Gabriela Firea este de departe politicianul cu cele mai multe plangeri penale la activ. Atat la nivel declarativ cat si din punct de vedere al faptelor. Iar acum iese in fata si victimizeaza PSD-ul dupa ce Ludovic Orban a facut plangere premierului Dancila.
Printre cei care s-au ales cu plangeri sub semnatura doamnei Firea se numara si redactorii site-ului Bucurestiul.ro.  Anuntul era facut public, cu mare mandrie, chiar la Antena 3, primarul Bucurestiului anuntand public faptul ca a depus o plangere impotriva unui site care „profereaza numai neadevaruri”. Evident, era vorba doar de critica argumentata, dupa cum au putut constata si oamenii legii.
Un alt exemplu este de acum sase luni, cand Firea anunta, tot la Antena 3, ca face plangere penala protestatarilor #rezist care s-au impiedicat in Piata Victoriei de recuzita unui firme venita tocmai atunci sa amenajeze un targ pentru primarie.

<

„Vom face plângere penală pentru distrugerea bunurilor municipalităţii şi de asemenea vom face plângere în legătură cu toţi cei care consideră că nu şi-au făcut datoria sau cei care au perturbat buna organizare a unui eveniment public legal organizat”, a spus primarul atunci.

In plus, Gabriela Firea a depus, in 16 aprilie 2014, o plangere penala in care il acuza pe Traian Basescu, atunci pesedinte al Romaniei, de amenintare si santaj, dupa declaratii facute de acesta la emisiuni televizate.

In denuntul depus impotriva lui Traian Basescu se arata: „Intr-un interviu la postul de televiziune Realitatea TV, difuzat in seara zilei 13.04.2014, in cadrul emisiunii Jocuri de putere, referindu-se la activitatea parlamentara a d-nei senator Firea Gabriela, in cadrul Comisiei parlamentare de ancheta pentru verificarea legalitatii achizitiei terenurilor din zona comunei Nana, judetul Calarasi, a afirmat: ‘Mai bine ar sta in banca ei si s-ar ocupa de ce se intampla pe mosia sotului ei unde este primar, ca s-ar putea sa nu-l gaseasca intr-o zi acasa daca… Nu-i atenta… Inteleg ca in parohia lui se intampla destule lucruri rele’”.

Culmea plangerilor a fost atinsa insa cu ocazia celebrei ”furtuni apocaliptice” care a ”paralizat” Bucurestiul anul trecut. Vazand ca rade lumea de ea dupa ce a semanat panica pentru o ploicica, doamna Gabriela Firea a făcut plângerea la Parchetul de pe lânga Curtea de Apel București, aceasta vizând acele persoane care au răspândit informații false în data de 20 septembrie, când Administrația Națională de Meteorologie anunța cod galben de furtuni.

„În data de 20 septembrie, prin diverse căi de comunicare, (sms, whatsapp, rețele de socializare etc.), s-au vehiculat informații false, conform cărora fenomenele meteorologice ar fi mult mai grave decât s-a anunțat oficial, informații care au generat panică în rândul bucureștenilor. (…) Vă solicit să dispuneți cercetări in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii de Comunicare de informații false, infracțiune prevăzută și sancționată de dispozițiile art. 404 Cod Penal.

Lista de mai sus este una foarte restransa, ea nu include amenintarile sau plangerile facute de doamna primar consilierilor generali din opozitie, sau a liderilor politici din alte partide, care sunt la ordinea zilei.

Transparenta face diferenta