Bordurile din plastic montate în luna august pe străzile din jurul Parcului Tineretului, din sectorul 4, sunt schimbate din nou, după trei luni, informeaza Digi24.ro.
În vara acestui an, Primăria sectorului 4 a montat borduri de plastic peste cele de beton. Scopul: ca să le protejeze. În plus, susțineanu edilii, costul era la jumătate din cât ar fi trebuit să se plătească pentru înlocuirea acestora. Autoritățile au plătit atunci 180.000 de lei pentru un kilometru de borduri din plastic.

<

„Avem un proiect pilot de a rezolva problema bordurilor care sunt foarte deteriorate Este practic o metodă folosită în străinătate. Vor rezista mult mai mult, vor arăta mult mai bine şi costul este la aproximativ 50% cât ar costa dacă le-am înlocui”, declara atunci Cristian Zărescu, purtătorul de cuvânt al primăriei sectorului 4.

Acum, o parte dintre aceste borduri sunt schimbate cu unele noi.

„După ce săptămâna trecută s-a turnat asfalt proaspăt acum băieții s-au apucat să-l spargă pentru a monta un nou rând de borduri”, a povestit Andrei Nica, un bărbatul din sectorul 4.

Domnul primar Daniel Băluță a mințit spunând că bordurile cu plastic vor avea durată de viață prelungite cu un cost redus (180.000 de lei pentru 1 kilometru), după doar 3 luni jumătate bordurile sunt scoase și înlocuite”, afirmă Guilhem Moulin, consilier din partea USR în Consiliul local al sectorului 4.
De asemenea, el mai afirmă că, pe Bulevardul Tineretului, parcările în spic „sunt refăcute total chiar daca erau în starea bună”.
Urmăriți mai jos un reportaj Digi24 făcut în luna august 2017:

În același sector, bordurile de pe Bulevardul Brâncoveanu – schimbate în luna august – au fost înlocuite în 2016 de Primăria Capitalei.
Foto: Andrei Nica / Video: Digi24.ro

Transparenta face diferenta