Intra in contact cu noi

Turist

Ce poti face in acest sfarsit de saptamana in Bucuresti si imprejurimi

Publicat cu

pe

Vineri, 22 septembrie, la Noaptea Albă a Filmului Românesc, ajunsă la ediția a VIII-a, spectatorii vor putea urmări în București și Cluj-Napoca, aproximativ 40 de filme de ficțiune și documentare de lung și scurt metraj, în proiecții speciale sau în premieră și avanpremieră, informează un comunicat al organizatorilor.

Proiecțiile vor avea loc la Cinema Muzeul Țăranului, Cinema „Elvire Popesco”, Cinemateca Eforie, Cinema Gloria, J’ai Bistrot, Deschis Gastrobar, Unteatru și Grădina cu Filme. De asemenea, în Cluj-Napoca, la Cinema Victoria vor rula 3 filme, începând cu ora 22.30.
În cadrul evenimentului, la Cinema „Elvire Popesco”, programul începe cu „Perfect sănătos”, al cincilea lung metraj al regizoarei Anca Damian, un thriller despre maturizarea care se produce în fața pierderii.
Tot la „Elvira Popesco” are loc premiera peliculei „Un pas în urma serafimilor”, debutul în lung metraj al regizorului Daniel Sandu.
Filmul-surpriză, avanpremieră, este programat pentru ora 23.00, iar publicul se va întâlni la finalul proiecției cu realizatorii.
După miezul nopții, de la 00.45, spectatorii vor putea vedea în avanpremieră lungmetrajul „Marița” (r. Cristi Eftime), un road-movie cu imaginea semnată de Luchian Ciobanu.
La Deschis Gastrobar vor fi reprezentate 12 povești scurte din selecția TIFF, printre acestea regăsindu-se „Broken” (r. Alex Mironescu), „Date Night” (r. Stela Pelin), „Chers Amis” (r. Valeriu Andriuță) și „Farul” (r. Ionuț Gaga).
Grădina cu Filme Creart va găzdui cele două proiecții-tribut de anul acesta: „Pădureanca” (r. Nicolae Mărgineanu, 1986) și „100 de lei” (r. Mircea Săucan, 1973), în timp ce proiecția aniversară „California Dreamin” (Nesfârșit) se va desfășura în aer liber, la Cinema Muzeul Țăranului Român.
Ediția din acest an a Nopții Albe a Filmului Românesc include și „Fixeur” — propunerea României la Oscar (Cinemateca Eforie), „Povestea Iubirii” — în prezența echipei (Cinema Muzeul Țăranului), „Țara Moartă” — cel mai nou documentar Radu Jude (J’ai Bistrot) și „Portrete în Pădure” (r. Dinu Tănase) — inspirat de romanul „Duminica Mironosițelor” (Unteatru).
Biletele pentru primele 3 proiecții de la Cinema „Elvira Popesco” se pot achiziționa de pe Eventbook. La celelalte filme intrarea este liberă, precizează comunicatul citat.
Noaptea Albă a Filmului Românesc este un eveniment organizat de Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.
* Muzeul Național de Artă al României (MNAR) invită vizitatorii sâmbătă, 23 septembrie, la evenimentul „De Strajă la Palatul Regal. Reconstituire istorico-militară — 100 de ani de la Marele Război”, organizat împreună cu Asociația „6 Dorobanți”, potrivit http://www.mnar.arts.ro/ 
Manifestarea conexă expoziției „Atelier de front. Artiști români în Marele Război” are loc între orele 11.00-16.00, în Curtea de Onoare a muzeului.

„Acest eveniment ‘reenactment’ (reînscenare istorică) pune în scenă mici frânturi din viața de zi cu zi a ostașilor din timpul Primului Război Mondial. Îmbrăcați în uniforme românești, membrii asociației vor recrea în curtea fostului Palat Regal de pe Calea Victoriei o tabără de front, intrând în ritmul diferitelor activități și ceremonii de-acum 100 de ani”, arată site-ul MNAR.

