Bucureștiul a rămas deja fără paturi la ATI, pentru pacienții bolnavi de COVID-19. Totodată, mai multe orașe mari din țară se îndreaptă către aceeași situație. Șerban Bubenek, președintele Societății Române de Anestezie și Terapie – Intensivă a comentat această situație, pe B1 TV.

<

Profesorul Bubenek spune că principala soluție, pentru Capitală, este operaționalizarea unităților mobile de ATI.

Din păcate, repetăm scenariul din toamna trecută, când nu aveam vaccin. (…) Lucrăm împreună cu DSU și cu Ministerul Sănătății și găsim soluții pentru paturile la ATI. Prima soluție este cu siguranță operaționalizarea unei unități mobile, vom detașa colegi în acest sens.

De asemenea, avem și detașarea unor colegi în spitalele din jurul Bucureștiului (…) ca pacienții și aparținătorii să ajungă mai ușor la pacient.

În următoarele zile, vom operaționaliza, pe rând, unitățile mobile și se vor mai face locuri și în alte spitale”,  a anunțat el.

Totodată, profesorul Șerban Bubenek a vorbit și despre modul în care valul patru afectează pacienții cronici, având în vedere că numeroase persoane preferă să se opereze, de exemplu, în cursul toamnei în loc de vară.

Este o perioadă foarte proastă, pentru că luna septembrie este luna în care inclusiv doctorii de ATI care și-au luat concediu se întorc la spital (…) în plus vin și pacienții cronici care nu și-au dorit să se opereze pe vară și au și ei dreptul să fie îngrijiți. Sigur că există o mare problemă, dar din fericire, s-a dovedit că corpul medical a fost în stare să se mobilizeze și să depășim această problemă majoră”, a adăugat profesorul Bubebek.