Metrorex si Banca Comerciala Romana inaugureaza maine, 14 noiembrie, plata cu cardul contactless a calatoriilor cu metroul printr-un eveniment desfasurat la statia de metrou Tineretului (noul acces de pe Bulevardul Dimitrie Cantemir).

La evenimentul de maine in care se va inaugura plata cu cardul contactless vor participa Mariana Miclaus, director general Metrorex, Valentin Mitrasca, director Comercial Metrorex si reprezentantii ai Bancii Comerciale Romane.
Proiectul este de asteptat sa fie implementat pentru mai multe statii in care este deja infrastructura de acceptare, mai exact turnichetii moderni.

<

Povestea platii cu cardul la metrou

Spre finalul anului 2016 se anunta oficial implementarea unui sistem contactless de plata a calatoriei cu metroul prin instalarea a 165 de echipamente la nivelul turnichetilor Metrorex, in toate statiile.
Mutare facea ca Bucurestiul sa devina a doua capitala europeana, dupa Londra, care introducea un astfel de sistem. Insa, nici nu am apucat sa ne asezam bine pe acest “podium”, pentru ca, ironic, din dorinta de modernizare, sistemul a fost eliminat din majoritatea statiilor.

“In prezent, plata calatoriei se poate realiza prin intermediul cardurilor bancare contactless doar in statiile unde sistemul de taxare nu a fost inca modernizat si anume: Nicolae Grigorescu 2, 1 Decembrie 1918, Nicolae Teclu, Anghel Saligny, Gara de Nord 2, Grivita, 1 Mai, Jiului, Parc Bazilescu. Pentru celelalte statii de metrou existente, acolo unde sistemul de taxare a fost modernizat, aceasta metoda de plata este intr-o faza de teste functionale, fiind necesara implementarea variantei modernizate a acestei solutii de plata. In momentul in care testele vor fi finalizate se va emite un comunicat de presa si va exista o campanie de informare a calatorilor. De altfel, in anumite statii de metrou aceasta solutie se afla in faza de testare”, preciza Metrorex pentru wall-street.ro la inceputul lunii august a acestui an.

Transparenta face diferenta