Programul activităților începe la ora 11.00, cu deschiderea oficială a taberei. Între orele 11.30—15.30 vor avea loc demonstrații de mânuire a armelor și de instrucție de front; prezentări de armament și echipament de război; prezentarea echipamentului armatelor române și/sau combatante; joc de rol — punerea în scenă a unor situații de urgență; prelegeri despre uniforma soldatului român, fotografia de război și artiștii de front; Oficiul Poștal de Campanie; atelier fotografic și desen de front.
Între orele 15.30-16.00 va avea loc ceremonia de închidere a bivuacului
Participarea la eveniment este gratuită, informează sursa citată.
* În weekendul 23-24 septembrie are loc mini-festivalului urban Grădina cu Artiști, în Parcul Kiseleff din Sectorul 1 al Capitalei.
Manifestarea, ultima din acest an, include un târg la care artizani și meșteri vor veni cu accesorii felurite, decorațiuni, jucării, turtă dulce, înghețată și multe alte lucruri de purtat, de gustat, de oferit în dar sau de luat acasă, arată un comunicat al organizatorilor.
Pentru a afla din secretele manufacturării vor fi organizate ateliere pentru cei mici: ateliere de ebru și caligrafie turcească cu Asociația pentru Dialog și Valori Universale, ateliere de baloane cu aer cald din lampioane cu Sarang Hangug, pictură pe ceramică cu Ch’artist — Paint your own pottery Studio, decorat cu tehnica servețelului cu Dori’s Creations, demo de pielărie cu Dan Năstase.

Reclama

„București Swing Dance Society ne dansează din nou, ne relaxăm și la zona de yoga cu Zen Corner și Scandinavia Fitness, gătim raw cu Tupperware, ne aflăm trecutul, prezentul și viitorul în cărțile de tarot, obicei străvechi al triburilor nomade, ne împodobim cu henna indiană, ne împletim codițe sud-americane și mai mergem într-o călătorie scurtă și plină de istorie cu Asociația Editura Istoria Artei care ne-au pregătit un tur ghidat pietonal”, se mai arată în comunicat.

De la târg nu vor lipsi Dog Rescue România, Kola Kariola, GIA și Mona Semeniuc, care vin cu câini și pisici de cunoscut, iubit și adoptat, iar Fundația Visul Luanei și Wilderness Research and Conservation vor învăța vizitatorii ce trebuie să facă când găsesc animale cu care nu sunt obișnuiți.
Evenimentul, organizat de Media Events&Entertainment și Creative Arts, cu sprijinul Primăriei Sectorului 1, se va desfășura între orele 10.00-19.00, iar intrarea este liberă.

Turist

Marea Britanie, SUA, Bulgaria, Germania, Italia – De unde vin cei mai multi turisti straini in Bucuresti

Publicat cu

pe

Turiştii din Marea Britanie, SUA, Bulgaria, Germania, Italia, Grecia şi Israel au accesat cel mai des Visit Bucharest, platforma dedicată promovării Bucureştiului în limba engleză, din 1 ianuarie până în 15 decembrie 2023, potrivit unei analize, potrivit news.ro.

Analiza a fost efectuată pe 355.000 de căutări specifice pe platforma web şi peste 5 milioane de accesări ale postărilor de pe conturile sociale asociate.

Dacă Marea Britanie şi Statele Unite nu constituie o surpriză, acestea regăsindu-se anual în topul ţărilor din care se efectuează căutări relevante despre atracţiile turistice din Bucureşti, Bulgaria este o ţară care a început să genereze căutări consistente relativ recent, intrând în Top 3 pe întregul an.

Ce caută despre Bucureşti turiştii străini după ţara de provenienţă

Reclama

Turiştii britanici au căutat cel mai mult: Bucharest Christmas Market, Bucharest Therme, Bucharest Fountain Show – Spectacolul Fântânilor Arteziene

Turiştii americani au căutat cel mai mult: Locaţiile din Bucureşti unde s-a filmat serialul „Wednesday”, Mâncăruri tradiţionale româneşti, Ghidul online al Bucureştiului

Turiştii bulgari au căutat cel mai mult: Pieţe de Crăciun în Bucureşti, Concerte şi festivaluri în Bucureşti, Unde pot petrece Revelionul în Bucureşti

