Intra in contact cu noi

Politica

Mohammad Murad dă cărțile pe față: Cum a mutilat coruptia litoralul romanesc

Publicat cu

pe

Unul dintre cei mai cunoscuți oameni de afaceri din România, Mohammad Murad, a făcut de curând pasul către politică, intrând în Partidul Ecologist Român (PER), unde acum ocupă funcția de președinte executiv. Cu o vastă experiență în turism, cu investiții consistente în zona litoralului, dar și cu experiența unei candidaturi la Primăria Mangalia, Mohammad Murad a acordat un interviu ziarului „Dobrogea Live” în care a vorbit despre planurile sale de viitor.

Dobrogea Live: Nordul litoralului românesc (Mamaia-Năvodari) este sufocat de betoane. Ce credeți că se mai poate face pentru a avea un turism civilizat și ecologic în această zonă?

Mohammad Murad: Am atras atenția de ani de zile asupra acestei probleme, că planul urbanistic trebuie sa fie adecvat zonei și să încercam să păstrăm stațiunile turistice în interes național, astfel încât să nu devină cartiere de blocuri. Din nefericire, primarii au agenda lor privată și nu dau atenție absolut deloc laturii urbanistice sau a stațiunii turistice. Ce se întâmpla în Mamaia Nord este greu de remediat, mai trist este faptul că și sudul începe sa aibă aceeași soartă. Chiar am cerut și la întâlnirea cu ministrul să vină cu măsuri obligatorii de a aviza toate proiectele din zonă și nu s-a întâmplat nimic. Am să ridic din nou această problemă, astfel încât să putem salva măcar sudul litoralului. Nordul, din păcate, a devenit un turism ciudat, aglomerat și nu prea aduce confort turiștilor care ajung acolo. Repet, important acum e să salvăm ce a mai rămas și aici mă refer la sud.

În anul 2020 ați candidat la primăria Mangalia, pentru alegerile din 2024 intenționați să candidați pentru o funcție de primar sau de parlamentar?

Reclama

Da, în anul 2020 am candidat in Mangalia pentru funcția de primar, dar m-am trezit că de fapt am fost un contracandidat al prim-ministrului , al președintelui României, al Poliției Române. Am rămas puțin uimit deși cunosc cum se desfășoară lucrurile, cred că știți și voi foarte bine că domnul prim-ministru a declarat de multe ori că a luptat împotriva unui om de afaceri și a preferat să păstreze o persoană care poate a oferit mai puțin decât as fi reușit să ofer eu în Mangalia. Cu siguranță, planurile mele ca președinte executiv PER, este să ajungem în Parlamentul României pentru a schimba lucrurile în bine. Nu pot spune că exclud varianta de a candida din nou la primărie, însă momentan nu am decis acest lucru.

În calitate de președinte executiv PER, intenționați să derulați/inițiați vreo campanie „verde” în județul Constanța?

Cu siguranță nu doar o campanie „verde”, chiar dacă aceasta este cea mai importantă,  avem și alte proiecte ce privesc spre exemplu: pensionarii, mediul de afaceri, turismul. Din păcate, Constanța a rămas în urmă față de multe alte orașe, cum ar fi Iași, Cluj sau chiar Oradea. Cred că persoanele responsabile sunt cele de la conducerea județului, începând de la prefect, consiliul județean, până la primarul Constanței și a orașelor limitrofe. Este mult de făcut pentru acest județ, nu știu dacă știți, dar Constanța, în 2004, era pe locul 3 sau 4 din punct de vedere economic, astăzi se situează pe 11 sau 12 și este trist pentru că nimeni nu atrage atenția asupra acestui lucru. E nevoie de  proiecte speciale, iar noi, Partidul Ecologist Român, ne dorim să fim locomotiva, ca propunere si soluție pentru județul Constanța.

Reclama

Care sunt principalele trei obiective pe care vi le-ați propus ca om politic?

Cred că cel mai important lucru pe care l-aș face ca om politic, ar fi de a declanșa o revoluție pentru oprirea sărăciei românilor. Chiar dacă latura principală a Partidului Ecologist Român este  ecologia, am dorit ca înainte de ecologie să vorbesc despre sărăcie, și voi găsi o soluție, de aceea am propus pensia minimă de 2.000 de RON fiecărui pensionar român, soluții pentru turism, mediul de afaceri, agricultură. Avem foarte multe proiecte viabile și care nu înseamnă bani din partea bugetului de stat, sunt doar niște soluții simple care pot aduce beneficii economiei naționale. Al doilea obiectiv este lupta împotriva birocrației, care ne omoară pe toți și nu în ultimul rând, concomitent să sprijinim mediul de afaceri, în special antreprenorii mici care au nevoie de susținere și care doresc să urmeze acest drum.

Cât de implicat veți rămâne în domeniul afacerilor acum, după ce ocupați o funcție de conducere într-un partid politic?

Reclama

Să știți că sunt și nu sunt implicat, adică implicarea mea se limitează la 3-4 luni pe an. În timp voi preda toate afacerile mele copiilor, care sunt mari, și am încredere că nu va fi nicio problemă pentru că le voi oferi toată experiența pe care o am, ca să le fie lor de folos. Un prieten mi-a spus că acum, intrat în politică trebuie să iau în vedere faptul că o să pierd bani și timp. Poate că voi pierde bani însă nu timp, pentru că timpul meu va fi de folos multor oameni, nu doar pentru mine. Da, voi fi prezent și sunt prezent, în fiecare săptămână merg prin țară , pentru că niciodată nu am făcut un lucru pe jumătate.

