Primarul general, Gabriela Firea, a declarat, marți, că cele 22 de companii municipale funcţionează în continuare pe „principii legale”, precizând că USR și PNL se află într-o situație hilară.

<

„Este o bătălie pentru podium la concursul caraghisol politic al anului. Să vă spun și de ce? După decizia Curții de Apel, atât USR, cât și PNL au venit în fața dvs și au spus: gata, din acest moment, companiile sunt dizolvate, companiile nu mai pot funcționa, prin urmare dna primar general să-și dea demisia. Au mai stat, s-au mai gândit, a trecut weekendul, s-au mai consultat cu niște oameni deștepți și și-au dat seama că nu prin acea decizie se dizolvă companiile sau se desființează, trebuie să facem noi niște demersuri ulterioare. Ieri, USR a venit la primărie și au depus un proiect prin care tot mie îmi cere să le dizolv, dar parcă săptămâna trecută erau dizolvate? Săptămâna viitoare probabil vor veni cu o altă cerere tot la mine. PNL la fel, merge la tribunal să solicite dizolvarea. Păi parcă erau dizolvate, nu? Companiile muncipale din București, precum toate companiile din toate muncipiile țării, funcționează pe legislația în vigoare. Ele sunt funcționale, sunt absolut legale. Nu s-a pus problema ca ele să se radieze, să se desființeze. Documentând arhiva am constatat o situație hilară, dar nu pentru mine, ci pentru USR și PNL. Domniile lor au votat strategii, planuri multianuale în care sunt implicate chiar aceste companii pe care le vor desființate.”, a spus Firea.

Săptămâna trecută, Curtea de Apel Bucureşti a decis anularea tuturor hotărârilor de înfiinţare a companiilor municipale ale Primăriei Capitalei, în urma unui proces iniţiat de USR Bucureşti în 2017, decizia fiind definitivă.

Transparenta face diferenta