Acasă Monden Beizadelele Bucurestiului: Fiul lui Ilie Dumitrescu, condamnat pentru consum de cocaina si...

Beizadelele Bucurestiului: Fiul lui Ilie Dumitrescu, condamnat pentru consum de cocaina si canabis

529

Fiul cel mic al fostului internațional Ilie Dumitrescu, Badea, a fost condamnat, miercuri, de un judecător de la Judecătoria Sectorului 2 pentru că a condus sub influența stupefiantelor.

Decizia de miercuri nu este definitivă și poate fi atacată de cel judecat dar și de procurori, caz în care dosarul va ajunge la Tribunalul București.

Trimis la muncă la ADP S2..

„În baza art.396 alin.1,4 Cod procedura penală, , raportat la art.83 Cod penal stabile?te în sarcina inculpatului DUMITRESCU BADEA ILIE , …, pentru infrac?iunea de” conducere a unui vehicul sub influen?a alcoolului sau a altor substante ”, prevăzută de art.336 alin.2 Cod penal, cu aplicarea art.396 alin.10 Cod proc.penală, pedeapsa de 8 luni închisoare.

În baza art.83 alin.1 și art.84 Cod penal, amână aplicarea pedepsei de 8 luni închisoare pentru un termen de supraveghere de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. În baza art.85 alin.1 Cod penal, pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere:

a) să se prezinte la Serviciul de probaţiune Tribunalul Bucuresti, la datele fixate de acesta;

b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;

c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea;

d) să comunice schimbarea locului de muncă;

e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

În baza art.85 alin.2 lit.b) Cod penal , instanţa impune inculpatului să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 30 zile, la Administraţiei Domeniului Public Sector 2 Bucureşti sau al Agenţiei Municipale pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti, conform deciziei consilierului de probaţiune, afară de cazul în care, din cauza stării de sănătate, persoana nu poate presta această muncă.

În baza prevederilor art.86 alin.1 cod penal măsurile de supraveghere şi obligaţia de la lit.b), impuse inculpatului, se comunică Serviciului de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Bucuresti.

În baza prevederilor art.404 alin.3 cod proc.penală şi ale art.83 alin.4 cod penal,cu aplicarea prevederilor art.88 şi 89 cod penal, atrage atenţia inculpatului asupra conduitei sale viitoare şi asupra consecinţelor la care se expune dacă va mai săvârşi infracţiuni sau nu va respecta măsurile de supraveghere ori nu va executa obligaţiile ce îi revin pe durata termenului de supraveghere,respectiv: – revocarea amânării executării pedepsei şi aplicarea şi executarea pedepsei, dacă: – pe parcursul termenului de supraveghe, cu rea-credinţă, nu respectă măsurile de supraveghere sau nu execută obligaţia impusă; – săvârşeşte o nouă infracţiune, cu intenţie sau intenţie depăşită, descoperită în termenul de supraveghere, pentru care s-a pronunţat o condamnare chiar după expirarea acestui termen. – anularea amânării aplicării pedepsei, dacă pe parcursul termenului de supraveghere se descoperă că mai săvârşise o infracţiune până la rămânerea definitivă a hotărârii prin care s-a dispus amânarea, pentru care i s-a aplicat pedeapsa închisorii chiar după expirarea acestui termen. În baza prevederilor art.398 în ref.la art.274 alin.1 cod proc.penală va obliga inculpatul la plata sumei de 1000 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.

Hotărârea este supusă căii de atac a apelului, pentru procuror şi inculpat , în termen de10 zile de la data comunicării hotararii,conform prevederilor art.408 alin.1 şi art.410 alin.1 cod proc.penală. Pronunţată astăzi, 15.12.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei”, a notat magistratul în minuta deciziei de condamnare.

D-ale beizadelelor…

Fiul fostului fotbalist Ilie Dumitrescu, a fost trimis în judecată, în stare de libertate, în dosarul în care este cercetat pentru conducere sub influența drogurilor.

În septembrie 2020, mezinul familiei Dumitrescu a fost tras pe dreapta de Poliția Capitalei și testat pentru substanțe interzise. Rezultatul a ieșit pozitiv la două substanțe, respectiv la cocaină și la cannabis.

Ca atare, băiatul soților Dumitrescu a fost dus la INML (Institutul Național de Medicină Legală), apoi i s-a întocmit dosar penal.

Între timp, el ar fi încercat să convingă autoritățile că nu ar fi fost drogat și că, de fapt, aparatul a dat eroare și totodată ar fi încercat să scape de acuzații reclamând o presupusă lipsă de legalitate a sesizării instanței, a administrării probelor și a efectuării actelor de către procurori.

<