Intra in contact cu noi

Politica

Mohammad Murad dă cărțile pe față: Cum a mutilat coruptia litoralul romanesc

Publicat cu

pe

Unul dintre cei mai cunoscuți oameni de afaceri din România, Mohammad Murad, a făcut de curând pasul către politică, intrând în Partidul Ecologist Român (PER), unde acum ocupă funcția de președinte executiv. Cu o vastă experiență în turism, cu investiții consistente în zona litoralului, dar și cu experiența unei candidaturi la Primăria Mangalia, Mohammad Murad a acordat un interviu ziarului „Dobrogea Live” în care a vorbit despre planurile sale de viitor.

Dobrogea Live: Nordul litoralului românesc (Mamaia-Năvodari) este sufocat de betoane. Ce credeți că se mai poate face pentru a avea un turism civilizat și ecologic în această zonă?

Mohammad Murad: Am atras atenția de ani de zile asupra acestei probleme, că planul urbanistic trebuie sa fie adecvat zonei și să încercam să păstrăm stațiunile turistice în interes național, astfel încât să nu devină cartiere de blocuri. Din nefericire, primarii au agenda lor privată și nu dau atenție absolut deloc laturii urbanistice sau a stațiunii turistice. Ce se întâmpla în Mamaia Nord este greu de remediat, mai trist este faptul că și sudul începe sa aibă aceeași soartă. Chiar am cerut și la întâlnirea cu ministrul să vină cu măsuri obligatorii de a aviza toate proiectele din zonă și nu s-a întâmplat nimic. Am să ridic din nou această problemă, astfel încât să putem salva măcar sudul litoralului. Nordul, din păcate, a devenit un turism ciudat, aglomerat și nu prea aduce confort turiștilor care ajung acolo. Repet, important acum e să salvăm ce a mai rămas și aici mă refer la sud.

În anul 2020 ați candidat la primăria Mangalia, pentru alegerile din 2024 intenționați să candidați pentru o funcție de primar sau de parlamentar?

Reclama

Da, în anul 2020 am candidat in Mangalia pentru funcția de primar, dar m-am trezit că de fapt am fost un contracandidat al prim-ministrului , al președintelui României, al Poliției Române. Am rămas puțin uimit deși cunosc cum se desfășoară lucrurile, cred că știți și voi foarte bine că domnul prim-ministru a declarat de multe ori că a luptat împotriva unui om de afaceri și a preferat să păstreze o persoană care poate a oferit mai puțin decât as fi reușit să ofer eu în Mangalia. Cu siguranță, planurile mele ca președinte executiv PER, este să ajungem în Parlamentul României pentru a schimba lucrurile în bine. Nu pot spune că exclud varianta de a candida din nou la primărie, însă momentan nu am decis acest lucru.

În calitate de președinte executiv PER, intenționați să derulați/inițiați vreo campanie „verde” în județul Constanța?

Cu siguranță nu doar o campanie „verde”, chiar dacă aceasta este cea mai importantă,  avem și alte proiecte ce privesc spre exemplu: pensionarii, mediul de afaceri, turismul. Din păcate, Constanța a rămas în urmă față de multe alte orașe, cum ar fi Iași, Cluj sau chiar Oradea. Cred că persoanele responsabile sunt cele de la conducerea județului, începând de la prefect, consiliul județean, până la primarul Constanței și a orașelor limitrofe. Este mult de făcut pentru acest județ, nu știu dacă știți, dar Constanța, în 2004, era pe locul 3 sau 4 din punct de vedere economic, astăzi se situează pe 11 sau 12 și este trist pentru că nimeni nu atrage atenția asupra acestui lucru. E nevoie de  proiecte speciale, iar noi, Partidul Ecologist Român, ne dorim să fim locomotiva, ca propunere si soluție pentru județul Constanța.

Reclama

Care sunt principalele trei obiective pe care vi le-ați propus ca om politic?

Cred că cel mai important lucru pe care l-aș face ca om politic, ar fi de a declanșa o revoluție pentru oprirea sărăciei românilor. Chiar dacă latura principală a Partidului Ecologist Român este  ecologia, am dorit ca înainte de ecologie să vorbesc despre sărăcie, și voi găsi o soluție, de aceea am propus pensia minimă de 2.000 de RON fiecărui pensionar român, soluții pentru turism, mediul de afaceri, agricultură. Avem foarte multe proiecte viabile și care nu înseamnă bani din partea bugetului de stat, sunt doar niște soluții simple care pot aduce beneficii economiei naționale. Al doilea obiectiv este lupta împotriva birocrației, care ne omoară pe toți și nu în ultimul rând, concomitent să sprijinim mediul de afaceri, în special antreprenorii mici care au nevoie de susținere și care doresc să urmeze acest drum.

Cât de implicat veți rămâne în domeniul afacerilor acum, după ce ocupați o funcție de conducere într-un partid politic?