Reclama

Turiştii greci au căutat cel mai mult: Pieţe de Crăciun în Bucureşti, Ghidul online al Bucureştiului, Evenimentele din Bucureşti

Ce atracţii din Bucureşti au căutat online turiştii străini în 2023

Cele mai căutate atracţii (inclusiv sezoniere) şi obiective turistice: Spectacolul fântânilor arteziene – Simfonia Apei, Centrul Vechi, Palatul Parlamentului, Bucharest Christmas Market – Piaţa/Pieţele de Crăciun Bucureşti, Ateneul Român

Reclama

Cele mai căutate muzee: Casa Ceauşescu (Palatul Primăverii), Muzeul Grigore Antipa, Muzeul Ţăranului Român, Muzeul Naţional de Artă, Muzeul Satului

Cele mai căutate evenimente: Open Streets 2023, Garden of Lights – Grădina Botanică, Street Food Festival, Red Bull Flugtag, iMapp Bucharest

Cele mai căutate festivaluri şi concerte: Concertul Guns’N Roses, Summer in the City Festival, Concertul Depeche Mode, Concertul David Garrett, Saga Festival

Reclama

Cele mai căutate tururi cu ghid: Turul ”Calea Victoriei”, Turul ”Atracţii ale Comunismului”, Turul ”Piaţa Universităţii – Piaţa Unirii – Centrul Vechi”, Turul ”Strada Kiseleff – Piaţa Victoriei”

Cele mai interesante fraze folosite de către turiştii străini în căutările online în 2023:

”Care sunt evenimentele din Bucureşti din acest weekend”
”Care sunt mâncărurile tradiţionale româneşti”
”Care sunt locaţiile unde s-a filmat serialul Wednesday de pe Netflix”
”Unde pot găsi artă stradală în Bucureşti”
”Pub-uri unde se pot viziona meciuri de fotbal în Bucureşti”
”Unde este piaţa de vechituri din Bucureşti”
”Unde pot face shopping în Bucureşti”
”Edificii comuniste în Bucureşti”

Reclama

Cele mai căutate destinaţii pentru excursii de o zi cu plecare din Bucureşti: Castelul Bran, Constanţa, Braşov, Castelul Peleş.

Continua sa citesti

Turist

Bucureștenii sunt șocați de prețurile nesimțite de la târgurile de Crăciun din Capitală. Câteva exemple

Publicat cu

pe

Turiștii care vor să mănânce la târgul de Crăciun din Piața Constituției vor trebui să vină pregătiți cu o sumă deloc mică, dacă vor să guste din preparatele tradiționale.

Un tânăr a stârnit un val de reacții pe rețelele sociale după ce a postat un videoclip pe TikTok în care arată pe ce a cheltuit suma de 92 de lei la Târgul de Crăciun organizat în hala Laminorul din Sectorul 3, anunță romaniatv.net.

Videoclipul a devenit viral, strângând peste 7000 de aprecieri și sute de comentarii din partea internauților, majoritatea exprimându-și nemulțumirea față de prețurile considerate exagerate ale produselor care se vând în cadrul târgului.

Tânărul a împărtășit urmăritorilor săi că a cheltuit 92 de lei pe o frigăruie, un cârnăcior, o porție de trei mici cu muștar, o pită și un suc. Cu toate că acest lucru ar părea o achiziție modestă, suma de final a fost una neașteptată, oamenii exprimându-și dezamăgirea în comentarii.

Reacția unui american, după ce a mâncat într-un restaurant din România: „Prețuri mari, nejustificate, mă mir că oamenii pot să trăiască din asemenea salarii”

Unul dintre utilizatori a comparat prețul micilor de la Târgul de Crăciun din Hala Laminor cu cel de la Obor, afirmând că „mai bine mănânc niște mici de la Obor”. De asemenea, alți internauți au speculat că organizatorii târgului cer sume prea mari pentru standuri, iar asta se reflectă în prețurile produselor.

„Organizatorii au cerut de la 10.000 de euro în sus pentru un stand acolo, deci prețurile mari vin de la sine”, a comentat cineva.

