Acasă Monden Marele Florin Piersic implineste astazi 86 de ani. Ce pensie ridicola primeste...

Marele Florin Piersic implineste astazi 86 de ani. Ce pensie ridicola primeste actorul?

182

Maestrul Florin Piersic, la 86 ani, primeste o pensie ridicola după o viață întreagă petrecută pe scenă. Unul dintre cei mai iubiți actori ai țării este nevoit să-și numere fiecare bănuț.

Florin Piersic împlineşte pe 27 ianuarie 2022 venerabila vârstă de 86 ani! Marele actor român, care dacă s-ar fi născut la Hollywood ar fi avut un succes uriaş datorită talentului si charismei sale unice, traversează cu greu pandemia, locuind lângă Cluj, ferit de virusul ce face ravagii în întreaga lume.

Din păcate, statul român nu a știut niciodată să-și prețuiască oamenii care au încântat și care au oferit totul. Concret, după peste 65 de ani în lumea teatrului și a filmului, Florin Piersic încasează o pensie de doar 2000 de lei, în timp ce pensiile speciale încasate de “te-miri-cine” ajung la colosala sumă de 77.000 lunar!

La aceasta se adaugă o indemnizație lunară – Atenţie! De merit! – de la Uniunea Teatrală din România, în valoare de de 2700 de lei.

Și aici se opresc încasările pe care Florin Piersic le are! Pentru că, pandemia de coronavirus a oprit, multă vreme, motoarele teatrului românesc. Fără piese, fără alte apariții sau evenimente, actorul a fost nevoit să trăiască, o perioadă, din pensie și indemnizație.

<