Ramona Manescu, cea care a aocupat functia de ministru al transporturilor in Guvernul Ponta, este implicata intr-o inginerie financiara in urma careia un teren din proprietatea Armatei, care se află în vecinătatea stadionului Steaua, a fost retrocedat în condiţii ciudate. Este vorba despre o suprafaţă de 14,2 hectare, care a generat un profit de 17,5 milioane de euro.
Riseproject.ro a făcut o anchetă despre modul în care au fost retrocedate 14,2 hectare de teren situate chiar lângă Complexul Sportiv Steaua. Terenul a aparţinut Armatei încă din 1913, când aici a fost amenajat un poligon pentru exerciţii militare, însă a fost pierdut în instanţă. Terenul a fost revendicat de mai mulţi proprietari, care au susţinut că a aparţinut familiilor lor, însă a fost luat de comunişti. Statul i-a pus însă pe aşteptare.
Pe fir au intrat Ramona Mănescu (europarlamentar), Cristian Poteraş (fost primar în sectorul 6) şi magnatul imobiliar Dragoş Dobrescu. Aceştia au cumpărat drepturile litigioase pentru doar 327.000 de euro, scrie riseproject.ro. Mai departe, au câştigat procesul cu Armata pentru drepturile asupra terenului. Asta se întâmpla în urmă cu mai bine de 10 ani. Imediat după ce au intrat în posesia celor 14,2 hectare, grupul Mănescu-Poteraş-Dobrescu a vândut terenul pentru 17,8 milioane de euro. Au realizat astfel un profit de 17,5 miioane de euro.
stadion tun
Ancheta riseproject.ro dezvăluie că modul în care cei trei au primit fostul teren al Armatei ar avea legătură cu Mafia Retrocedărilor. Spre exemplu, unul dintre vânzătorii drepturilor succesorale, care apare în acte cu o suprafaţă de 1,5 hectare, susţine că el n-a vândut niciodată terenul şi nu-i cunoaşte pe cei trecuţi în dreptul cumpărătorilor.
Riseproject scrie că adevăraţii proprietari au aşteptat ani de zile pentru a-şi dobândi drepturile, însă fără succes. Dar, după ce terenul a ajuns în proprietatea grupului Mănescu-Poteraş-Dobrescu, acesta a fost retrocedat în doar câteva luni.
Acum, în jurul arenei din Ghencea se vor construi mai multe complexuri imobiliare, în care se vor investi mai mult de 300 de milioane de euro. Cristian Poteraş, fost primar la sectorul 6, se află în prezent în spatele gratiilor. În 2015, a fost condamnat la 8 ani de închisoare pentru retrocedarea în condiţii ciudate a unei suprafeţe de 12 hectare, teren însă care n-are legătură cu cel de lângă stadionul Steaua.

<
Transparenta face diferenta