Acasă Sectorul 6 In Sectorul 6 se scumpeste gunoiul. Noile tarife pe care le vor...

In Sectorul 6 se scumpeste gunoiul. Noile tarife pe care le vor plati bucurestenii

254

Tariful pentru colectarea, transportul şi depozitarea deşeurilor menajere de la populaţie creşte de la 7,11 lei/persoană/lună la 11,61 lei/persoană/lună, potrivit unui proiect de hotărâre pus în dezbatere publică pe site-ul Primăriei Sectorului 6, relatează Agerpres.

„Se aprobă ajustarea tarifului pentru colectarea, transportul şi depozitarea deşeurilor menajere de la populaţie, de la 7,11 lei/persoană/lună la valoarea de 11,61 lei/persoană/lună”, prevede proiectul de hotărâre.

Primarul Sectorului 6 este împuternicit să semneze un act adiţional la contractul din noiembrie 1999 pentru achiziţia serviciului de salubrizare în sectorul 6, încheiat între SC Urban SA şi Primăria Municipiului Bucureşti, derulat şi finanţat de Primăria Sectorului 6.

Potrivit raportului de specialitate, majorarea tarifului de la 7,11 lei/persoană/pe lună la 11,61 lei/persoană/pe lună pentru deşeuri menajere pentru populaţie a fost propusă de operatorul de salubrizare.

Tariful actual de 7,11 de lei pentru clienţii persoane fizice pentru activitatea de colectare şi transport a deşeurilor menajere este în vigoare din 28 noiembrie 2007.

Operatorul de salubrizare a transmis Consiliului Local şi Primăriei Sector 6 notificări succesive privind nevoia de indexare/creştere a tarifului pentru persoane fizice, având la bază două motive principale: majorarea tarifului de depozitare direct în celulele Depozitului Ecologic Vidra, adică 200,63 lei/tonă (fără TVA) faţă de 105 lei/tonă (fără TVA), tariful practicat până la închiderea depozitului Iridex; introducerea contribuţiei pentru economie circulară, având în vedere punerea în aplicare a prevederilor din Ordonanţa de Urgenţă nr. 74 din 17 iulie 2018, respectând dispoziţiile articolelor 15 şi 16 din Ordinul ANRSC nr. 109 din 9 iulie 2007, adică 80 lei/tona deşeu depozitat.

<