Sectorul 2 a fost multi ani vaca de muls a caracatitei din jurul fostului primar, Neculai Ontanu. Desi si-a pierdut mandatul, a fost arestat, apoi trimis in judecata, Ontanu ”bantuie” si acum pe holurile primariei. Protejatii lui au incercat sa-i continue opera si sa-i protejeze interesele. Unul dintre cei care a vrut sa protejeze interesele lui Ontanu la primaria sector 2 , a fost Danut Alexandru Cioaba, care a ajuns, pe cai oculte director general (delegat) al ADP sector 2.

<

Cioaba a ajuns in aceasta functie in 2017, cand primar era Mihai Toader. El a fost nevoit sa se retraga din aceasta functie la presiunile viceprimarului Dan Cristian Popescu si dupa ce procurorii DNA erau pe urmele lui, in urma unor acuzatii de abuz in serviciu. Acum este membru ADER si s-a asezat de-a dreapta liderului partidului si se implica in campania electorala.

In calitate de director general( delegat) al Admnistratiei Domeniului Public Sector 2, a vrut sa gestioneze afacerile dubioase ale primarului Ontanu, din zona domeniului public. De exemplu, initial a girat afacerea oneroasa privitoare la concesionarea, pe vremea lui Ontanu, a unui teren de 7.507 mp din Parcul Tei, catre Liviu Nicolae Romanescu, un prieten apropiat al vechiului primar.

Romanescu este administrator al firmei SC Ines Burger Prodcom SRL si a ridicat in mijlocul parcului un restaurant, care s-a tot extins, defrisand 2/3 din terenul concesionat, fara vreo autorizatie de constructie. In schimb, Ontanu i-a eliberat lui Romanescu autorizatia de demolare a restaurantul Brotacei pentru dublarea spatiul destinat restaurantului, in totala contradictie cu prevederile cuprinse in actul de concesiune.

Dupa finalizarea constructiilor ilegale, Liviu Romanescu, administratorul SC Ines Burger, a inchiriat aceste spatii fratelui sau Corin Romanescu, patronul de la SC The President. Deloc intamplator, patronul restaurantului The President fusese consilierul aceluiasi domn Ontanu. Asa s-a ajuns ca primarul Ontanu sa-i puna la dispozitie consilierului sau, un imens spatiu din Parcul Tei, defrisat pentru constructia unui restaurant.

The President este sediul de campanie electorala a candidatului Neculai Ontanu.

Dupa ce viceprimarul Dan Cristian Popescu a sesizat gravele abuzuri savarsite in Parcul Tei si a initiat multiple actiuni in vederea restabilirii legalitatii, Cioaba s-a reorientat peste noapte si, din exces de zel, a promovat mai multe actiuni judiciare in vederea rezilierii contractului de concesiune catre Liviu Romanescu.

Acesta spera ca in acest fel isi va consolida pozitia de conducere. Dar atitudinea fostului vasal al lui Ontanu l-a deranjat pe Romanescu, care a formulat impotriva lui Cioaba o plangere penala pentru abuz in serviciu.

Liviu Romanescu s-a folosit in plangerea penala de situatia neclara in care se afla directorul delegat, invocand faptul ca Cioaba nu prea avea dreptul sa semneze, in calitate de director general, actiunile initiate in numele ADP-ului. Fapt ce a dus, in cele din urma, la sabotarea tuturor actiunilor viceprimarului Popescu de a face curatenie in Parcul Tei.

Despre ce este vorba? Cioaba a devenit director general al ADP sector 2, la limita legii. El a fost ajutat de prietenii lui Ontanu din primarie sa ocupe acest post, desi nu indeplinea toate conditiile legale. Acesta era doar un subinginer, avand studii superioare de scurta durata, iar pentru a ocupa postul de director general, ii erau necesare studii superioare de lunga durata. Astfel s-a optat pentru varianta de a-i fi delegat temporar dreptul de coordonare a activitatilor specifice directorului general.

Pentru ca studiile superioare de scurta durata pe care le avea Cioaba nu-l ajutau deloc sa ramana in functia de director general, acesta s-a gandit ca ar trebui sa faca totusi o facultate. La 58 de ani!

Potrivit presei online, Cioaba ar fi ajuns ajuns student al ”prestigioasei” facultati de management agroturistic din Slobozia ce functiona in cadrul Universitatii BIOTERA. Vazandu-se incoltit din toate partile, Cioaba a renuntat la functia de director general delegat al ADP sector 2.
Danut Cioaba incearca sa se intoarca pe cai mari, alaturi de mentorul lui, Neculai Ontanu, poate, poate, se va intoarce in functia de director general. El s-a impacat si cu fratii Romanescu, finantatorii lui Ontanu, si astfel s-a refacut caracatita din Sectorul 2, care mai vrea o data la Primarie.