Ministrul sănătății, Nelu Tătaru, a lăsat să se înțeleagă, luni seara, la Digi24, că testarea populației pentru Covid, anunțată de primarul Capitalei, Gabriela Firea, nu are relevanță medicală și științifică, iar Ministerul Sănătății nu o girează în niciun fel.

<

Edilul Capitalei a explicat că prin această testare vrea să verifice cum s-a transmis boala în rândul populației Bucureștiului. Pentru aceasta, bucureștenii sunt încurajați să se înscrie pe un site, dacă vor să fie testați.

Întrebat dacă există o relavanță a unei testări la cerere, ministrul sănătății Nelu Tătaru a răspuns:

„Știți, este un moment în care încerc să reiterez faptul că Ministerul Sănătății este cel care se ocupă, investighează, evaluează starea de sănătate a românilor și prognozează o evoluție a unei pandemii în sezoanele imediat următoare. Orice autoritate locală ia niște decizii, iar dacă le face în concordanță cu… nu știu… anumite scheme, studii în context, este liberă să o facă, dar Ministerul Sănătății nu se poate lăsa în baza autorităților locale să efectueze aceste studii. Sunt momente pe care noi încercăm să le gestionăm, ca Minister al Sănătății avem perspectiva și planurile făcute, avem procedurile, avem protocoalele și vom avea grijă ca aceste protocoale să fie puse în practică. Restul… sunt decizii ale autorităților locale”, a punctat ministrul Nelu Tătaru

Transparenta face diferenta