Grecia intenționează ca până la finalul lunii martie să ridice restricțiile impuse în sectorul vânzărilor cu amănuntul și să redeschidă școlile.

<

De asemene, purtătoarea de cuvânt a guvernului de la Atena, Aristotelia Peloni, a anunțat, luni, că redeschiderea sectorului turistic va începe înaintea sezonului de vară, cel mai probabil în luna mai.

Aceasta a subliniat însă că decizia finală va depinde de datele privind evoluția situației epidemiologice.

Guvernul de la Atena speră ca, pe măsură ce campania de vaccinare progresează, să poată permită deschiderea teraselor în luna aprilie și să repornească turismul începând cu luna mai.
Sectorul turistic generează 20% din PIB-ul Greciei și angajează una din cinci persoane din această țară, potrivit Reuters.

Totodată, ministrul de finanțe al Greciei, Christos Staikouras, a declarat, în timpul unui interviu la radio, că scenariul de bază al executivului vizează redeschiderea economiei începând cu data de 22 martie.

Recent, din cauza creșterii numărului de cazuri de Covid-19, Grecia a fost obligată să extindă măsurile de carantină din zona metropolitană Atena până pe 16 martie.

„Încă avem câteva zile dificile în fața noastră. Dar suntem pe ultima sută de metri a acestei curse”, a afirmat Peloni.

În Grecia, până acum, au fost înregistrate 205.120 de cazuri de Covid-19 și 6.758 de decese.

Sursa: Reuters