Primarul capitalei, Gabriela Firea, nu renunţă la planurile de a ridica spitale noi, chiar dacă până acum Consiliul General al Bucureştilor a votat împotriva unei asemenea măsuri. Trei noi unităţi sanitare, mai exact. Cel mai important ar urma să fie spitalul metropolitan, ridicat în zona Pipera. 
Anul acesta, primarul general al Bucureştilor a alocat 111 milioane de euro, din bugetul total de 1 miliard de euro celor 19 spitale pe care le administrează. Adică, fiecare unitate sanitară primeşte, în medie, aproape 6 milioane de euro ca să funcţioneze în 2018.
Dar, Gabriela Firea spune că municipalitatea mai are bani anul acesta şi pentru a ridica un spital Metropolitan.
Noul spital va costa 300 de milioane de euro, bani care vor fi plătiți tot din bugetul local. În plus, edilul are în plan şi construcţia a încă două unităţi medicale cu câte 300 de paturi în 2 dintre cele mai aglomerate sectoare.
Declarația primarului Capitalei vine la două săptămâni după ce Consiliul General a respins proiectul privind construirea Spitalului Metropolitan pe locul autobazei RATB din Pipera. Presa centrală a speculat ulterior că, pentru un viitor vot pozitiv pentru acest spital, primarul general îşi va da avizul pentru ridicarea celor două din sectoare.
Deocamdată, Primăria nu poate indica,însă, de unde va atrage personal medical pentru unităţile noi peste noapte.
România este pentru al doilea an consecutiv pe ultimul loc din Europa în Indexul European al Consumatorului de Sănătate, adică are cel mai prost sistem sanitar din Uniunea Europeană.
Transparenta face diferenta