțeleg că urmează recunoașterea unei datorii a Termoenergeticii și, sper, plata sumei de aproximativ 700 de milioane de lei pe care o datorează Termoenergetica, o companie a Primăriei, către ELCEN. Pentru a putea să cumpărăm, în continuare, fapul de care avem nevoie.”

Reclama

Reporter: „Are ELCEN gaz suficient?”

Sebastian Burduja: „Deocamdată, da, dar e o chestiune de la o lună la alta. Sunt bani care trebuie plătiți.
ELCEN are proiecte investiționale, să reabiliteze,, să modernizeze CET-urile. Deci, are nevoie de aceste fonduri”, a precizat Sebastian Burduja.

Ministrul Energiei a criticat ritmul programului cu finanțare europeană de modernizare a rețelei de termoficare, în cadrul căruia au fost înlocuiți doar aproape 2 kilometri de conductă primară, deși contractul de finanțare a fost semnat în noiembrie 2020.

Reclama

„Din partea noastră, să știți că noi ne facem datoria. ELCEN, deși are o infrastructură veche de câteva decenii bune, se straduieste să livreze agentul termic în condiții optime. Problema este la sistemul de termoficare, unde eu am constatat că,  din fonduri europene, s-au reabilitat, în acești trei ani și jumătate, 2 kilometri, mai puțin de 2 kilometri. Ceea ce nu este în regulă”, a apreciat Burduja.

Primarul general Nicușor Dan a recunoscut că din cei 212 kilometri de rețea primară de termoficare ce ar urma să fie reabilitați din bani europeni a fost finalizat doar un prim tronson de circa 2 kilometri, în zona Apusului.

„Lucrarea de care vorbiți are 25 de tronsoane și una din condițiile ce ne-a făcut să o ducem pe finanțare pe exercițiul financiar următor era să realizăm unul din aceste obiective. Și acesta a fost realizat – cel din Apusului, aproximativ 2 kilometri”, a declarat Nicușor Dan.

Reclama

ELCEN ar putea fuziona cu Termoenergetica într-o companie având ca acționari Ministerul Energiei și Primăria Capitalei!

Ministrul Energiei mai spune că sistemele de termoficare trebuie să reunească partea de producție cu cea de transport, distribuție și furnizare a energiei termice, pentru a fi performante, precum cel de la Oradea.

Reporter: „Mai există un litigiu, este vorba despre cele 3,8 miliarde, de la falimentul RADET, Primăria Capitalei spune că ar datora doar 900 de milioane. Ce se va întâmpla, până la urmă, cu ELCEN?”

Reclama

Sebastian Burduja: „Sistemul de termoficare trebuie să fie centralizat. Așa este în orice oraș care a reușit să facă performanță. Vedeți exemplul de la Oradea și nu numai.
Asta înseamnă că, practic, trebuie să existe o fuziune între ELCEN și Termoenergetica.
Am pregătit un Memorandum de Guvern, în acest sens și urmează să facem aceste demersuri.
Nu este un lucru care să se facă de astăzi pe mâine. Trebuie făcută o evaluare tehnică a activelor fiecărei societăți. Să vedem aportul fiecărei societăți. Și, de fapt, în construcția finală a unei companii integrate, care va fi ponderea Ministerului Energiei, care va fi ponderea Primăriei Generale.
Ce am vorbit înainte, 700 de milioane de lei, nu fac obiectul sumei despre care dumneavoastră vorbeați. Aceasta este datoria, efectiv, fără niciun fel de discuție, pe care Termoenergetica o are  către ELCEN”, a explicat ministrul Energiei.
Sursa: bucurestifm.ro

Politica

Un senator AUR a plecat la Alternativa Dreaptă!

Publicat cu

pe

Se confirmă ascensiunea Partidului Alternativa Dreaptă dar și fracționarea curentului conservator între acesta și AUR!

Astfel, după reușita Alternativei Drepte de a se înscrie cu liste complete în competiția pentru europarlamentare s-a produs o nouă mutare politică în cadrul partidului condus de Adela Marza (Președinte) și Mircea Andrei (Secretar General). Astfel, senatorul Adrian Costea, care reprezintă județul Ialomița, a părăsit formațiunea AUR și s-a înscris in Partidul Alternativa Dreapta.