Reclama

Să știți că sunt și nu sunt implicat, adică implicarea mea se limitează la 3-4 luni pe an. În timp voi preda toate afacerile mele copiilor, care sunt mari, și am încredere că nu va fi nicio problemă pentru că le voi oferi toată experiența pe care o am, ca să le fie lor de folos. Un prieten mi-a spus că acum, intrat în politică trebuie să iau în vedere faptul că o să pierd bani și timp. Poate că voi pierde bani însă nu timp, pentru că timpul meu va fi de folos multor oameni, nu doar pentru mine. Da, voi fi prezent și sunt prezent, în fiecare săptămână merg prin țară , pentru că niciodată nu am făcut un lucru pe jumătate.

Sursa: Dobrogealive.ro

Reclama

Politica

Circ in Piata Victoriei: Marii ”patrioti” George Simion si Diana Sosoaca la un pas de bataie!

Publicat cu

pe

Liderul AUR George Simion și fosta sa colegă de partid, senatoarea Diana Șoșoacă, au intrat în conflict, duminică, în Piața Victoriei, unde fiecare dintre ei și-a disputat supremația asupra microfonului de la care să se adreseze protestatarilor adunați în urma mobilizării făcute de AUR, potrivit Digi24.

Când susținătorii lui Simion au ajuns în fața Guvernului, ei venind în marș de la Piața Universității, au găsit-o acolo pe Diana Șoșoacă, alături de câteva sute de fani ai acesteia.

Senatoarea a luat cuvântul, la un microfon, pe o scenă improvizată, dar când ea încerca să vorbească, susținătorii AUR huiduiau. În cele din urmă i-a fost tăiat microfonul, iar ea l-a acuzat pe Simion că este lipsit de bun simț.

„E o mizerie făcută de Simion. Și-a adus oamenii lui și boxele lui și ne impune să nu mai vorbim la microfon. Ăsta e Simion. Trădătorul. Și-a bătut joc de AUR. Rușine! Rușine! Dacă ai curaj vino aici la scena că nu ți-ai luat aprobare pe Victoriei, ți-ai luat pe Universitate!”, i-a transmis ea fostului său șef de partid.

Cei adunați în Piață au început să huiduie și să strige ca cei doi lideri ai extremei drepte să nu se certe.

Continua sa citesti

Politica

George Simion, scandal pe strazile Bucurestiului, la 3 noaptea: ”Plecați de-aici! Plecați de-aici! Poliția, interveniți!”

Publicat cu

pe

Un scandal a izbucnit între George Simion și Jandarmerie, vineri dimineață, la ora 03:00, în timp ce liderul extremist AUR se afla în Piața Victoriei, unde și-a început protestul cu trei zile mai devreme. Simion a anunțat încă de joi seară că a început protestul în fața Guvernului, anunțat pentru duminică.

Simion țipa la jandarmi, în timp ce era live pe Facebook: ”Plecați de-aici! Plecați de-aici! Poliția, interveniți!”. Unul dintre jandarmi i-a explicat liderului AUR că a intervenit la o solicitare care acuza folosirea de mijloace sonore la ore târzii. ”Pe cine deranjăm?” a fost replica unui susținător AUR.

George Simion le-a reproșat jandarmilor că au intervenit la ora 03:00 și s-a răstit în mai multe rânduri de jandarmi care în cele din urmă au plecat. Ulterior, Simion a chestionat polițiștii apostrofându-i că n-au intervenit în timpul altercației cu jandarmii. Polițiștii l-au legitimat și i-au făcut un alcooltest.

Simion a fost dus la secție pentru că ar fi condus fără permis conform spuselor acestuia:

”Mergeti la colegii mei din Piața Victoriei, acum are loc o diversiune împotriva lor, nu a mea. Eu sunt reținut la poliție, mergeti la Guvern!”, a scris liderul partidului extremist AUR pe Facebook, între două live-uri.
Simion a încercat să inducă ideea că ”va fi reținut” pentru protest, dar polițiștii i-au explicat că nu este vorba de o reținere, ci despre verificări suplimentare pe care trebuie să le facă la sediul Brigăzii Rutiere, pentru că Simion apărea cu permisul suspendat:

”Trebuie să verificăm dacă aveți dreptul de a conduce”, i-au spus polițiștii. Oamenii legii i-au mai spus că are o dovadă pentru a conduce pe care nu a prelungit-o și e nevoie de clarificarea situației. Simion anunță că își va suna avocatul, că nu trebuia să predea permisul și nu știe nimic despre dovadă.
Polițiștii îi spun lui Simion că în luna aprilie a făcut un accident cu o victimă pe care a rănit-o, dar Simion neagă: ”Da, nu știu că a fost accident cu rănire, nu știu că mi s-a suspendat permisul”. Ulterior, Simion, vorbind cu avocatul prin telefon, spune că: ”Eu nu știu de asta decât că am o soluție de clasare de la parchetul din Buzău”.

Simion își amintește ulterior despre ”o tamponare ușoară” de la Buzău, de Paște, și se contrazice spunând că, de fapt, nu știe de niciun dosar.

