Intra in contact cu noi

Politica

Cum vor primi bucurestenii decizia PNL de a nu-l sustine pe Nicusor Dan in suspendarea PUZ-urilor?

Publicat cu

pe

Presedintele PNL Bucuresti, Violeta Alexandru, a anuntat joi seara, pe Facebook, ca proiectele referitoare la suspendarea PUZ-urilor de sector vor fi votate de consilierii liberali si precizeaza ca primarul general, Nicusor Dan, a fost de acord cu reducerea termenului de suspendare propus de la doi ani la trei luni. Anuntul Violetei Alexandru a fost primit cu numeroase mesaje de nemultumire.

„Consilierii PNL vor vota proiectele hotararilor de Consiliu General initiate de primarul Dan pentru suspendarea PUZ-urilor. O suspendare 3 luni, timp in care sa se remedieze problemele. Suspendarea celor 5 PUZ-uri de sector (cel de la sector 1 nici nu a mai ajuns sa fie aprobat, fiindu-i retrase avizele) si lasarea Bucurestiului fara niciun fel de reglementare in materie de urbanism, pentru o perioada de 2 ani, asa cum propune primarul general al Capitalei, domnul Nicusor Dan, pentru sedinta Consiliului General de maine, inseamna mult. Primarul general a inteles argumentele noastre pertinente. Aceasta decizie ar insemna blocarea oricarui proiect de dezvoltare in Bucuresti, inclusiv a celor care respecta toate normele in vigoare. Nu pot fi alungate proiectele viabile in judetele limitrofe. Am cerut primarului general reducerea termenului de suspendare propus. De la 2 ani la 3 luni. Si a fost de acord”, a scris Violeta Alexandru, joi, pe Facebook.

Ea arata ca a solicitat primarului general sa lamureasca situatia juridica a celor care au apucat sa depuna documentatia in vederea emiterii autorizatiei de constructie, pentru obtinerea certificatului de urbanism sau a prelungirii certificatelor de urbanism obtinute anterior.

Reclama

„Daca tot suntem determinati, si chiar suntem determinati sa sustinem demersul de instituire a ordinii si a legalitatii in proiectele urbanistice din Capitala, avem datoria sa identificam, sa vorbim public despre ele pentru ca nu avem niciun motiv sa ascundem eventuale ilegalitati si, foarte important pentru oras, avem datoria sa corectam cat mai rapid acolo unde s-au identificat probleme. Au fost emise certificate de urbanism cu privire la care se constata incalcari ale legii? Primarul va intreprinde masurile necesare ca cei care au facut acest lucru sa plateasca pentru fapta lor. Functionarii care emit certificate de urbanism trebuie sa respecte legea, Primaria trebuie sa ia masuri sa previna orice abuz, Inspectoratul de Stat in Constructii trebuie sa isi faca treaba, Procuratura trebuie sesizata, daca e cazul – nu ma feresc sa o spun. Exista un lant de oameni responsabili pentru indisciplina din multe zone din Capitala”, mai arata Violeta Alexandru.

Presedintele PNL Bucuresti subliniaza ca in cele 3 luni sunt asteptate propunerile de corectare a PUZ-urilor pe care primarul Capitalei le considera de natura a incalca prevederile legale.

„PUZ-urile sectoarelor au fost facute si aprobate de catre administratia PSD (sub conducerea primarilor PSD la sectoare si a Gabrielei Firea la Primaria Capitalei) iar abuzurile asupra spatiilor verzi nu vor fi tolerate. Pot face toate presiunile din lume cei care au intrat acum in panica pentru ca practicile lor, practici ale unor autentici ‘rechini imobiliari’, vor iesi la iveala. PUZ-urile au fost instrumente de sustinere a pusculitei grupurilor de interese PSD, chiar a clanurilor interlope din jurul acestui partid, ca sa nu ne mai ascundem dupa deget. Toate problemele vor fi extrase si, cu angajamentul primarului general, vor fi corectate”, adauga ea.

Reclama

Violeta Alexandru precizeaza ca PNL nu a votat PUZ-urile coordonatoare atunci cand au fost aprobate.

„Bucurestiul este in risc de infringement pe acest subiect. Dincolo de acest lucru, niciun om de bun simt nu poate fi de acord cu betonarea in devalmasie a intregului oras, a parcurilor, a zonelor verzi. Intre castig economic si respect pentru spatiile verzi din oras trebuie sa existe un echilibru. Mai pe scurt – trebuie sa se respecte legea iar liberalii sustin ca in domeniul constructiilor, al proiectelor de dezvoltare nu trebuie tolerata nicio incalcare a regulilor. Dar nu pot fi blocate toate pentru ca acest lucru asuma ca toti antreprenorii din Bucuresti incalca reguli si nu este asa. Prin investitiile pe care cei corecti le fac, se colecteaza venituri la bugetul Bucurestiului, dincolo de salariile pe care le platesc pentru angajatii lor”, spune presedintele PNL Bucuresti.