Prețuri de neimaginat la Târgurile de Crăciun

Nemulțumirile nu s-au oprit doar la Târgul de Crăciun din Hala Laminor. Un comentariu a subliniat că la târgul de Crăciun din Drumul Taberei, un simplu burger mic costă 60 de lei. Chiar și din Craiova au venit relatări de prețuri aparent exagerate, un internaut menționând că aici cu 90 de lei „îți luai doar cârnatul, cartofi și lipie, se poate și mai rău”.

Reacțiile de dezaprobare ale oamenilor se resimt dincolo de București și Craiova, unul dintre cele mai frumos împodobite orașe, cu internauți care au subliniat că prețurile mari sunt o problemă generalizată în toate târgurile de Crăciun. Un alt comentator a concluzionat: „Foarte mult! Au niște prețuri nesimțite la toate târgurile”, scrie stiridiaspora.ro.

”Foarte mult! Au niște prețuri nesimțite la toate târgurile”, este de părere un urmăritor.

Un altul susține că prețul este decent, în comparație cu cele practicate la evenimentul similar de la Craiova: ”În Craiova, cu 90 lei, iei doar cârnatul, o porție de cartofi și o lipie”.

Cât costă un vin fiert sau un langoş la Târgul de Crăciun din Parcul Drumul Taberei 2023
În celebrul cartier bucureștean Drumul Taberei s-a deschis un nou Târg de Crăciun ce poartă numele West Side Christmas Market. El este considerat a fi cel mai frumos târg din țară, însă cât costă să bei un pahar de vin fiert sau să mănânci ceva tradițional la acest târg?

S-a deschis Târgul de Crăciun din Parcul Drumul Taberei 2023, locul unde locuitorii celebrului cartier bucureștean, dar nu numai, se pot bucura de spiritul sărbătorilor de iarnă. Tot sub egida Untold Universe, West Side Christmas Market promite a fi cel mai frumos târg de acest gen din țară, atracțiile nefiind deloc puține la număr, însă și prețurile sunt pe măsură.

Ca și anul trecut, va exista imensa roată cu ajutorul căreia vizitatorii vor putea admira zona, dar și celebrele căsuțe de Crăciun, locuri unde comercianții vor putea vinde produse specifice perioadei de Sărbători.

„Târgul de Crăciun din Parcul Drumul Taberei din Sectorul 6 este cel mai frumos, cel mai dichisit și cu cea mai frumoasă atmosferă de Crăciun. Și se autofinanțează integral. La noi nu este vorba despre mărime, vedete scumpe și decibeli cu scene mari. La noi este despre comunitate, spiritul Crăciunului, bun gust, calitatea vendorilor și atmosfera sărbătorilor de iarnă. Ne adresăm, în special, familiilor, celor mici și comunității noastre”, a declarat Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, la deschiderea târgului.

Comparativ cu anul trecut, prețurile au suferit ceva modificări. Iată cât costă un vin fiert sau un langoş la Târgul de Crăciun din Parcul Drumul Taberei 2023, dar și cât trebuie să scoatem din portofele pentru a ne bucura de atracțiile principale:

Vin fiert: de la 13 lei / 250 ml

Langoși: de la 15 lei

Plăcinte de casă: de la 15 lei

Sărmăluțe cu mămăligă: de la 30 de lei

Cârnați afumați: de la 14 lei / 100 g

Pomana porcului: de la 10 lei / 100 g

Fasole cu ciolan: de la 10 lei / 100g

Ciocolată caldă: 13 lei

Ceai: 10 lei

Apa: 10 lei

Exact ca în cazul târgului de la Cluj deschis weekend-ul trecut, Untold Universe se ocupă și de organizarea West Side Christmas Market din cartierul Drumul Taberei. Anul acesta orbim de un patinoar cu mult mai mare decât cel precedent, un carusel, un trenuleț pentru cei mici, celebra roată panoramică de 38 de metri înălțime, peste 60 de căsuțe de Crăciun, atelierele spiridușilor și, nu în ultimul rând, Casa lui Moș Crăciun.

