Problema sobolanilor din Bucuresti pare sa fie de nerezolvat. Abia la inceputul acestei luni, printr-o hotarare a consiliului general, Primaria Capitalei a trasat sarcina deratizarii catre primariile de sector. Numai ca deocamdata cel putin hotararea nu a fost inca implementata.
Inspectorii DSP au verificat zona in care s-au gasit sobolani morti si urmeaza sa stabileasca cine va fi amendat. Pericolul este mare , mai ales ca sobolanii pot transmite bacterii ce pot fi inhalate de oameni, prin aerul respirat. Acestea pot duce la boli grave.

<

“Sunt boli bacteriene au o perioada de incubatie de cateva zile, si de obicei se manifesta prin febra serioasa, frisoane; sau afectari multiple, ma refer la leptospiroze hepatice, hematologioce, renale, lucruri destul de severe.”, a spus Stefan Lazar, medic primar boli infectioase.

Reprezentantii Romprest, firma de salubrizare angajata de sectorul cinci pentru curatenie, spun ca primaria nu i-a sesizat in legatura cu sobolanii.

„Pana in acest moment niciun reprezentant Romprest nu a primit nicio astfel de solicitare din partea autoritatii abilitate, afland despre aceasta situatie doar de la dumneavoastra, moment in care o echipa deja s-a mobilizat spre solutionare, avand capacitatea necesara de colectat cadavre. „

Chiar daca sobolanii morti vor fi adunati, raman insa cei vii care sunt vazuti tot mai des de oameni ziua, in locuri publice. Inmultirea rozatoarelor a fost posibila si pentru ca deratizarea este facuta doar in cateva sectoare, anunţă ProTV.

Transparenta face diferenta