Florin Popescu, un jurnalist din Bacau, scrie revoltat despre modul in care Gabriela Firea se foloseste de religie pentru a obtine capital electoral in vederea alegerilor prezidentiale. „Eu, unul, nu sunt deloc mandru ca Firea e bacauanca”, spune jurnalistul pe siteul aghiuta.com.
„Cunosc bacauani mandri ca Gabriela Vranceanu Firea Pandele a ajuns primarita in Capitala si se pregateste sa candideze la Presedintie. Sunt mandri chiar si cei care admit ca tanti e cam tatuca, analfabetica, ipocrita, mincinoasa si ticaloasa. Doar pentru ca e bacauanca ‘de-a noastra’.
Treaba lor, pe mine ma amuza si acum ca a contribuit la tragerea presului de sub picioarele lui Ponta. Am numit-o Dumne-Zeita Iepuroaicelor, pentru falsul zel religios cu care a predicat in campanie.
De fapt, ce face Gabriela Vranceanu Firea Pandele fac toti politicienii, se dau de ceasul mortii sa fie vazuti prin biserici si la alte evenimente cu sarlatanii gen icoane facatoare de minuni si moaste ocrotitoare. Bacauanca noastra, insa, duce pe noi culmi mizeria umana, pentru ca vrea sa se protapeasca in capul statului, iar pentru asta e in stare de orice.
Putine lucruri sunt mai dezgustatoare decat sa profiti si sa parvii pe seama credintelor oamenilor, pe fondul mentalitatii de Ev Mediu Intarziat. Eu, unul, nu sunt deloc mandru ca Firea e bacauanca, de fapt e jenant ca romanii au asa politicieni profitori ca ea, ma astept insa la un asalt cu tupeu specific. Tanti asta se va folosi de Biserica in multe si inimaginabile feluri, iar Biserica va sta capra, in fata cuplului Firea-Pandele.
Sa nu ma intelegeti gresit, inteleg nevoia bailor de multimi cu enoriasi, pe care trebuie sa le faca politicienii, dar strict in anii electorali sunt maximul admis. N-ar trebui deloc, dar hai sa admitem inadmisibilul. Adica, daca esti politician si mergi la biserica in mod obisnuit, n-ai nevoie de sprinturi electorale, si nici de sute de poze cu tine la biserica”, a comentat Florin Popescu imaginile cu Gabriela Firea de la pelerinajul locuitorilor din Voluntari la Braul Maicii Domnului.
Gabriela Firea s-a aflat vineri in Bacau, unde a aparticipat la mai multe evenimente electorale, in vederea alegerilor locale partiale.

<