Liderul PNL Sector 1 Sebastian Burduja a anuntat marti ca liberalii care sunt in Consiliul Local al Sectorului 1 vot sustine demersul in instanta al edilului Clotilde Armand pentru rezilierea contractului cu Romprest, insa va fi depus un amendament pentru a fi asigurat ca votul in CL este dat pe oportunitate. El a mai spus ca partidul din care face parte nu vrea sa inlocuiasca „firma unei mafii, cum spune doamna primar, cu firma unei alte mafii”.

<

„PNL a sustinut de opt luni de zile, de cand dansa a pornit aceasta lupta personala, niste lucruri foarte simple – ca gunoiul trebuie strans, ca nu ne intereseaza firma care il strange si ca toate demersurile trebuie sa fie legale pentru a nu expune Primaria, de fapt cetatenii Sectorului 1 unor riscuri de plati prejudicii de zeci si sute de milioane euro sau alte riscuri in instanta. Si pentru a avea domnia legii in aceasta tara, pentru ca de aceea suntem intr-o democratie ca sa avem stat de drept. Pentru asta au iesit oamenii in strada in aceasta tara.

Astazi PNL va sustine un demers de initiere a unei actiuni in instanta pentru aceasta reziliere. Este o chestiune care trebuie transata de instanta, daca asta se doreste, cu legalitatea actiunii asumate, asa cum scrie la lege, de primar si aparatul primarului. Va reamintesc ca rolul Consiliului Local este acela de a vota pe oportunitate. Colegii mei va vor spune ca avem niste amendamente la acest proiect prin care ne asiguram ca votul in Consiliu este dat pe oportunitate, iar legalitatea si respectiv prejudiciile care pot rezulta din lipsa legalitatii sunt in sarcina celor care au datoria sa verifice aceste aceste lucruri, deci actualul primar si aparatului dansei”, a afirmat marti Sebastian Burduja, intr-o declaratie de presa.

Consilierii PNL au fost vinerea trecuta in sediul Primariei Sectorului 1, insa nu au putut gira in Consiliul Local un proiect ilegal, a adaugat Burduja.

„In finalul interventiei colegilor mei veti afla si stirea bomba a zilei care nu are legatura cu acest scandal. Vinerea trecuta consilierii PNL au fost in sala, au fost in Primarie si nu au lipsit de la locul de munca, dar nu puteau merge in sala pentru a gira un proiect de Consiliu Local ilegal. Avizul Directiei Juridice spune foarte clar ca este favorabil, sub rezerva existentei inscrisurilor care sa probeze de fapt o negociere cu aceasta firma si aceasta este clauza contractuala. Noi nu dorim sa inlocuim firma unei mafii, cum spune doamna primar, cu firma unei alte mafii, cum am citit in presa”, a explicat liderul PNL Sector 1, citat de news.ro.

Clotilde Armand a convocat, pentru marti, o noua sedinta extraordinara a Consiliului Local pentru a vota un proiect care sa-i permita sa ceara in instanta rezilierea contractului cu Romprest. Aceasta a afirmat, marti, ca asteapta mai multa responsabilitate din partea consilierilor locali pentru a rezolva problema gunoiului din sector si pentru a rezilia contractul cu Romprest. „Fara participarea lor nu putem rezolva problema gunoiului. Daca nu vin, inseamna ca le place gunoiul”, a adaugat ea.

Edilul Sectorului 1 a acuzat, vineri, PNL si PSD ca au boicotat sedinta Consiliului Local in care urma sa fie mandatata pentru promovarea unei actiuni de reziliere a contractului cu Romprest.

In replica, reprezentantii PNL au sustinut ca „executarea contractului de salubritate tine doar de primar, iar primarul nu are nevoie de imputernicirea Consiliului Local pentru a cere instantei rezilierea contractului”.

In Sectorul 1 a fost declarata stare de alerta din cauza situatiei gunoaielor.