Grecia isi redeschide granitele pentru turism din 16 aprilie, a anuntat luni ministrul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului (MEAT), Claudiu Nasui.

<

„Am discutat chiar astazi cu ambasadoarea Greciei in Romania si din 16 aprilie granitele Greciei se vor redeschide pentru turism, evident cu niste conditii, si acelea sunt un formular pe care dansii il au si acum, de localizare, si este usor completabil pe internet sau cu certificat de vaccinare sau cu test negativ PCR. O veste buna.

Deci, practic, sunt doua momente: momentul intrarii in Grecia si momentul revenirii in Romania. La momentul plecarii in Grecia, turistii romani care ar dori sa plece acolo ar avea nevoie de acest document care exista si acum pe net, un test PCR negativ sau certificat de vaccinare. Asteptam si noi mai multe informatii de la greci, pentru ca sunt regulile lor. Eu am discutat cu ambasadoarea, mi-a zis test PCR, probabil cu un termen oricum rezonabil, deci nu cred ca vor fi probleme acolo”, a afirmat Claudiu Nasui, la Antena 3, citat de Agerpres.

Ministrul Turismului a explicat si conditiile pentru ca la revenirea din Grecia in tara turistii romani sa nu intre in carantina.

„La momentul revenirii in tara: ca sa nu fie un cetatean roman care se duce si isi face o vacanta de o saptamana, doua, 10 zile in Grecia si se intoarce, daca Grecia nu este pe lista aceea a CNSU, atunci nu e nicio problema. Daca totusi este, si cetateanul roman este vaccinat, si prin vaccinare inseamna 10 zile de la rapel, de la a doua doza, intra fara carantina, deci n-are nicio problema, se intoarce fara carantina. Daca nu are vaccinul, dar a fost bolnav de covid in ultimele 90 de zile, lucru pe care il poate dovedi fie cu un certificat medical, fie cu un test de anticorpi, de asemenea nu intra in carantina”, a mentionat Claudiu Nasui.