Nici macar jumtate din autobuzele Regiei Autonome de Transport din București au instalații de aer condiționat funcționale, scrie ziare.com.
Potrivit sursei citate, RATB a transmis miercuri că există 512 autobuze dotate cu aer condiționat, doar trei tramvaie și niciun troleibuz, din parcul de inventar (total – n.red.) de 1.783 de vehicule (1.000 autobuze, 486 tramvaie și 297 troleibuze).
În restul autobuzelor se asigură „aer condiționat doar în cabina conducătorului auto”. Însă, dintre cele 512 autobuze, doar 420 sunt funcționale în prezent.
Situația este cu atât mai gravă cu cât România este afectată din ce în ce mai des cu valuri de caniculă. Chiar zilele acestea este în vigoare un cod galben de caniculă în Capitală.
Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, promite că aceasta este ultima vară în care bucureștenii vor merge fără aer condiționat în mijloacele de trasport în comun, pentru că de la anul se vor achiziționa mașini și tramvaie noi, dotate cu aer condiționat.

<

”Este ultima vară fără aer condiționat în mijloacele de transport în comun și credeți-mă că știu ce spun când vă promit asta. Suntem în plină negociere pentru achiziționarea a 100 de autobuze, 100 de tramvaie și 100 de troleibuze toate ultra moderne, bineînțeles dotate cu aer condiționat. Toate aceste investiții ar fi trebuit să fie efectuate în ultimii ani și ne cerem scuze pentru faptul că bucureștenii trebuie să suporte aceste condiții. Se va rezolva în această adminitrație și vă asigur că este ultima vară fără aer condiționat.

În acest moment, 50% dintre autobuzele din Capitală au aer condiționat. Îl rog pe domnul director de la RATB ca măcar autobuzele care au aer condiționat să funcționeze și să funcționeze la parametri necesari pentru această perioadă”, a declarat Gabriela Firea.

Transparenta face diferenta