Postarea Violetei Alexandru a provocat reactii dure de nemultumire. Peste 95% dintre comentarii sunt critice, liberalii fiind acuzatui ca satisfac interesele mafiei imobiliare impreuna cu PSD.

Reclama

Politica

Circ in Piata Victoriei: Marii ”patrioti” George Simion si Diana Sosoaca la un pas de bataie!

Publicat cu

pe

Liderul AUR George Simion și fosta sa colegă de partid, senatoarea Diana Șoșoacă, au intrat în conflict, duminică, în Piața Victoriei, unde fiecare dintre ei și-a disputat supremația asupra microfonului de la care să se adreseze protestatarilor adunați în urma mobilizării făcute de AUR, potrivit Digi24.

Când susținătorii lui Simion au ajuns în fața Guvernului, ei venind în marș de la Piața Universității, au găsit-o acolo pe Diana Șoșoacă, alături de câteva sute de fani ai acesteia.

Senatoarea a luat cuvântul, la un microfon, pe o scenă improvizată, dar când ea încerca să vorbească, susținătorii AUR huiduiau. În cele din urmă i-a fost tăiat microfonul, iar ea l-a acuzat pe Simion că este lipsit de bun simț.

„E o mizerie făcută de Simion. Și-a adus oamenii lui și boxele lui și ne impune să nu mai vorbim la microfon. Ăsta e Simion. Trădătorul. Și-a bătut joc de AUR. Rușine! Rușine! Dacă ai curaj vino aici la scena că nu ți-ai luat aprobare pe Victoriei, ți-ai luat pe Universitate!”, i-a transmis ea fostului său șef de partid.

Cei adunați în Piață au început să huiduie și să strige ca cei doi lideri ai extremei drepte să nu se certe.

Continua sa citesti

Politica

George Simion, scandal pe strazile Bucurestiului, la 3 noaptea: ”Plecați de-aici! Plecați de-aici! Poliția, interveniți!”

Publicat cu

pe

Un scandal a izbucnit între George Simion și Jandarmerie, vineri dimineață, la ora 03:00, în timp ce liderul extremist AUR se afla în Piața Victoriei, unde și-a început protestul cu trei zile mai devreme. Simion a anunțat încă de joi seară că a început protestul în fața Guvernului, anunțat pentru duminică.

Simion țipa la jandarmi, în timp ce era live pe Facebook: ”Plecați de-aici! Plecați de-aici! Poliția, interveniți!”. Unul dintre jandarmi i-a explicat liderului AUR că a intervenit la o solicitare care acuza folosirea de mijloace sonore la ore târzii. ”Pe cine deranjăm?” a fost replica unui susținător AUR.

George Simion le-a reproșat jandarmilor că au intervenit la ora 03:00 și s-a răstit în mai multe rânduri de jandarmi care în cele din urmă au plecat. Ulterior, Simion a chestionat polițiștii apostrofându-i că n-au intervenit în timpul altercației cu jandarmii. Polițiștii l-au legitimat și i-au făcut un alcooltest.

Simion a fost dus la secție pentru că ar fi condus fără permis conform spuselor acestuia:

”Mergeti la colegii mei din Piața Victoriei, acum are loc o diversiune împotriva lor, nu a mea. Eu sunt reținut la poliție, mergeti la Guvern!”, a scris liderul partidului extremist AUR pe Facebook, între două live-uri.
Simion a încercat să inducă ideea că ”va fi reținut” pentru protest, dar polițiștii i-au explicat că nu este vorba de o reținere, ci despre verificări suplimentare pe care trebuie să le facă la sediul Brigăzii Rutiere, pentru că Simion apărea cu permisul suspendat:

”Trebuie să verificăm dacă aveți dreptul de a conduce”, i-au spus polițiștii. Oamenii legii i-au mai spus că are o dovadă pentru a conduce pe care nu a prelungit-o și e nevoie de clarificarea situației. Simion anunță că își va suna avocatul, că nu trebuia să predea permisul și nu știe nimic despre dovadă.
Polițiștii îi spun lui Simion că în luna aprilie a făcut un accident cu o victimă pe care a rănit-o, dar Simion neagă: ”Da, nu știu că a fost accident cu rănire, nu știu că mi s-a suspendat permisul”. Ulterior, Simion, vorbind cu avocatul prin telefon, spune că: ”Eu nu știu de asta decât că am o soluție de clasare de la parchetul din Buzău”.

Simion își amintește ulterior despre ”o tamponare ușoară” de la Buzău, de Paște, și se contrazice spunând că, de fapt, nu știe de niciun dosar.

