Accesul către Centura Bucureştiului din DN1, zona pasajului Otopeni, va fi sistematizat printr-un proiect derulat de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), în colaborare cu Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, a anunţat, joi, într-un comunicat de presă, administratorul infrastructurii rutiere din România.
Proiectul prevede realizarea a două intersecţii de tip giratorii pe Centura Bucureşti. Astfel, un sens giratoriu va fi amplasat la aproximativ 2,95 km de pasajul rutier spre Mogoşoaia (km 69+031), iar cel de-al doilea se va construi la intersecţia cu strada Drumul Gării (zona Lukoil), respectiv la km 1+277.
De asemenea, pe axa centurii, între cele două sensuri giratorii a fost prevăzută amplasarea unui parapet prefabricat din beton tip New Jersey, care ajută la separarea fluxurilor de circulaţie.
Potrivit sursei citate, până la obţinerea tuturor avizelor necesare demarării procedurii de amenajare a celor două intersecţii şi pentru familiarizarea participanţilor la trafic cu noua configuraţie a intersecţiei din zona Lukoil (km 1+277), s-a decis de comun acord cu conducerea Direcţiei Rutiere amenajarea sensului giratoriu în soluţie provizorie. Aceasta se va face din parapet lestabil, urmând ca soluţia definitivă să fie implementată pe teren în cursul anului 2017.
Până în prezent, pentru amenajarea intersecţiei în soluţie provizorie au fost montaţi pe teren stâlpii aferenţi indicatoarelor rutiere, a fost achiziţionat parapetul lestabil necesar amenajării insulei centrale a sensului giratoriu şi a insulelor de separare a fluxurilor de circulaţie, au fost achiziţionate consolele pentru amplasarea indicatoarelor de orientare în vederea pre-semnalizării direcţiilor într-o intersecţie cu sens giratoriu şi a fost comandat parapetul prefabricat din beton tip New Jersey, prevăzut pentru separarea fluxurilor de circulaţie.
Transparenta face diferenta