Traficul in centrul municipiului Cluj-Napoca a fost ingreunat, vineri, de peste 15 masini care au circulat cu 10 kilometri pe ora, in semn de protest fata de masurile Guvernului Grideanu. Participantii spun ca actiunea de vineri este prima de nesupunere civica din Cluj-Napoca.
Participantii la protest s-au adunat, vineri la amiaza, intr-o parcare din centrul municipiului Cluj-Napoca, dupa care au pornit cu masinile pe Calea Dorobantilor – Piata Marasti – Bdul 21 Decembrie 1989 – Str. Memorandumului – Primarie – str. Napoca – Bdul Eroilor, circuland cu viteza de cinci – zece kilometri pe ora, perturband astfel, traficul rutier, transmite corespondentul Mediafax.
Soferii care au participat la actiune au lipit pe masini afise cu mesaje precum „#Rezist”, „Nu coruptiei”, „Jos penalii! Un vot legitim nu inseamna ca ti-a cumparat ma-ta popor” sau „In democratie, hotii stau in puscarie”.

<

„Actiunea de azi este prima de nesupunere civica din Cluj-Napoca fata de masurile Guvernului Grindeanu, am adus protestele din strada, care au loc in fiecare seara, la un alt nivel, de a lovi in corupti putin mai direct. Vrem sa mentinem vie flacara protestelor, sa impulsionam protestarii prin sufocarea traficului din oras, circuland cu viteza de 5 – 10 km/ ora. In acest fel vrem sa tragem un semnal de alarma”, a spus Dragos, unul dintre protestatari.

Un alt participat la actiune a declarat ca Guvernul Grindeanu trebuie constrans prin orice mijloc civic sa demisioneze si ca, la Cluj-Napoca, manifestarile de protest vor continua.

Pe traseu, o masina a Politiei Rutiere Cluj i-a atentionat pe soferi ca blocarea unui drum public reprezinta infractiune.

Transparenta face diferenta