Sursa: Dobrogealive.ro

Reclama

Politica

Un senator AUR a plecat la Alternativa Dreaptă!

Publicat cu

pe

Se confirmă ascensiunea Partidului Alternativa Dreaptă dar și fracționarea curentului conservator între acesta și AUR!

Astfel, după reușita Alternativei Drepte de a se înscrie cu liste complete în competiția pentru europarlamentare s-a produs o nouă mutare politică în cadrul partidului condus de Adela Marza (Președinte) și Mircea Andrei (Secretar General). Astfel, senatorul Adrian Costea, care reprezintă județul Ialomița, a părăsit formațiunea AUR și s-a înscris in Partidul Alternativa Dreapta.

”Voi rămâne mereu constant liniei politice conservatoare, de promovare a identității naționale și a valorilor fundamentale ale poporului român. Opțiunea mea este pentru Partidul Alternativa Dreaptă deoarece acesta este un Autentic partid conservator și de dreapta.”
Deputatul AUR Enachi Raisa şi-a anunţat în plenul Camerei Deputaţilor demisia din partid, ea precizând că va activa ca independent. „Vă anunţ că de astăzi îmi dau demisia şi nu mai fac parte din grupul AUR. Voi activa ca deputat independent”, a spus deputatul în şedinţa plenului Camerei Deputaţilor.

Reclama
Continua sa citesti

Politica

Președintele PMP Cristian Diaconescu sprijină candidatura lui Florin-Mircea Andrei la Primăria sectorului 1

Publicat cu

pe

Președintele PMP, Cristian Diaconescu, și Rizia Tudorache, secretar general al PMP, au anunțat, în cadrul evenimentului de lansare a candidaților Partidului Alternativa Dreaptă pentru alegerile din 2024, că PMP susține candidatura lui Florin-Mircea Andrei la Primăria sectorului 1.

În fața sutelor de simpatizanți și membrii AD, prezenți la eveniment, avocatul Mircea Florin-Andrei și-a lansat programul de candidatură la Primăria sectorului 1 și a dat un mesaj clar:

,,Inima Sectorului 1 a încetat să bată astăzi! Am vorbit în ultimul an cu mii de oameni, care sunt disperați să scape de Clotilde Armand. Voi intra în această competiție electorală cu bucurie, sunt pregătit să mă lupt pentru a scăpa Sectorul 1 de umilința la care ne-a supus Clotilde Armand. Și cu ocazia acestui eveniment public, vreau să-i spun doamnei primar un singur lucru: orice candidat e mai bun decât dumneavoastră!’’

Tot astăzi, Partidul Alternativa Dreaptă a anunțat și lista candidaților pentru alegerile europarlamentare, listă deschisă de Adela Mârza, președintele partidului.

Partidul Alternativa Dreaptă este singurul partid din România afiliat Grupului European al Conservatorilor și Reformiștilor- ECR- condus, în calitate de președinte, de Giorgia Meloni, premierul Italiei.

Continua sa citesti

Politica

Văzând că nu au candidat la primăria Capitalei, liberalii insistă cu oferta pentru Nicușor Dan

Publicat cu

pe

PNL îşi păstrează oferta pentru Nicuşor Dan să vină în partid, pentru o susţinere a unui nou mandat la Primăria Capitalei, au precizat surse politice.

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a discutat în ultima vreme cu primarul Capitalei, reiterând propunerea PNL ca acesta să se înscrie în PNL pentru a fi susţinut la alegerile locale din 2024. Potrivit surselor, primarul a transmis că se gândeşte.

PNL vrea să aibă propriul candidat la alegerile locale pentru Primăria Generală şi nu să susţină un candidat independent.

Liberalii îşi fac calcule privind alegerile locale pe Bucureşti, considerând că au şanse mari să câştige trei primării de sector, respectiv sectorul 6, sectorul 1 şi sectorul 2.

Continua sa citesti
Reclama
Bani13 ore in urma

Fără țigări minorilor! BAT și ANPC promovează comerțul responsabil cu țigări!

BAT in parteneriat cu Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), demareaza luna aceasta campania anuala „Alege Asumat un Comportament Comercial...

Bucuresti13 ore in urma

Salonul Bicicletei revine în Capitală

Salonul Bicicletei, un eveniment destinat pasionaților de ciclism, este deschis în perioada 19-21 aprilie în parcarea de la mall Băneasa...

Politica3 zile in urma

Un senator AUR a plecat la Alternativa Dreaptă!

Se confirmă ascensiunea Partidului Alternativa Dreaptă dar și fracționarea curentului conservator între acesta și AUR! Astfel, după reușita Alternativei Drepte...

Bucuresti3 zile in urma

Profesor de 62 de ani din București, acuzat că avea o relație cu una dintre elevele sale. Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore

Un profesor în vârstă de 62 de ani a fost reţinut, pentru 24 de ore, pentru că ar fi avut...

Bucuresti2 săptămâni in urma

Avocatul Andrei Florin-Mircea: Sistemul de educație din Sectorul 1 nu mai e sigur! Poliția Locală să revină pe stradă!

Sistemul de educație din Sectorul 1 nu mai e sigur! Nici pentru profesori, nici pentru elevi sau părinții lor. Poliția...

Bucuresti2 săptămâni in urma

Salarii mărite la Primăria Capitalei! Cine sunt fericiții câștigători?

Consilierii generali au adoptat, astăzi, un proiect de hotărâre privind majorarea salariilor angajaților Primăriei Capitalei și ai instituțiilor subordonate acesteia....

Reclama

La mare cautare