Primarul Gabriela Firea s-a apucat acum sa schimbe orarul scolilor din Bucuresti, dupa cum i se pare ei mai convenabil. Firea a anuntat la o televiziune de ştiri că e posibil ca marţi şcolile să înceapă orele la ora 9 în loc de ora 8 din cauza ninsorii abundente prognozate.
„Luni seara la comandament e posibil să anunţăm începerea cursurilor la şcoli la ora 9 în loc de ora 8 din cauza ninsorii”, a declarat vineri Gabriela Firea.
Reamintim că şcolile, creşele şi grădiniţele din Bucureşti se vor redeschide luni. Vacanţa de iarnă a fost prelungită cu o săptămână din cauza viscolului şi ninsorilor, scrie Hotnews.ro. 
Gabriela Firea a precizat că momentan nu sunt motive pentru a prelungi suspendarea cursurilor, dar dacă acestea vor apărea, se va lua decizia de a ţine şcolile închise, după o consultare cu Ministerul Educaţiei şi cu Inspectoratul Şcolar al Capitalei.

<

„Dacă vor apărea motive, pentru că prognoza meteo este mai clară şi mult mai uşor de previziunat pe măsură ce te apropii de un anumit interval de timp, vom lua măsura la momentul potrivit în consultare cu Ministerul Educaţiei şi cu Inspectoratul General Şcolar. Acum, pe baza prognozei pe care o avem, nu ar fi motive pentru întreruperea cursurilor. Dacă vor exista, vom anunţa în timp util. Deocamdată, şcoala începe luni”, a mai spus Firea.

Cursurile semestrului întâi trebuiau să fie reluate din 9 ianuarie, după vacanţa din perioada sărbătorilor de iarnă, însă din cauza viscolului şi a gerului, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, după discuţii cu primarul Capitalei, a decis amânarea până în 16 ianuarie a revenirii la şcoală a elevilor.

Transparenta face diferenta