Fitch Ratings a confirmat pe 14 iulie ratingurile pentru datoriile pe termen lung în valută și monedă locală ale Municipiului București la ”BBB-”, ambele cu perspectivă Stabilă, a informat PMB.

<

„De asemenea, calificativul pe termen scurt în valută și monedă locală a fost confirmat la ‘F3’. Calificativele de rating al Municipiului București sunt identice cu cele aferente datoriei guvernamentale a României pe termen lung, respectiv ‘BBB-‘, cu perspectivă Stabilă. Ratingurile de țară au fost confirmate de Fitch Ratings la data de 14 iulie 2017, în aceeași zi cu cele ale Municipiului București”, precizează sursa citată.

Conform PMB, scenariul de bază al Fitch Ratings este că performanța orașului „va rămâne stabilă” în perioada 2018 — 2019, Bucureștiul fiind mai puțin dependent de transferurile de TVA.

„Ratingurile de tip ‘investment grade’ atribuite de agenție reflectă performanța operațională solidă a Municipiului București, nivelul moderat al datoriei și al indicatorilor corespunzători, în concordanță cu nivelul ratingului, cât și baza solidă de impozitare și, de asemenea, nivelul de bunăstare a orașului București, care este mult peste media națională, apreciază Fitch Ratings”, se arată în comunicatul PMB.

PMB citează în continuare Fitch Ratings, arătând că în urma alegerilor locale din iunie 2016 a fost ales un nou primar și „un plan de investiții actualizat a fost aprobat”. „În acest sens, Municipiul își propune să dezvolte în continuare infrastructura orașului și infrastructura rutieră în mod special. Agenția de evaluare preconizează că managementul actual va fi prudent, reflectat în menținerea unor indicatori prudenți în privința limitelor datoriei publice, o planificare precaută a investițiilor, evitarea deficitelor și o lichiditate ridicată”, mai reiese din comunicat.

Transparenta face diferenta