„Unul dintre elementele centrale ale West Side Christmas Market rămâne Căsuța lui Moș Crăciun. Este locul fermecat, inspirat din poveștile pentru copii, unde cei mici îi scriu scrisori Moșului, se joacă, ascultă povești citite de spiriduși și primesc cadouri. Căsuța va fi deschisă în fiecare zi a târgului, de luni până vineri între orele 16:00 și 21:00, iar în weekend de la 11:00 la 22:00. Pe 1 decembrie, Căsuța lui Moș Crăciun se va deschide cu o oră mai devreme, adică la 15:00”, precziează într-un comunicat cei de la Untold Universe.

West Side Christmas Market va rămâne deschis până la 27 decembrie și va funcționa după următorul program:

Luni – vineri: 12:30 – 22:30

Sâmbătă – duminică: 11:00 – 22:30

Continua sa citesti

Turist

Cea mai frumoasa casa din București iarna aceasta: Coana Mita Biciclista a devenit loc de pelerinaj

Publicat cu

pe

Pe 1 decembrie, Casa istorică a Miței Biciclista a dat startul sezonului sărbătorilor de Crăciun. Ceremonia de inaugurare a decorațiunilor și ornamentelor de pe fațada în stil art-nouveau a clădirii din Piața Amzei a marcat începutul unei perioade festive ce va continua cu un weekend plin de momente artistice.

Astfel, La Mița Biciclista Stabiliment Creativ inițiază o tradiție anuală de a marca oficial venirea iernii și de a aduce bucurie locuitorilor Bucureștiului printr-un spectacol de design unic. Acest eveniment pune în valoare ideea de recuperare și revitalizare a clădirilor istorice din București.

Împodobirea casei de pe strada Biserica Amzei reflectă dorința de a transmite că fiecare dintre noi are puterea de a contribui la înfrumusețarea orașului. Prin numeroasele momente planificate, dorim să aducem bucurie și să cultivăm un puternic sentiment de comunitate.

Echipa de creatori a fațadei de Crăciun din acest an include cei mai talentați floriști și designeri din Europa, sub îndrumarea lui Mantas Petruskevicius. Acest artist floral și designer de evenimente este recunoscut pe plan mondial pentru talentul său excepțional și pasiunea sa în a crea concepte de decor unice, caracterizate de armonie și eleganță.

Fațada La Mița Biciclista a fost decorată cu ajutorul a 11 lămpi speciale de 2,5 metri înălțime, aproape 50 de acadele bastonaș gigant, fiecare având peste 2 metri înălțime, peste 200 de metri de ghirlande de brad, peste 2000 de metri de ghirlande de lumină LED și 6 brazi cu o înălțime de 4 metri.

Continua sa citesti
Reclama
Bani2 zile in urma

Fără țigări minorilor! BAT și ANPC promovează comerțul responsabil cu țigări!

BAT in parteneriat cu Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), demareaza luna aceasta campania anuala „Alege Asumat un Comportament Comercial...

Bucuresti2 zile in urma

Salonul Bicicletei revine în Capitală

Salonul Bicicletei, un eveniment destinat pasionaților de ciclism, este deschis în perioada 19-21 aprilie în parcarea de la mall Băneasa...

Politica4 zile in urma

Un senator AUR a plecat la Alternativa Dreaptă!

Se confirmă ascensiunea Partidului Alternativa Dreaptă dar și fracționarea curentului conservator între acesta și AUR! Astfel, după reușita Alternativei Drepte...

Bucuresti4 zile in urma

Profesor de 62 de ani din București, acuzat că avea o relație cu una dintre elevele sale. Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore

Un profesor în vârstă de 62 de ani a fost reţinut, pentru 24 de ore, pentru că ar fi avut...

Bucuresti2 săptămâni in urma

Avocatul Andrei Florin-Mircea: Sistemul de educație din Sectorul 1 nu mai e sigur! Poliția Locală să revină pe stradă!

Sistemul de educație din Sectorul 1 nu mai e sigur! Nici pentru profesori, nici pentru elevi sau părinții lor. Poliția...

Bucuresti3 săptămâni in urma

Salarii mărite la Primăria Capitalei! Cine sunt fericiții câștigători?

Consilierii generali au adoptat, astăzi, un proiect de hotărâre privind majorarea salariilor angajaților Primăriei Capitalei și ai instituțiilor subordonate acesteia....

Reclama

La mare cautare