Guvernul a solicitat convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului, pentru a se adopta un proiect de lege prin care ELCEN sa treaca in subordinea Primariei Capitalei, transmite News.ro
„Este posibil sa avem o sesiune extraordinara, pe baza unei sesiuni extraordinare sa avem si noi o sedinta de guvern suprapusa pentru a rezolva situatia Elcen-ului. Trebuie lege pentru asa ceva, ordonanta de urgenta si nu avem abilitarea pentru asa ceva”, a spus premierul Mihai Tudose, dupa ce a participat la sedinta Biroului Permanent National al PSD
Intrebat daca este singurul motiv pentru aceasta sesiune extraordinara, premierul a sustinut ca „s-ar putea sa  mai fie si altele, dar acesta in mod cert ca sa rezolvam problema bucurestenilor”.
„Da, am cerut-o, pentru a rezolva problema incalzirii din Bucuresti, fiindca daca asteptam septembrie s-ar putea sa fie tarziu pentru bucuresteni, si atunci cu cat mai repede, cu atat mai bine. Sa treaca Elcen-ul la Primarie si noi sa fim de acord prin acest proiect de lege”, a spus el.
Premierul Tudose s-a intalnit, pe 5 iulie, cu primarul general Gabriela Firea si cu primarii de sector pentru a discuta proiectele pe care municipalitatea trebuie sa le implementeze cu sprijinul Guvernului, dand exemplu pachetul de actiuni al ELCEN care va fi achizitionat de primarie, implementarea „intr-un timp cat mai scurt” a biletului unic RATB-Metrorex sau crearea unui grup de lucru permanent care sa urmareasca implementarea masurilor din Planul de Mobilitate Urbana Durabila.

<