Acasă Bucuresti La 103 ani, Olga Orlova este cea mai in varsta locuitoare a Bucurestiului

La 103 ani, Olga Orlova este cea mai in varsta locuitoare a Bucurestiului

13

Cea mai vârstnică persoană recenzată în București până acum este Olga Orlova, o femeie de 103 ani din Sectorul 6. Femeia n-a mai ieșit de șase ani din casă, conform autorităților de la care a primit o diplomă și un buchet de flori.

  • ”Chiar dacă nu a mai ieșit din casă de șase ani, nu i-a fost teamă să deschidă ușa recenzorului și îi îndeamnă pe toți românii să facă la fel”, au transmis autoritățile.

Olga Orlova este născută în Basarabia și, din 1968, locuiește într-un bloc de pe Bd. Timișoara, din Sectorul 6.

Olga Orlov a bifat 10 recensăminte de-a lungul vieții

”Nu mai știu câte recensăminte am prins până acum. Mi s-a părut că acum întrebările sunt mai amănunțite decât în alte dăți. Dar toate sunt corecte, m-am bucurat să particip! Îndemn pe toată lumea să participe, să le deschisă ușa oamenilor, pentru că este un act civic, normal”, a declarat Olga Orlov.

Documentele arată că femeia a trecut prin 10 din cele 14 recensăminte organizate în România.

  • ”Pentru responsabilitatea, spiritul civic, dar și pentru energia și pofta de viață de care dă dovadă, bătrâna a fost vizitată acasă și felicitată de autoritățile din Primăria Sectorului 6, dar și de către reprezentanții Insititutului Național de Statistică (INS). A primit flori, o diplomă și cărți de istorie, preferatele ei. La 103 ani se gospodărește singură, coase, citește și repară prin casă. Olga are o poveste de viață impresionantă. A fost căsătorită cu un militar cu 15 ani mai mare, de care a divorțat în tinerețe. Nu s-a recăsătorit și nu a avut copii. Sora și cumnatul i-au murit, mai are doar un nepot în America. Este este vioaie și cu greu îi dai 103 ani. Spune că a muncit, n-a pierdut nopțile, a mâncat rațional și puțin, n-a fumat, n-a băut cafea și niciodată nu a luat medicamente și n-a făcut injecții. Chiar și acum face și mișcare prin casă, exerciții de gimnastică, așa cum se pricepe. „Mă gospodăresc singură, îmi gătesc, îmi fac curățenie, repar prin casă, vopsesc, cos, citesc… nu stau degeaba. Cumpărăturile mi le fac niște prieteni, eu nu mai ies din casă de teamă să nu cad”, povestește Olga.
<