Intra in contact cu noi

Imobiliare

In Bucuresti lucrau in avocatura si castigau BINE! N-au mai suportat agitatia si au DAT TOTUL pentru o pensiune SUPERBA de langa Sibiu!

Publicat cu

pe

Alexandra şi Liviu Iacob au aproape un an de zile de când au primit primii „musafiri“ în Reveria Guesthouse, o casă de oaspeţi situată în satul Alma Vii, judeţul Sibiu, acesta fiind de altfel locul în care cei doi au decis să se retragă după 20 de ani de „viaţă şi muncă în Bucureşti.“
„Am simţit că nu mai putem, că nu mai avem aer, că nu mai avem timp pentru noi. Simţeam nevoia unei schimbări majore, deoarece stresul ajunsese la cote alarmante. Este adevărat ca Bucu­reş­tiul ne-a dat foarte mult: locuri de muncă, ve­nituri mari şi posibilitatea de a face cu viaţa noas­tră cam tot ce ne-am dorit. Însă, în aceeaşi măsură, Bucureştiul ne-a luat foarte mult. Alexandra, de profesie jurist, a renunţat la jobul dintr-o compa­nie multina­ţio­nală, iar eu am renunţat (par­ţial) la avocatură“, spune Liviu Iacob, proprietarul Reveria Guesthouse.
Cei doi au cumpărat casa în 2014 şi au ales-o pentru că deşi proprietatea nu fusese locuită timp de 20 de ani, structura de rezistenţă a acesteia era neafectată.
„Starea bună a ca­sei s-a datorat şi proprie­ta­rului aces­teia (un bătrân sas), care a mai venit în România şi a mai în­­grijit de casă în tot acest răstimp.“
Image result for alma vii sibiu
Citeste continuarea pe zf.ro.

Imobiliare

Nicusor Dan: Prefectul Grebla vrea sa dea ”liber la blocuri între case în întreaga zonă istorică a Municipiului București”

Publicat cu

pe

Bucureștiul ar putea rămâne fără singurul regulament care oprește investitorii imobiliari să construiască haotic în zonele istorice.

Asta după ce, spune primarul general, prefectul capitalei vrea să atace mâine în instanţă reglementarea de urbanism a zonei istorice a Bucureștiului.

Nicușor Dan – Primarul Capitalei: „Prefectul Municipiului București intenţionează ca mâine, 6 februarie, să atace în instanță reglementarea de urbanism a întregii zone istorice a Municipiului București. Asta înseamnă, pe scurt, liber la blocuri între case în întreaga zonă istorică a Municipiului București. Conform legii, dacă prefectul atacă orice act administrativ el este suspendat pe durata pe care litigiul se desfășoară, asta înseamnă că timp de un an sau doi din momentul în care această acţiune este inițiată nu vom mai avea reglementare de urbanism pe zona istorică la Municipiului București”.

Reclama

Dacă va fi suspendat regulamentul votat în anul 2000 construcțiile ridicate fără autorizație în zone istorice ar putea intra în legalitate.

De asemenea, pot fi ridicate altele noi spune primarul general. Prefectul Capitalei, Toni Greblă a solicitat printr-o scrisoare ajunsă la Primărie pe 1 februarie toate documentele legate de şedinţa Consiliului General din decembrie 2000 în care s-a aprobat regulamentul.

Într-o altă scrisoare primită în aceeași zi prefectul i-a dat primarului un ultimatum. Să primească toate documentele până mâine în caz contrar va ataca în instanță regulamentul pentru zonele istorice.

Reclama
Continua sa citesti

Imobiliare

Buletin.de București: Pasajul Unirii, în pericol major de prăbușire

Publicat cu

pe

Una din cele mai tranzitate zone ale Capitalei este oficial un pericol și e nevoie de restricții de circulație până la consolidare, informează Buletin.de București.

Circulația vehiculelor cu masa mai mare de 3,5 tone, prin Piața Unirii, va fi interzisă pe termen nelimitat după ce Comisia Tehnică de Circulație din PMB își va da acordul final și va intra în vigoare imediat ce se montează indicatoarele. Primăria Sector 4 a publicat expertizele realizate de-a lungul anilor la planșeul și pasajul Unirii pentru a demonstra că măsura restricționării circulației este justificată. Concluzia specialiștilor, unanimă, este că starea pasajului și a planșeului este nesatisfăcătoare și că e nevoie rapidă de intervenții de consolidare. În cazul planșeului, structura uriașă de beton care susține toată infrastructura din Piața Unirii, experții vorbesc de un posibil colaps.

O echipă de specialiști a început, în noiembrie 2022, forajele geotehnice pentru a determina starea pasajului și planșeului de la Unirii. La finalul lunii, expertizele au fost pe masa autorităților. Ambele structuri au primit calificativul nesatisfăcător din punct de vedere tehnic.

