De când cu pandemia cu coronavirus care ține în casă cam trei miliarde de oameni în toată lumea și asta de aproape două luni, toată lumea a remarcat că aruncă mai des gunoiul. Uneori și de două ori pe zi. Se întâmplă în toate țările care au impus restricții drastice asupra liberei circulații și cele mai mari companii de salubritate din lume raportează creșteri uriașe ale cantităților de gunoi rezidențial colectat – cu până la 30% mai mult, potrivit cifrelor furnizate de exemplu de Republic Service, cea mai mare companie de salubritate din SUA, citate de CNN aici.

<

Colectarea zilnică este obligatorie și totul a deveni un coșmar, mărturisesc angajații din industria salubrității, expuși asemeni medicilor, vânzătorilor sau lucrătorilor din industria serviciilor funerare riscului de a contracta virusul.

Un serviciu vital pentru orice aglomerare urbană modernă, salubritatea a devenit cu atât mai critică în actualul context, presiunea este gigantică, astfel că multe companii din domeniu sunt nevoite să mai angajeze forță de muncă pentru a face față. Asemeni retail-ului alimentar, salubritatea este un serviciu a cărui livrare nu poate fi oprită nici în pandemie și este și motivul pentru care oamenii din toată lumea și-au făcut deja un obicei de a lăsa mesaje de mulțumire lipite pe pubele (vezi foto).

“Asemeni globulelor albe din organismul uman, așa și noi, firmele de salubrizare, asigurăm imunitatea orașului și a celor care trăiesc în el”, este poate cea mai potrivită comparație făcută zilele acestea de un antreprenor român – fondatorul și președintele Supercom, Ilie Ionel Ciuclea.

Una dintre cele mai vechi firme de salubritate din România, Supercom se află într-un top al celor mai performante firme din București realizat anual de Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București (CCIB). Pe 25 aprilie, compania a bifat trei decenii de existență, pe care însă le-a aniversat la cea mai mare presiune, după cum mărturisesc reprezentanții companiei, răsplătite de CCIB și cu o plachetă de excelență cu acest prilej.

“În această perioadă dificilă, în care salubrizarea și igiena în general sunt factori esențiali în combaterea crizei sanitare pricinuite de COVID-19, suntem onorați când calitatea serviciilor noastre este recunoscută. Vreau să mulțumesc, din partea mea și a colegilor mei și a Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București pentru distincția oferită și să ofer asigurări că Supercom este alături de oameni și de autoritățile locale în toate inițiativele care țin de domeniul său de activitate”, a spus președintele Supercom într-un comunicat remis presei.

Cu capital integral românesc, Supercom are în portofoliu colaborări pe termen lung cu administrațiile locale din București, Ilfov, Dâmbovița, Bistrița-Năsăud, Hunedoara, Caraș-Severin, Gorj, Ialomița.

Transparenta face diferenta