Acasă Stiri Bucuresti actualitate Magazinele Kaufland, Mega Image şi Carrefour din Bucuresti amendate de OPC. Inspectorii...

Magazinele Kaufland, Mega Image şi Carrefour din Bucuresti amendate de OPC. Inspectorii au gasit produse expirate

356

Un magazin Kaufland din București a fost amendat cu 5.000 de lei de ANPC după ce inspectorii au primit o reclamaţie privind comercializarea unor ouă cu termenul de valabilitate expirat.

De asemenea, au fost amendate și un magazin Mega Image și un Carrefour din Capitală pentru fructe cu mucegai sau consistenţa modificată, vitrine murdare şi produse aflate la vânzare deşi erau expirate.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a anunţat, joi, că au fost făcute controale mai multe magazine, potrivit News.ro.

Astfel, verificări au avut loc la S.C. Kaufland România, pe şoseaua Alexandriei nr 152, după ce s-a primit o reclamaţie privind comercializarea produsului ambalat în caserolă „Ouă de la bunica” cu termenul de valabilitate expirat.

După extinderea controlului, s-au găsit expuse la comercializare și alte ptoduse neconforme, precum cartofi roşii, mandarine vrac, castraveţi, aripi de curcan, congelate, cu arsuri de congelare.

Societatea a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 de lei şi s-a dispus oprirea definitivă de la comercializare şi retragerea din circuitul consumului uman a 40 de kilograme de legume şi fructe, în valoare de 300 de lei, a 3 kilograme de carne de pasăre congelată, în valoare de 80 de lei.

Un alt control a avut loc la S.C. Mega Image S.R.L., cu punctul de lucru în strada Petre Ispirescu, Nr. 86, ca urmare a unei reclamaţii privind calitatea produsului Carne tocată amestec porc şi vită „Gusturi Româneşti”. Produsul nu se afla la comercializare şi nici în depozitul societăţii, ultima intrare a produsului a fost în 25.01.2022, iar ultima vânzare s-a făcut în 25.01.2022, conform documentelor, potrivit news.ro.

Din extinderea controalelor s-au constatat produse cu modificări de aspect, culoare, miros, prezenta de mucegai pe zona extinsă, fiind improprii consumului uman; agregate frigorifice neigienizate, vitrina de expunere fructe şi legume cu zone cu urme de rugină, ventilatoare cu depuneri grosiere de impurităţi.

Societatea a fost sancţionată contravenţional cu amenda în valoare 15.000 lei si s-a dispus măsura de oprire definitivă de la comercializare şi retragerea din circuitul consumului uman a 2 kilograme din produsul „salam de biscuiţi”, în valoare de 44,8 lei.

Totodată s-a dispus măsura de oprire temporara a comercializării produselor în vitrina de legume-fructe vrac şi ambalate.

Un al treilea control a avut loc la S.C. Carrefour România S.A. cu punctul de lucru in str. Mihail Sebastian, Nr. 88, în urma unei reclamaţii privind achiziţionarea unor produse la oferta, pentru care nu s-au aplicat la casa de marcat discounturile promovate la raft, aspecte confirmate la momentul controlului.

Din verificările făcute la momentul constrolului, s-au constatat fructe ce prezentau lovituri mecanice, grad avansat de coacere, prezenta mucegaiului de culoare albă, deshidratare, legume ce prezentau modificări organoleptice, lovituri mecanice, deshidratare severa, alte produse alimentare expuse spre comercializare având data durabilităţii minimale depașită.

Societatea a fost sancţionată contravenţional conform cu amenda în valoare de 8.000 de lei şi s-a dispus oprirea definitiva de la comercializare şi retragerea din circuitul consumului uman a produselor cu deficienţe.

<