Primăria Municipiului București a depus al doilea dosar de candidatură pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021, intrând astfel în etapa finală a competiției, informează ArCub, printr-un comunicat transmis marți AGERPRES.

<

Conform sursei citate, documentul, depus vinerea trecută la Ministerul Culturii, conține proiectele pe care orașul intenționează să le implementeze până în anul 2021, dacă va obține titlul european.

„Conceptul cu care Bucureștiul candidează este Orașul In-vizibil, iar candidatura își propune să aducă la lumină toate aspectele uitate, neimaginate, nerealizate, tot potențialul neexploatat și, deci, invizibil al orașului. Cele peste 70 de proiecte incluse în dosar se întind pe o perioadă de șase ani și se înscriu în trei teme, care își propun să reînvie memoria pierdută a orașului, să îl deschidă și să îl facă mai accesibil pentru locuitorii săi, să valorifice și să multiplice inițiativele artistice și culturale care există deja”, se arată în comunicat.

Pe 14 septembrie, Bucureștiul va primi vizita juriului european, care evaluează toate cele patru orașe rămase în competiție, urmând ca pe 15 septembrie să susțină dosarul de candidatură în fața acestuia. Pe 16 septembrie vor fi anunțate rezultatele competiției.
Candidatura orașului București la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021 este susținută și de primarul general Gabriela Firea.
Primul dosar de candidatură poate fi consultat pe site-ul www.bucuresti2021.ro, iar cel de-al doilea va fi făcut public după validarea depunerii sale de către Ministerul Culturii.

Transparenta face diferenta