Ulterior, forțele de ordine încearcă să îl ducă pe Simion la secție pentru clarificarea situației permisului de conducere, dar susținătorii săi încep să țipe împreună cu Simion. Liderul AUR se refugiază la etajul autocarului, în timp ce însoțitorii lui rămân jos și se ceartă cu forțele de ordine.

După aproximativ jumătate de oră, în autocar urcă doi mascați, iar Simion coboară imediat, de bună voie, deși anterior spusese că nu poate fi dus împotriva voinței lui la secție. Simion întrerupe live-ul și pleacă la secție.

Ulterior, un alt live a fost făcut de o persoană pe contul lui George Simion, live care a fost preluat de liderul partidului extremist AUR când s-a întors de la secția de poliție. Simion spunea printre altele că i se pun droguri și microfoane în autocar.

Continua sa citesti

Politica

Viceprimarul Bucurestiului: „Oraşul acesta se sufocă zi de zi, iar strategia cea mai simplă este să redăm oraşul cetăţenilor”

Publicat cu

pe

Calitatea transportului în comun din Bucureşti trebuie ameliorată, în contextul în care municipiul „se sufocă”, a atras atenţia marţi viceprimarul Capitalei Stelian Bujduveanu.

„Oraşul acesta se sufocă zi de zi, iar strategia cea mai simplă este să redăm oraşul cetăţenilor, să încurajăm folosirea transportului în comun, iar maşinile să stea în parcări, acolo unde le este locul. (…) Transportul public trebuie să fie îmbunătăţit. (…) Nu avem o calitate ridicată a transportului în comun, dar ne dorim să ajungem acolo prin achiziţia de tramvaie noi, troleibuze noi, autobuze noi electrice. Acolo vom ajunge în următorii ani, dar acest pas trebuie să fie făcut împreună cu eliberarea trotuarelor”, a declarat Stelian Bujduveanu la conferinţa „Oraşul la scară umană – Manifest pentru mobilitate urbană sustenabilă”.

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a atras atenţia că mobilitatea nu presupune doar deplasarea cu autoturismul. „Trebuie să însemne mers pe jos, trebuie să însemne foarte mult transport alternativ, mers cu bicicleta. Este o metodă de transport folosită în masă în străinătate”, a punctat el, informează Agerpres.

Totodată, Mihaiu a subliniat importanţa sistematizării străzilor.

„Dacă te apuci să faci şi supralărgiri, şi poduri, şi pasaje şi penetraţii şi investeşti şi în transportul în comun şi în transportul alternativ nu o să-ţi ajungă banii. (…) Ori o faci pe una, ori o faci pe alta. (…) Ca să poţi să faci o bandă dedicată transportului în comun, în primul rând trebuie să te asiguri că ai capacitatea de transport suficientă, adică aloci autobuze”, a opinat edilul Sectorului 6, Ciprian Ciucu.

Continua sa citesti
Reclama
Sectorul 62 ore in urma

Primaria Sectorului 6 vrea sa faca piste de biciclete pe Bulevardul Doina Cornea şi Şoseaua Cotroceni

Consiliul Local al Sectorului 6 vrea să preia în administrare Bulevardul Doina Cornea şi Şoseaua Cotroceni, în vederea amenajării unor...

Bucuresti18 ore in urma

Nicuşor Dan anunţă atribuirea contractelor pentru reabilitarea a 210 kilometri de reţea de termoficare, cu fonduri UE

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat, joi, că a fost încheiată achiziţia pentru reabilitarea a peste 210 kilometri...

Bucuresti18 ore in urma

Jurnalist celebru de la Gazeta Sporturilor, dat disparut in Bucuresti. Unde a fost vazut ultima data Daniel Scorpie

Jurnalistul sportiv Daniel Scorpie a fost dat dispărut, anunță Gazeta Sporturilor care cere ajutor oricui are detalii despre acesta. Bărbatul...

Timp libero zi in urma

Astazi incepe Salonul Auto Bucureşti la Romexpo

Salonul Auto Bucureşti (SAB) & Accesorii 2022 îşi deschide, joi, porţile la Romexpo, evenimentul fiind programat să se încheie pe...

Imobiliare2 zile in urma

Arhiepiscopia Romano-Catolică de Bucureşti susţine iniţiativa primarului Nicuşor Dan în problema Cathedral Plaza

Arhiepiscopia Romano-Catolică de Bucureşti (ARCB) susţine iniţiativa primarului Nicuşor Dan de a face recurs la decizia Tribunalului Bucureşti prin care...

Bucuresti2 zile in urma

Sef in Politia Capitalei si un celebru avocat din Bucuresti, retinuti de DNA intr-un dosar de coruptie!

Fostul șef al Biroului Accidente Ușoare din cadrul Brigăzii Rutiere a Capitalei, Ion Joe Stoica și, potrivit surselor Antena 3,...

Reclama

La mare cautare