In urma cu cateva zile o filmare cu un BMW care circula pe spatiul verde din Sectorul 3 a devenit virala pe internet. Ea a atras atentia chiar si primarului Sectorului 3, Robert Negoita, care cerea cetățenilor să sune la Poliție dacă mai văd astfel de scene.
După difuzarea imaginilor au apărut informații conform cărora SUV-ul negru ar aparține SRI. Iar astăzi Digi24 are confirmarea.
Serviciul Român de Informații susține că mașina se afla într-o misiune de exercițiu. Deși noțiunea de „discreție” caracterizează orice serviciu secret, este greu de înțeles de ce „spionul” ținea morțiș să iasă în evidență pe spațiul verde, mai ales că în acel moment calea de rulare era liberă.
Vă prezentăm mai jos răspunsul primit de la Biroul de Presă al Serviciului Român de Informații:

<

„Autoturismul la care faceți referire aparține Brigăzii Antiteroriste din cadrul Serviciului Român de Informații și se afla într-o misiune de exercițiu. Procedurile misiunii presupuneau parcarea și intervenția operativă într-o anumită locație, într-un timp dat. Menționăm că mașina nu a staționat mai mult de 5 minute și nu a afectat în niciun fel traficul din zonă.”

Întrucât filmulețul nu conține decât deplasarea mașinii pe spațiul verde, nu știm la ce staționare se face referire în răspunsul primit la redacție.

Transparenta face diferenta