”Voi rămâne mereu constant liniei politice conservatoare, de promovare a identității naționale și a valorilor fundamentale ale poporului român. Opțiunea mea este pentru Partidul Alternativa Dreaptă deoarece acesta este un Autentic partid conservator și de dreapta.”
Deputatul AUR Enachi Raisa şi-a anunţat în plenul Camerei Deputaţilor demisia din partid, ea precizând că va activa ca independent. „Vă anunţ că de astăzi îmi dau demisia şi nu mai fac parte din grupul AUR. Voi activa ca deputat independent”, a spus deputatul în şedinţa plenului Camerei Deputaţilor.

Reclama
Continua sa citesti

Politica

Președintele PMP Cristian Diaconescu sprijină candidatura lui Florin-Mircea Andrei la Primăria sectorului 1

Publicat cu

pe

Președintele PMP, Cristian Diaconescu, și Rizia Tudorache, secretar general al PMP, au anunțat, în cadrul evenimentului de lansare a candidaților Partidului Alternativa Dreaptă pentru alegerile din 2024, că PMP susține candidatura lui Florin-Mircea Andrei la Primăria sectorului 1.

În fața sutelor de simpatizanți și membrii AD, prezenți la eveniment, avocatul Mircea Florin-Andrei și-a lansat programul de candidatură la Primăria sectorului 1 și a dat un mesaj clar:

,,Inima Sectorului 1 a încetat să bată astăzi! Am vorbit în ultimul an cu mii de oameni, care sunt disperați să scape de Clotilde Armand. Voi intra în această competiție electorală cu bucurie, sunt pregătit să mă lupt pentru a scăpa Sectorul 1 de umilința la care ne-a supus Clotilde Armand. Și cu ocazia acestui eveniment public, vreau să-i spun doamnei primar un singur lucru: orice candidat e mai bun decât dumneavoastră!’’

Tot astăzi, Partidul Alternativa Dreaptă a anunțat și lista candidaților pentru alegerile europarlamentare, listă deschisă de Adela Mârza, președintele partidului.

Partidul Alternativa Dreaptă este singurul partid din România afiliat Grupului European al Conservatorilor și Reformiștilor- ECR- condus, în calitate de președinte, de Giorgia Meloni, premierul Italiei.

Continua sa citesti

Politica

Văzând că nu au candidat la primăria Capitalei, liberalii insistă cu oferta pentru Nicușor Dan

Publicat cu

pe

PNL îşi păstrează oferta pentru Nicuşor Dan să vină în partid, pentru o susţinere a unui nou mandat la Primăria Capitalei, au precizat surse politice.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a discutat în ultima vreme cu primarul Capitalei, reiterând propunerea PNL ca acesta să se înscrie în PNL pentru a fi susţinut la alegerile locale din 2024. Potrivit surselor, primarul a transmis că se gândeşte.

PNL vrea să aibă propriul candidat la alegerile locale pentru Primăria Generală şi nu să susţină un candidat independent.

Liberalii îşi fac calcule privind alegerile locale pe Bucureşti, considerând că au şanse mari să câştige trei primării de sector, respectiv sectorul 6, sectorul 1 şi sectorul 2.

Continua sa citesti
Reclama
Bani3 ore in urma

Fără țigări minorilor! BAT și ANPC promovează comerțul responsabil cu țigări!

BAT in parteneriat cu Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), demareaza luna aceasta campania anuala „Alege Asumat un Comportament Comercial...

Bucuresti3 ore in urma

Salonul Bicicletei revine în Capitală

Salonul Bicicletei, un eveniment destinat pasionaților de ciclism, este deschis în perioada 19-21 aprilie în parcarea de la mall Băneasa...

Politica2 zile in urma

Un senator AUR a plecat la Alternativa Dreaptă!

Se confirmă ascensiunea Partidului Alternativa Dreaptă dar și fracționarea curentului conservator între acesta și AUR! Astfel, după reușita Alternativei Drepte...

Bucuresti2 zile in urma

Profesor de 62 de ani din București, acuzat că avea o relație cu una dintre elevele sale. Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore

Un profesor în vârstă de 62 de ani a fost reţinut, pentru 24 de ore, pentru că ar fi avut...

Bucuresti2 săptămâni in urma

Avocatul Andrei Florin-Mircea: Sistemul de educație din Sectorul 1 nu mai e sigur! Poliția Locală să revină pe stradă!

Sistemul de educație din Sectorul 1 nu mai e sigur! Nici pentru profesori, nici pentru elevi sau părinții lor. Poliția...

Bucuresti2 săptămâni in urma

Salarii mărite la Primăria Capitalei! Cine sunt fericiții câștigători?

Consilierii generali au adoptat, astăzi, un proiect de hotărâre privind majorarea salariilor angajaților Primăriei Capitalei și ai instituțiilor subordonate acesteia....

Reclama

La mare cautare