Ulterior, forțele de ordine încearcă să îl ducă pe Simion la secție pentru clarificarea situației permisului de conducere, dar susținătorii săi încep să țipe împreună cu Simion. Liderul AUR se refugiază la etajul autocarului, în timp ce însoțitorii lui rămân jos și se ceartă cu forțele de ordine.

După aproximativ jumătate de oră, în autocar urcă doi mascați, iar Simion coboară imediat, de bună voie, deși anterior spusese că nu poate fi dus împotriva voinței lui la secție. Simion întrerupe live-ul și pleacă la secție.

Ulterior, un alt live a fost făcut de o persoană pe contul lui George Simion, live care a fost preluat de liderul partidului extremist AUR când s-a întors de la secția de poliție. Simion spunea printre altele că i se pun droguri și microfoane în autocar.

Continua sa citesti

Politica

Viceprimarul Bucurestiului: „Oraşul acesta se sufocă zi de zi, iar strategia cea mai simplă este să redăm oraşul cetăţenilor”

Publicat cu

pe

Calitatea transportului în comun din Bucureşti trebuie ameliorată, în contextul în care municipiul „se sufocă”, a atras atenţia marţi viceprimarul Capitalei Stelian Bujduveanu.

„Oraşul acesta se sufocă zi de zi, iar strategia cea mai simplă este să redăm oraşul cetăţenilor, să încurajăm folosirea transportului în comun, iar maşinile să stea în parcări, acolo unde le este locul. (…) Transportul public trebuie să fie îmbunătăţit. (…) Nu avem o calitate ridicată a transportului în comun, dar ne dorim să ajungem acolo prin achiziţia de tramvaie noi, troleibuze noi, autobuze noi electrice. Acolo vom ajunge în următorii ani, dar acest pas trebuie să fie făcut împreună cu eliberarea trotuarelor”, a declarat Stelian Bujduveanu la conferinţa „Oraşul la scară umană – Manifest pentru mobilitate urbană sustenabilă”.

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a atras atenţia că mobilitatea nu presupune doar deplasarea cu autoturismul. „Trebuie să însemne mers pe jos, trebuie să însemne foarte mult transport alternativ, mers cu bicicleta. Este o metodă de transport folosită în masă în străinătate”, a punctat el, informează Agerpres.

Totodată, Mihaiu a subliniat importanţa sistematizării străzilor.

„Dacă te apuci să faci şi supralărgiri, şi poduri, şi pasaje şi penetraţii şi investeşti şi în transportul în comun şi în transportul alternativ nu o să-ţi ajungă banii. (…) Ori o faci pe una, ori o faci pe alta. (…) Ca să poţi să faci o bandă dedicată transportului în comun, în primul rând trebuie să te asiguri că ai capacitatea de transport suficientă, adică aloci autobuze”, a opinat edilul Sectorului 6, Ciprian Ciucu.

Continua sa citesti
Reclama
Sectorul 63 ore in urma

Primaria Sectorului 6 vrea sa faca piste de biciclete pe Bulevardul Doina Cornea şi Şoseaua Cotroceni

Consiliul Local al Sectorului 6 vrea să preia în administrare Bulevardul Doina Cornea şi Şoseaua Cotroceni, în vederea amenajării unor...

Bucuresti18 ore in urma

Nicuşor Dan anunţă atribuirea contractelor pentru reabilitarea a 210 kilometri de reţea de termoficare, cu fonduri UE

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat, joi, că a fost încheiată achiziţia pentru reabilitarea a peste 210 kilometri...

Bucuresti18 ore in urma

Jurnalist celebru de la Gazeta Sporturilor, dat disparut in Bucuresti. Unde a fost vazut ultima data Daniel Scorpie

Jurnalistul sportiv Daniel Scorpie a fost dat dispărut, anunță Gazeta Sporturilor care cere ajutor oricui are detalii despre acesta. Bărbatul...

Timp libero zi in urma

Astazi incepe Salonul Auto Bucureşti la Romexpo

Salonul Auto Bucureşti (SAB) & Accesorii 2022 îşi deschide, joi, porţile la Romexpo, evenimentul fiind programat să se încheie pe...

Imobiliare2 zile in urma

Arhiepiscopia Romano-Catolică de Bucureşti susţine iniţiativa primarului Nicuşor Dan în problema Cathedral Plaza

Arhiepiscopia Romano-Catolică de Bucureşti (ARCB) susţine iniţiativa primarului Nicuşor Dan de a face recurs la decizia Tribunalului Bucureşti prin care...

Bucuresti2 zile in urma

Sef in Politia Capitalei si un celebru avocat din Bucuresti, retinuti de DNA intr-un dosar de coruptie!

Fostul șef al Biroului Accidente Ușoare din cadrul Brigăzii Rutiere a Capitalei, Ion Joe Stoica și, potrivit surselor Antena 3,...

Reclama

La mare cautare