Medicii Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Bucuresti, aflati in prima lini in lupta cu noul Coronavirus, transmit un mesaj disperat catre autoritati: Nu au materiale esentiale de protectie!

<

Lista intocmita de reprezentantii spitalului arata ca medicii duc lipsa, printre altele, de masti de protectie si dezinfectanti si spera sa obtina donatii de la oamenii de afaceri pentru a le achizitiona.

Lista cu materialele de care are nevoie „Marius Nasta” a fost data publicitatii de jurnalista Ramona Stefania Pauleanu (PRO TV).

„In tara lui ‘avem de toate’, acestea sunt listele de nevoi pentru urmatoarele doua luni de la Marius Nasta, unul dintre cele mai importante spitale din tara. Le dau exemplu pentru ca NU au fost intocmite pentru minister sau orice alta institutie publica, ci pentru mai multi privati/oameni de afaceri care si-au aratat disponibilitatea de a face donatii ca sa se cumpare tot ce este nevoie.

Si-acum, spuneti voi, intr-un stat care ‘are de toate’, care-ti pune la dispozitie ‘de toate’, care stii ca-ti va da ‘de toate’, ai mai avea nevoie de un astfel de sprijin? E simplu si dureros: NU.

Le doresc sanatate tuturor celor care lucreaza in spitale, iar celor care intampina greutati, de orice fel, sa aiba curajul sa vorbeasca, pentru ca altfel #nunemaifacembine”, a scris jurnalista pe Facebook.