Întrunite în ședință comună, la convocarea președintei Gabriela Firea, conducerile organizațiilor București și Ilfov ale Partidului Social Democrat au adoptat rezoluții de susținere a deciziilor luate în cadrul Comitetului Executiv Național în 14 respectiv 15 iunie a.c., de retragere a sprijinului politic pentru premierul Sorin Grindeanu și excluderea acestuia din partid, precum și de a se iniția o moțiune de cenzură la adresa Guvernului, urmare a refuzului primului-ministru de a demisiona.
În intervenția sa, Gabriela Firea a subliniat că hotărârile luate în cadrul CExN, structura de conducere legitimă a partidului sunt în deplin acord cu angajamentele asumate de PSD în urma votului primit la alegerile de anul trecut. „Cei 3,2 milioane de români au votat PSD și programul de guvernare, nu pe Sorin Grindeanu! Avem datoria să punem în aplicare acest program și nu putem tolera abateri sau întârzieri. În ce privește problemele Bucureștiului, deloc simple și deloc puține, nu am putut nici măcar să stabilim o întâlnire cu primul-ministru, pentru a ne ajuta să deblocăm relația cu ministerele de resort. Iar această situație nu este deloc una singulară! Această evaluare la 6 luni, de care se știa de la bun început, asumarea erorilor sau neajunsurilor și luarea măsurilor necesare sunt dovezi de responsabilitate din partea unui partid care ia guvernarea în serios. Prin urmare, va trebui să alcătuim cât mai repede posibil un nou guvern, care să asigure, prin măsurile pe care le va implementa, creșterea nivelului de trai al românilor”, a mai adăugat Primarul general al Capitalei.
La rândul său, secretarul regional pentru București – Ilfov al PSD, Robert Negoiță a punctat faptul că partidul trebuie să manifeste exigență față de actul de guvernare, atât la nivel național cât și local, și solidaritate în momentul în care se impune luarea unor decizii dureroase, dar absolut necesare. „Avem un obiectiv clar asumat, prin programul de guvernare, și trebuie să ne asigurăm că toți colegii își canalizează eforturile în această direcție. Contextul politic nu este deloc simplu și orice greșeală sau slăbiciune a noastră va fi speculată de adversarii noștri”.
Luări de poziție similare au avut și președinții organizațiilor de sector din București, Daniel Tudorache (sector 1), Rodica Nassar (sector 2), Ioan Mihalcea (sector 3) Daniel Băluță (sector 4), Daniel Florea (sector 5) și Gabriel Mutu (sector 6), precum și parlamentarii de București și Ilfov.
Transparenta face diferenta