Reclama

Planșeul de la Unirii, nicio lucrare de reabilitare în 80 de ani
Planșeul de ciment de la Unirii, construit în anii 1940, „dirijează” Dâmbovița pe sub pământ din fața Hanului lui Manuc, pe diagonala parcului și se oprește în peretele pasajului subteran rutier. De acolo, râul trece pe sub pasaj și iese din nou la suprafața lângă Magazinul Unirii. Construcţia din beton acoperă râul Dâmboviţa pe lăţimea de 32 de metri şi pe lungimea de 360 de metri, de la strada Căldărari până la pasajul subteran Unirii.

Planșeul desparte râul de suprafață, peste el trece pasajul rutier, iar, sub el și sub Dâmbovița, sunt stațiile de metrou Unirii 1 și Unirii 2 și pasajul dintre acestea.

Structura inițială a suferit modificări în timpul lucrărilor la magistrala de metrou din anii 80 când au fost demolate bucata din aval de podul Șerban Vodă și porțiunea dintre str. Pictor Tonitza și Căldărari.

Reclama

Citeste continuarea pe Buletin.de București

Continua sa citesti

Imobiliare

Nicusor Dan, veste cu impact in tot Bucurestiul: ”În maximum 2 luni va începe activitatea de proiectare”

Publicat cu

pe

Primarul general, Nicuşor Dan, anunţă că Planul Urbanistic General al Capitalei (PUG) a intrat „în linie dreaptă” şi că a plasat prima notă de comandă care prevede colectarea datelor existente şi actualizarea lor, relatează Agepres.

Edilul general precizează într-o postare pe Facebook că actualizarea este necesară, deoarece ani de zile contractul cu Universitatea de Arhitectură „Ion Mincu” a fost blocat.

„În următoarea perioadă vom solicita tuturor instituţiilor cu atribuţii în domeniu, precum primăriile de sector, ministere, INS, date la zi despre reţeaua de apă şi canalizare, telecomunicaţii, gaze, densitate populaţie etc. pentru elaborarea unui document care să reflecte realitatea din teren. De la începutul anului, când am semnat împreună cu rectorul şi prorectorul Universităţii de Arhitectură ‘Ion Mincu’ actul adiţional pentru realizarea PUG, săptămâna aceasta a avut deja loc o primă şedinţă de lucru foarte bună, la care au participat specialiştii Direcţiei de Urbanism şi reprezentanţi ai Universităţii de Arhitectură ‘Ion Mincu’”, scrie Nicuşor Dan.

Reclama

El menţionează că fost stabilit modul de lucru şi etapele care trebuie parcurse pentru elaborarea următoarelor note de comandă. În maxim două luni va începe efectiv activitatea de proiectare, mai precizează Nicuşor Dan.

Primarul general transmite mulţumiri Universităţii de Arhitectură, Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Bucureşti, precum şi instituţiilor care contribuie la finalizarea „cât mai rapidă” a PUG.

Reclama
Continua sa citesti
Reclama
Transport2 ore in urma

Rezista la primul cutremur? 28 de poduri și pasaje din București sunt verificate de specialiști!

28 de poduri și pasaje din București sunt verificate de specialiști, în această perioadă. Expertizarea a început din decembrie 2022....

Politica2 ore in urma

Nicușor Dan aplaneaza conflictul: Prefectul Greblă a consultat actele privind Zonele Protejate în original, nu se pune problema să fie atacate în instanță

Primarul general Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat miercuri că a avut o discuție la sediul Primăriei Municipiului București despre Planul...

Interviuri17 ore in urma

Ambasadorul Rusiei la București, amenințare fățișă: „Occidentul vrea ca Moldova să urmeze exemplul Ucrainei. Care este soarta Ucrainei, puteţi vedea”

Ambasadorul Rusiei la Bucureşti, Valery Kuzmin, susține că declaraţiile făcute de şeful său, ministrul de Externe Serghei Lavrov, legate de...

Sectorul 523 de ore in urma

Primaria Sectorului 5 sta pe un butoi de pulbere: Descinderi intr-un dosar nou de inselaciune si fals

Poliția Capitalei a descins la mai multe instituții publice, în cadrul unui dosar de înșelăciune și fals. Conform unor informații...

Sectorul 42 zile in urma

Primaria Sectorului 4 trimite un convoi cu ajutoare umanitare in Turcia

Peste 5.000 de oameni și-au pierdut viața și alte 18.000 de persoane sunt grav rănite. Familii decimate care, cu o...

Transport2 zile in urma

Noutate la metrou: Metrorex a început să monteze panouri tactile pentru nevăzători

Metrorex a început să monteze panouri tactile pentru nevăzători. De asemenea, va fi lansată o aplicaţie pentru telefoanele mobile, care...

Reclama

La mare cautare

%d blogeri au apreciat: