Medic primar al secția ATI a Spitalului Floreasca, Radu Tincu, avertizează și arată că în cazul în care vom ajunge la 2000 de cazuri pe zi, atunci presiunea asupra spitalelor va fi una foarte mare.

<

”2.000 de cazuri va determina un procent semnificativ de oameni care vor avea nevoie de Terapie Intensiva. Trebuie sa privim spre pacientii cu forme severe”, a declarat, intr-o interventie la Realitatea PLUS, Radu Tincu, medic primar ATI la Spitalul Floreasca.

„In ultima perioada, am asistat la transportul pe cale aeriana a unor pacienti pentru a fi tratati in alta localitate. Aceasta presiune va creste”, a explicat medicul.

Intrebat daca cifra de 2.000 va insemna intrarea in situatie de urgenta din nou, Radu Tincu a replicat: „Nu neaparat. Situatie de urgenta va fi atunci cand vom avea o crestere substantiala la nivel national. Dar, cand vorbim despre localitati, e singura modalitate de a controla focarele. Oamenii trebuie sa inteleaga ca masura carantinarii e menita sa protejeze zona si sa supravegheze din punct de vedere medical acele perrsoane care locuiesc in zona respectiva.”